Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 03-19-2013, 06:59 PM   #81
z Peronówki
VIP Member

L'avatar di z Peronówki

ubicazione: Późna
Invia un messaggio tremite MSN a z Peronówki Invia un messaggio tremite Skype a z Peronówki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Huan Visualizza il messaggio
Czego jednak nie rozumiem, to tego, jak hodowczyni wilczaków, która wypuściła już 5 miotów i posiada je jakoś ponad dwie dekady, pisze, że wszystko było w porządku. Że to tylko brednie "nie bywających wystawach ignorantów". Skoro twierdzi, że sędzia miał rację i wilczaki mają mieć szerokie klatki, szeroko rozstawione nogi, ciężkie głowy, łapy równolegle postawione, jak bulldog, to ja się poważnie obawiam o przyszłość rasy w Polsce. Po co hodować według wzorca, skoro można udowadniać, że wzorzec nie jest ważny, a najważniejsze jest to, co powiedział Pan sędzia z Warszawy, Katowic, Niemiec czy Mozambiku?
Ale tu nie chodzi o rase. Akurat ta pani hodowczyni NIGDY nie kryla, ze woli psy owczarkowate. I ze wzorzec sobie, a ona ma WLASNY basiorowaty typ wilczaka (nawet jesli z tym Hartlowym Czechoslowackim wilczakiem nie ma on NIC wspolnego)...
I trudno sie dziwic, ze raduje ja kazdy zle oceniajacy sedzia, bo to kolejny sedzia, ktory doceni jej "typ psa" i ktory zagwarantuje tytuly jej i jej przyjaciolom...

A rasa... A kogo interesuej rasa. Liczy sie lans, CWC, swiatla reflektorow i parcie na szklo...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-19-2013, 07:07 PM   #82
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

L'avatar di jefta

ubicazione: Wroclaw
Invia un messaggio tremite Skype a jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta
predefinito

a ktory pies mial za lekka glowe?
Vecchio 03-19-2013, 08:00 PM   #83
Grin
Wilkokłak

L'avatar di Grin

ubicazione: Katowice
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da jefta Visualizza il messaggio
a ktory pies mial za lekka glowe?
Z tego co pamiętam, to Jared to usłyszał, ale nie wiem, czy tylko on.
Grin jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-19-2013, 08:31 PM   #84
avgrunn
Senior Member

L'avatar di avgrunn

ubicazione: Trójmiasto
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da z Peronówki Visualizza il messaggio
Ale tu nie chodzi o rase. Akurat ta pani hodowczyni NIGDY nie kryla, ze woli psy owczarkowate.
jak tak patrze po wystawach to stwierdzam ze jedynym sposobem zrobienia championatu jest zrobienie psu uzytkowosci, inaczej sie nie da. Choc bylby troche taki paradoks hodowlany
Vecchio 03-19-2013, 08:47 PM   #85
Gaga
VIP Member

L'avatar di Gaga

ubicazione: Los Dientitos
Send Message via Gadu Gadu to Gaga
predefinito

avgrunn-nie. Zrobienie championatu jest najbanalniejsza rzeczą pod słońcem. Każdy jeżdżący pies w końcu sobie championat wyjeździ, a czas ma na to stosunkowo długi. Spójrz na polskie wilczaki, mało który będąc na wystawach nie ma Ch.Pl. Z młodzieżowym bywa różnie, tu czas gra rolę, ale dorosły? Sorry, ale właśnie dlatego ma taką sobie wartość, że jest tak dostępny

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-19-2013, 09:30 PM   #86
avgrunn
Senior Member

L'avatar di avgrunn

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gaga Visualizza il messaggio
avgrunn-nie. Zrobienie championatu jest najbanalniejsza rzeczą pod słońcem. Każdy jeżdżący pies w końcu sobie championat wyjeździ, a czas ma na to stosunkowo długi. Spójrz na polskie wilczaki, mało który będąc na wystawach nie ma Ch.Pl. Z młodzieżowym bywa różnie, tu czas gra rolę, ale dorosły? Sorry, ale właśnie dlatego ma taką sobie wartość, że jest tak dostępny
No to my jestesmy uposledzeni bo jezdzimy,jezdzimy i nic, tylko raz pierwsze miejsce czyli kolejny CWC czeka nas za 1,5 roku, wiec szybciej chyba uzytka zrobic
Vecchio 03-19-2013, 10:50 PM   #87
anula
czuły barbarzyńca

L'avatar di anula

ubicazione: miastowieś S-łomianki
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da avgrunn Visualizza il messaggio
No to my jestesmy uposledzeni bo jezdzimy,jezdzimy i nic, tylko raz pierwsze miejsce czyli kolejny CWC czeka nas za 1,5 roku, wiec szybciej chyba uzytka zrobic
To wybieraj wystawy w malo uczeszczanych rejonach Polski albo w slabo obsadzonych wilczakami krajach osciennych

Prosze bardzo - w zeszlym roku na miedzynarodowce w Lublinie byl 1 (jeden) wilczak! Zdobyl BOB'a oczywiscie - inna sprawa, ze mu sie nalezalo, bo urodziwy, ale szans by nie mial u pana Dunczyka i na paru innych wystawach pewnie tez

Przejrzyj ilosc wilczakow na wystawach w Gruzji, Rumunii, Moldawii (o ile sa tam wystawy, strzelam na rybe), Grecji, czy w innych pieknych krajach, gdzie mozna przy okazji spedzic kawalek wakacji... Dla lubiacego podroze i majacego troszke kaski to i Interchampion pikus...

Bies zrobil szampona PL w ostatniej chwili - teraz juz by tak latwo nie mial, coraz wiecej psow sie pojawia w klasach, a on przeciez rowniez odstaje od przecietnej na swoj cudowny sposób
anula jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-19-2013, 10:59 PM   #88
avgrunn
Senior Member

L'avatar di avgrunn

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da anula Visualizza il messaggio
Dla lubiacego podroze i majacego troszke kaski to i Interchampion pikus...
Podrozowac nie bardzo lubie :P a nawet jesli juz sie jakas kasa znajdzie na takie wojaze to juz wole ja roztrwonic na spotkania wilczakowe czy szkolenia, wiec kolo sie zamyka . Coz najwyrazniej nie wszystkim pisane sa championaty (ale co ponarzekam to moje ), a jeden szampon w rodzinie wystarczy, tzn przyszly szampon bo jeszcze Lolek musi odbebnic miedzynarodowke i w sierpniu krajowke
Vecchio 03-19-2013, 11:03 PM   #89
Gia
K-Lee Family

L'avatar di Gia

ubicazione: Wrocław
Invia un messaggio tremite Skype a Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia
predefinito

W Rumunii na wystawach jest całkiem sporo wilczaków
Byłam i widziałam

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 03-19-2013, 11:10 PM   #90
anula
czuły barbarzyńca

L'avatar di anula

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Gia Visualizza il messaggio
W Rumunii na wystawach jest całkiem sporo wilczaków
Byłam i widziałam
Sorki, ale kiedys byly pustki. Ja nie jestem na biezaco, bom niezainteresowana, wiec nie mam najnowszych rankingow. Jak ktos bedzie chcial, to sobie posprawdza dokladnie
Vecchio 03-19-2013, 11:11 PM   #91
anula
czuły barbarzyńca

L'avatar di anula

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da avgrunn Visualizza il messaggio
Podrozowac nie bardzo lubie :P a nawet jesli juz sie jakas kasa znajdzie na takie wojaze to juz wole ja roztrwonic na spotkania wilczakowe czy szkolenia, wiec kolo sie zamyka . Coz najwyrazniej nie wszystkim pisane sa championaty (ale co ponarzekam to moje ), a jeden szampon w rodzinie wystarczy, tzn przyszly szampon bo jeszcze Lolek musi odbebnic miedzynarodowke i w sierpniu krajowke
To nie narzekaj. Za to Urcio bedzie (a wlasciwie juz jest) rozchwytywanym Pukaczem - cos za cos
A do tego splendory niepotrzebne
Rispondi

Strumenti della discussione
Modalità di visualizzazione