![]() |
![]() |
|
Veisimas Informacija apie veisimą, selekciją ir vadas.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
jei reikia suns tik meilei tada galima gauti peta, kuris netinka veisimui, del kazkokiu trukumu ir su juo ramiai gyventi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
velniop, tegul pagal mano nusistatymus ir poziuri nera nei vieno veisejo, bet del to jie nepasikeis... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
atsakyk i sita klausima:
"tik idomu kiek ir kokiu veisliu pasaulyje butu jei veistu pagal sia metodika?" auuu jei to nebutu neturetum ir tokiu cekoslovaku nei kt veisliu. tavo valia rinktis. as sunyje matau drauga ir genetika ![]() bet tai nereiskia kad jie pas mane ant sofutes neguli ir mesyte neseriami. jei nepatinka tai, kad suo isveistas tada gal geriau pagelbet netyciniam kieminukui, kuris neturejo seiminku ribojanciu ju dauginimasi ir toki suni globot? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
o kam reikalinka penkiolika veisliu, kurios skiriasi kazkokiais nezymiais pozymiais, bet isskiriamos i skirtingas veisles ir tik pasunkina pasirinkima..?..rusai pamate karelu lokinius sunis/laikas ir pasake: "ir mums tokiu reikia" ir atsirado rusu europines laikos....cia noras ieiti i istorija, savimeiles tenkinimas ar dar kas..?..man asmeniskai penki simtai veisliu - per daug....ir tikrai nieko pries, jei nebutu ju tiek daug kad po to nereiktu skaityti: "kitos labai panasios veisles yra ..., ..., ..., ..., ... ir ... . skiriasi jos kailio atspalviais"..
manau, kad galima gerinti veisle ir arteti prie to standarto ir be vartojisko poziurio i sunis....pilnai sutinku, kad sunu veisimas turi buti ne verslas, o hobis..(ta ir noriu pasakyti ir sakau..)..taciau daugintojai, mano nuomone, yra tie, kurie is sunu uzsikalineja pinigus neziuredami i ju sveikata...ir nesvarbu ar ziuri i genetika ir ar ju tikslas, salia pinigu, yra veisles gerinimas... p.s. o kas liecia kieminukus....visi sunys, kuriuos turejau, buvo atklyde, rasti, pasigauti ar is kaimynu uz buteli "nusipirkti"....ir itin ilgai nesuvokiau kam zmones perka sunis, kai yra tokia begale ju benamiu....ir kas dar del mano suns isigyjimo....yra zmoniu, kurie zeninasi desimtis kartu iki pat grabo lentos, yra tokiu, kurie viena karta ir i grabo lenta kartu atgula....taip ir man su suniu....Savo Suni as jau turejau ir dabar turiu...kitaip....tad kito man nereikia....gal, jei turi du sunis, kuriu amzius skiriasi, netekus vieno ju, viskas yra kitaip....bet man suns nereikia....tam reikejo nemazai laiko suvokti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
del veisliu klysti. jos visos turi savo paskirti ir kilme del ko ir buvo isskirtos i atskira veisle. cia jau kinologines subtilybes.
na del viso kito nesigincysiu. kiekvienas turi savo nuomone ir poziuri del to kas ir kaip yra geriau. o del tavo Suns- is dalies suprantu ka sneki. as irgi toki turiu - Harka, kitos tokios niekada nebus. visi kiti bus lyginami su ja, bet bus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Nepyksit gal, kad įsterpsiu
![]() Auuu, ar ištiesų jau žinai, kad tau šuns nereikia? Mano Šuo atsirado, kai jau senai turėjau savo mažajį, ir dar prieš atsirandant Vaidžiui, ir nors su ja mes buvom kartu ištiesų labai labai trumpą laiką, bet tai ypatingas šuo mano gyvenime. Mūsų bendravimas su ja buvo kažkas nesuvokiama, tas tarpusavio ryšys, to niekada jau nebus su jokiu kitu šunimi. Bet visgi labai man reikalingi yra mano abu šunėkai. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
ir Brukne
|
![]() Quote:
![]() Kitaip niekaip. Jei įdomu, galėsim paskaičiuot. O tie, kurie niekuo neypatingi bet tinka būti veisiami nebūtinai turi būti veisiami. Faktas. Bet gali ir būti veisiami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
tikrai ne karta teko skaityti ir matyti veisliu aprasymus, kur yra kilme bendra, paskirtis ta pati, o va kailio spalva skiriasi ir veisles kitos....juk kuo is esmes skiriasi amerikietiska ir japoniska akitos..?..vienut leidziami trys spalvu deriniai, kur kitur - diskvalifiikuojantis pozymis.... ? man, kaip zmogui, kuriam yra idomi ne viena veisle, ir kuris noretu auginti ju ne viena, tik pikta darosi del to per didelio veisliu kiekio, mat visu dominanciu per gyvenima neisauginsi....tad man asmeniskai geriau butu kad veisles labai skirtusi....o ne taip kad "karaliaus karolio spanieliai", "kavalieriaus karaliaus karolio spanieliai", ar ilgaplaukiai, trumpaplaukiai, garbanoti taksai ir dar kruva kitu, kuriu esminiu skirtumu - nera...
taip, kiekvienas turi savo nuomone. kaip jau sakiau, kiekvienam savaip buna su tais sunim....ir, manau, kai turi du ar tris, kuriu amzius skirtingas, viskas yra siek tiek kitaip....dabar man vis dar suns nereikia, nors kiti jau po pusmecio isigyja nauja.....gal po keliu desimciu ir man reikejes....o dabar uztenka paziuret ir pazaist su kitu sunimis....taip ir su daugiau sunu susipazisti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ir Brukne
|
![]() Quote:
Dar pasakykim, kad sarlosai su CsV irgi iš principo vienodi, kilmė panaši, tai kam čia juos atskirinėt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ir Brukne
|
![]() Quote:
"gal gali perduot nuo manęs wolfdogo forume tam auuuuu, kad nekliedėtų apie garbanotus taksus, ir išvis prie taksų tegu nelenda, o tai nagus nukaposiu. Tegu svaičioja apie akitas ar ką tik nori, tik prie taksų tegu nelenda" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|