Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2009, 23:11   #28
Solveig
Junior Member

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Tak tohle mi nedá ještě nenapsat - pro každého by měl být jeho pes tím nejhezčím na světě. Vždyť je to proboha jeho kamarád, ne výrobní prostředek. Nikdo nemá právo jejich psa veřejně shazovat, jen pragmaticky popsat nedostatky (a ty má nějaké asi každý). Majitel psa by měl být zároveň realista, který se s tím vyrovná a neměla by to být pro něj otázka bytí či nebytí. A účast jedinců, kteří mají třeba i zjevnou vylučující vadu, na bonitaci má velkou cenu právě v tom, že je o těchto "nepovedených" spojeních přehled. Psi s vylučující vadou (exteriérovou, nebo i vylučujícím výsledkem DKK) mají bonitaci zdarma. Prosím nenechte se odradit a svého psa na bonitaci přiveďte. To že pes neodpovídá dokonale standardu přece neznamená, že musí být "škaredý" (opět čistě lidské vnímání, psům úplně cizí).

Karel
Děkuji.
Jsem v tomto pragmatická a navíc si opravdu myslím, že psi s vážnými vadami by neměli být uchovněni a je jedno, z jaké stanice a vrhu jsou. O peníze už vůbec nejde, o otázku bytí a nebytí rovněž ne. Je mi jasné, že nemám čsv v oku, vždyť také ne. Ale můj je krásný a bude, i když nebude uchovněn. Tomu, že nebude uchovněn, porozumím, že o něm někdo říká hrůza nikoli. Jak tak postupně četbou všemožných diskusí pronikám dál a dál, mám pocit, že v čr momentálně neexistuje jediný hezký pes čsv. Já jich vidím spoustu.
To je důvod, proč mě to odrazuje.
Solveig jest offline   Reply With Quote

Posting Rules