Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2010, 22:48   #1
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
Dal jsem ji dobře míněnou radu, aby v takový situaci zastavila a počkala, až si pán psa zvládne ... ona se rozčílila, že nechodí běhat aby furt stála kvůli psům a že to je věc pána a ne její.
X krat ani zastavovat netreba. Ked som kedysi este behavala, tak najlepsie fungovalo spomalit a psisko pozdravit. Ludia narobia cavykov kvoli blbostiam, fakt. Jedni si nevedia psa chytit ked okolo behaju ludia, ini by hned kazdeho postrekovali ...

Inak tiez suhlasim s nazorom ze spoluzitie ma byt o rieseni problemov k obojstrannej spokojnosti a nie ze jeden sa vo vsetkom prisposobuje druhemu. Ked ma ma niekto rad tak toho psa musi akceptovat, je mojou sucastou aj ked si ho neberiem vsade. A budenie v noci? Najhorsie bolo ked si Freika zmyslela o tretej rano ze by si zazuzlala, a vytiahla si odniekial plastovu flasku, na mojej pvc podlahe to robilo desny randal. Nastastie ja ked spim tak spim a po par razoch som to uz filtrovala automaticky. Neviem ci mam furt len vzornych psov alebo je tom mojou schopnostou prespat bombardovanie, ale podla mojej skusenosti psiska v noci spia a nanajvys sa presuvaju medzi roznymi miestami na lezanie. Nocna nespavost s potrebou hryzenia sa prejavovala tak v troch mesiacoch, ale velmi rychlo presla ked nebola podporovana.
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 09:27   #2
Saren
Junior Member

Wink

Já mám čubu kotcovou, večer dostane žrát a pak chrní jak poleno. Chodím jí venčit pravidelně v půl šestý a když jsem jednou kvůli práci musela dřív, rozespale vylézala z boudy a koukala na mne jako že co tu chci, že ještě není čas a jestli jsem se třeba nezbláznila...
Ad přítel....můj bývalý chtěl psa, ale jedině pudla. Bydlel ve čtvrtém poschodí, výtah žádný, v bytě klasickej chlapskej bordel a spousta potenciálně sežratelných věcí. Nakonec jsem se na chlapa vybodla, počkala si na štěně po fajn mamce a mam čubu místo chlapa. Nikdo mi do toho nekecá, pes je na zahradě u domu a je klid. Nedovedu si představit, jak bych jí desetkrát denně nosila ty čtyři patra nahoru dolu, to bych měla nohy jak závodní slepice. A chlap zvyklej odmala na pudly by z čsv byl asi na větvi.
Extrémní řešení, ale fungovalo to
Saren jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 09:47   #3
sdivokoukrvi
Member

Quote:
Originally Posted by Saren View Post
Já mám čubu kotcovou, večer dostane žrát a pak chrní jak poleno. Chodím jí venčit pravidelně v půl šestý a když jsem jednou kvůli práci musela dřív, rozespale vylézala z boudy a koukala na mne jako že co tu chci, že ještě není čas a jestli jsem se třeba nezbláznila...
Já mám vlastně na půl kotcovýho psa a na půl gaučáka. V noci spí v kotci a dneska ráno asi v půl 9 sem slezla dolů, šla pustit psa a ještě z terasy vidím jak je kotec "prázdný" na chvíli mi zatrnulo, jestli se nic nestalo a pak se najednou z boudy začlo sunout cosi šedivýho zívajícího s vyčítavým pohledem. Takže si Hátu dovedu představit. ( ot)

a mě přítele našel pes dělal mi kotec a arya se zněj mohla zbláznit( nikdy sem nic podobnýho neviděla, viděla ho poprvý a chovala se k němu, jak kdyby to byl ztracenej člen smečky) a protože se mu líbila, tak sme si ho nechali. Dneska máme jedinej problém a to kdo je ten alfa páníček

A rada Danieli je možná tvrdá, ale zase v budoucím čase se možná ukáže jako ta nejlepší. Nedovedu si představit, že bych Aryu furt hlídala, aby náhodou Milana doma nenaštvala.
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 14:00   #4
Bára
Junior Member

Bára's Avatar

No jo, ale měnit snoubence a společně zařízený byt je těžký. Kor když mám dojem, že někdy přítel raději mluví se psem, než se mnou :-)) Šišlá na ni a vůbec je z ní odvázaný. První dny byly krušný, pes mu nedal pokoj, ale už je to lepší.

Včera jsem se naštvala a odešla hned několikrát akdyž jsem se vracela a pes kníkal, že by jako chtěl pustit, nepustila jsem, dokud aspon chvíli nemlčela. No a najedou tuhle noc byla zticha, ničím nemlátila a i ráno byla docela v pohodě, rozhodně tišší než kdy dřív...Jupí
Bára jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 14:13   #5
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Tak to je super, blahopřeju .... i když ČV dokáže překvapit i po delší době.
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 15:10   #6
Bára
Junior Member

Bára's Avatar

nestraš
Bára jest offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 15:15   #7
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by Bára View Post
nestraš
To je všední realita ... Dakouš už je cca měsíc doma zticha a ani nic nezničil ... no a poslední tejden je pořád zticha, ale vrátil se k ohryzávání rohů dřevěných schůdků z Ikey. No a jednou za tejden či 14 dní si z police která je ve 170 cm sundá nějakýho plyšáka ... když přichází domů přítelkyně, tak je to většinou sob, no a když já ... bývá to prase :-) ... nevim jak to pozná
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules