Quote:
Originally Posted by Pavel
Klub se proti Mutarám nijak neopřel, opřel se právě jen a jen proti jejich nekontrolovanému množení. Už v roce 2005 konference KCHČSV přijala usnesení (cituji jen nejpodstatnější část, tady je celý text, viz bod 15) :
Podmínky zápisu do registru:
- souhlas konference KCHČSV s každým zapsaným jedincem
- zapsání celých vrhů je možné pouze na základě chovného plánu, schváleného konferencí KCHČSV
- jedinec musí být posouzen na dvou výstavách dvěma různými rozhodčími a oceněn nejméně známkou "velmi dobrá"
- jedinec musí splňovat všechny chovné podmínky, platné v KCHČSV (výjimky může schválit pouze konference KCHČSV)
To je právě to, množitelé Mutar chtějí množit nekontrolovaně, bez jakéhokoliv plánu, kdežto Klub chce mít vše pod kontrolou, aby když už se "pokus" spustil, aby mohl mít vyhodnotitelné výsledky.
|
Pavle, promiň, ale ty jsi takový diskutér. Na papíře ano je to správně, ale ve skutečnosti se v tom období skoro dýchal všeobecný nesouhlas a zamítnutí jakéhokoliv pokračování. A riskovat to stejně? Velmi pravděpodobně (možná se mýlím, nechci nikomu křivdit) by mi zůstali na dvoře bezpapíráci a tím pádem nepoužitelní k výzkumu.
Quote:
A teď mi řekni, co je na Tvém křížení kontrolovatelného ?
|
To, že jsou zapsáni do pomocného registru s pravdivými daty.
Quote:
Proč si majitelka Audrey nezažádala o krycí list u KCHČSV ?
|
Majitelka Audrey si nezažádala o krycí list, protože v té době už jsem byla majitelkou já, žijící v Itálii a tím pádem nespadající pod pravomoc ČMKU, ale povinná splnit podmínky ENCI (rovnocenná organizace ČMKU v Itálii, stejně jako ČMKU člen FCI).
Quote:
Proč chová pod cizí chovatelskou stanicí ? Nepřipadá Ti to divné ?
|
Ne, nepřipadá mi to divné, protože nechová pod cizí chov. st. V tu dobu jsem jí měla u mě - v Itálii.
Quote:
Fena i pes jsou v ČR, ale štěňata se zapisují v Itálii. To je přesně jen a jen nekontrolované množení, nic víc.
|
Jak už jsem řekla výše, v tu dobu Audrey byla u mě, a to že jsem použila - pro mě - zahraničního psa není nic neobvyklého.
Quote:
A ještě by bylo dobré, kdybys vysvětlila, co si představuješ pod pojmem "s cílem pokračování pokusu v původním duchu." ? Jaký je to ten "původní duch". To, že Mutary byly zapsány do registru bez vědomí vedení Klubu a i některých členů chovatelské komise ? Nebo to, že v přihlášce vrhu jsou falešné údaje ? Nebo snad to, že byly Mutary zapsány v rozporu se zápisním řádem ČMKU, jen na základě kamarádíčků ?
|
Pro mě ten "původní duch" znamená pokus: výzkum vlivu vlka na případné zlepšení stavu dysplasie a jak se v těch čtyřech generacích projeví. Pro mě je důležitý výsledek tzn. ta slavná čtvrtá generace, která teprve bude hodnocená na výstavě podle standardu a jestli odpoví aspoň na velmi dobrou, bude se moct,
ale nemusí, zapsat do ROI a tím pádem začlenit do populace čistokrevných psů.
A prosím, neházej mě do jednoho pytle s ostatními. Jak už jsem uvedla, já jsem udala všude pravdivé údaje.
Quote:
Chci věřit, že Tvé záměry byly čisté, ale tedy vysvětli to, cos udělala a napsala event., kdo Tě o to požádal a s jakými důvody to vysvětlil.
|
Děkuji za důvěru, doufám doopravdy míněnou. Na první část jsem už odpověděla výše. Na druhou: Nikdo mě o to nepožádal, prostě jsem zhodnotila situaci a rozhodla se udělat v mém malém měřítku něco pozitivního nejen pro rasu, ale i pro výzkum samý - vždyť o vlcích toho víme opravdu málo.
Andrea