Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2009, 16:48   #26
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
... a proti Klubu v SR a Německu, které poslaly oficiální protesty, proti tomuto "pokusu".
Pokud vím, tak pokud by se jednalo skutečně jen o pokus, tak jak byl deklarován v odůvodnění zápisu kříženců do pomocného registru PK, neměl by slovenský klub proti tomu námitky. Ohradil se proti způsobu, jakým je "pokus" veden (úroveň informovanosti = 0) a co se s kříženci zamýšlí (zjevná snaha o využití v čistokrevném chovu).
Mimo jiné, ohradil se - prozatím pouze slovně - také předseda SKJ pan Štefík. Nic z toho jistě neprospívá ČSV, důvěryhodnosti českých chovatelů a v konečném důsledku ani křížencům samotným.

A to že výsledky po čtvrté generaci budou poskytnuty KCHČSV v ČR, no možná to tak vidíte nebo si myslíte že by to tak bylo správně, ale vzhledem k tomu, jak se všechno od úplného začátku až dodnes vyvíjí ... pardon, ale na pohádky už jsem moc velký. Možná ano v případě, že předsedkyní KCHČSV bude Ing. Soukupová a hlavní poradce chovu pan Jedlička (nebo naopak) - v tom případě budou už dávno Skoupý, Hubáčková a jim podobní dávno z KCHČSV vyloučeni (ne-li odsouzeni k trestu smrti ). Ale i tak si myslím, že by kompletní informace zůstaly pouze u nich a k "obyčejným smrtelníkům" by se nedostalo buď vůbec nic, nebo jen zlomek, který bude "informačně vyhovující". Tolik mi říká moje dosavadní zkušenost.

Karel Skoupý
alexa jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules