Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2009, 18:05   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki
Default 'Ostrosc' oceniania stopnia dysplazji

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
A to je hodnocení v Čechách daleko přísnější než v Polsku.
Daniela, prosze - przestan powtarzac te bajeczki opowiadane przez Monike i spolke. Czasy oceny stawow przez Dr. Sterca minely u Was juz DAWNO temu. Teraz, biorac pod uwage ta mase wynikow HD-A jakie otrzymuja psy u Was i statystyki to kto wie czy stawy nie sa oceniane o wiele delikatniej w Czechach niz u nas... Nie zapominaj tez o roznicach miedzy roznymi czeskimi weterynarzami.... O ile mnie pamiec nie myli wynosi ona chyba ok 20%....
Ja WIEM... ze kazdy hodowca mowi to samo...ze u niego w kraju jest ostrzej... taki "chwyt marketingowy"... Ale coz... w kazdym kraju jest to samo - kazdy ma najlepszego weta - wystarczy zerknac na angielskie forum...
Tyle, ze wiesz co, ja mam potwierdzenie jakosci Siembiedy. Chocby dlatego, ze jest to jeden z dwoch wetow w Polsce zaakceptowany przez SV (Niemiecki Klub Owczarka Niemieckiego), a kazdy wie, ze niemieckie normy sa O WIELE wyzsze niz normy u weterynarzy w wiekszosci krajow, nie tylko w Czechach...

PS. Tyle, ze ja nie bede mowic: polskie wyniki sa lepsze i ostrzej oceniane i dlatego tez w wiekszosci wypadkow psy polskiego pochodzenia otrzymuja podobne, a nawet lepsze wyniki takze u wetow za granica... Bo teksty "my, kraj wybrany w Europie" to nie dla mnie...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Posting Rules