Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2011, 20:43   #1
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Originally Posted by yzengrin View Post
..zajímalo by mě, jak byste to udělali, kdybyste jeli na týden - 14dní na dovolenou - jen vlakem, s tím, že si vše nesete na zádech, do krajin, kde není ani človíčka.
V okamžiku, kdy má člověk auto, není problém...

Ke konzervám...moje fena po nich má 100% průjem. Ačkoliv všechny konzervy, které jsem zkusila, byly ze 100% masa.
Jó, 14 dní a konzervy na zádech-to je taky trošku moje noční můra. Na 3 dny se dá uchovat maso (do novin, do mražený zeleníny), pak používám vyzkoušenou značku konzerv, protože po granulích to jsou průjmy jedna radost a občas při cestě řeznictví. Ale do totální divočiny se letos chystám vyzkoušet sušené maso+sušená mrkvová kaše (zaujal mě pytel od barona).
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Old 09-02-2011, 23:11   #2
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Vlkodlak View Post
Jó, 14 dní a konzervy na zádech-to je taky trošku moje noční můra. Na 3 dny se dá uchovat maso (do novin, do mražený zeleníny), pak používám vyzkoušenou značku konzerv, protože po granulích to jsou průjmy jedna radost a občas při cestě řeznictví. Ale do totální divočiny se letos chystám vyzkoušet sušené maso+sušená mrkvová kaše (zaujal mě pytel od barona).
U mé feny je na takových výletech "výhoda" v tom, že fena moc nežere. Nevím, jestli vlivem tolika nových vzruchů apod., ale nesežere málem ani 1/3toho, co normálně a to ani v konkurenci dalšího psa apod. Kdyby granulí...tak mě to tak nepřekvapí. Ale nejednou jsem jí vezla na čundr celé kuře, kostru, apod. a moc zájem o to neměla. Dvakrát to požvýká a pak to nechá být. Po takovém týdenním čundru mám pak místo psa radiátor:-/
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 08:57   #3
mellorn
Member

mellorn's Avatar

u nas to urcite levneji vyjde. Prokrmim tak plus,minus 500 kc.Mam ale fenu,ktere musim hlidat vahu,takze kdyby to byl zdravy samec,prozere urcite vic. Ale porad nejsem na cene za ultrapremiove granule. Jine bych ji nekupovala.Minuly tyden jsem byla v kureci masne a za 6 velkych hrebtu,kilo srdicek a kruti krk jsem dala 160 kc a jeste v mrazaku maso mam.Kupuju za stravenky,coz je vyhoda a stoji me to vlastne polovinu.Zeleninu a sem tam mlecne vyrobnky do toho nepocitam,to zahrnuju do lidskeho nakupu,ale ona mrkev,celer,cinske zeli nestoji moc.
tu mrkvovou smes jsem taky kdysi davala,maji v nabidce i biokonzervy,coz ja jako magor na jidlo pro cubu mozna na dovolenou poridim.Zacali prodavat i syrove maso,ale to vyjde opravdu draho,koupit to na mesic.
Jak zminovala Anathema ty velkochovy,tak me se to taky moc nelibi,ale biozdroje nemam a blizsi kosile nez kabat. Chci mit psa krmeneho pokud mozno prirozenou stravou. Ono ty kurata jdou na porazku celkem mlada,takze vyhnana buhvicim zas tak nebudou. ATB jsou myslim i zakazana.Ale hezky to kazdopadne neni. pro nas lidi kupuju kdyz uz kure,tak BIO.Jednou za cas to financne ustojim,ale byt tim krmen pes,tak prijdu na buben.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 09:37   #4
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
Ono ty kurata jdou na porazku celkem mlada,takze vyhnana buhvicim zas tak nebudou. ATB jsou myslim i zakazana.Ale hezky to kazdopadne neni.
..tohle se nedávno probíralo na chovatelském serveru. Kuřata na porážku=brojleři, se zabíjí ve věku 28-32 dní tuším, tj. po měsíci musí být ta zvířata "pěkně našláplá". Běžné kuře ze dvora, se zabíjí na pekáč ve 4-6měsících. Tak si představ, co do těch zvířat ve velkochovech cpou, když musí být po měsíci zralá na porážku. Takže je to spíš naopak..vyhnaná jsou, ani bůh neví čím.
Old 10-02-2011, 09:47   #5
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Kuřata na porážku=brojleři, se zabíjí ve věku 28-32 dní tuším
Tušíš špatně. Kuřata jdou na porážku v 5-6 týdnech.

Quote:
tj. po měsíci musí být ta zvířata "pěkně našláplá". Běžné kuře ze dvora, se zabíjí na pekáč ve 4-6měsících. Tak si představ, co do těch zvířat ve velkochovech cpou, když musí být po měsíci zralá na porážku. Takže je to spíš naopak..vyhnaná jsou, ani bůh neví čím.
Kuřata jsou krmena "růstovými" granulemi jen malou část této doby. Poslední týdny naopak dostávají speciální granule, které mají za úkol všechny eventuální nežádoucí látky z těla dostat. O složení masa bych se tedy nebál. V jakých podmínkách kuřata rostou, to je jiná otázka.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:09   #6
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Tušíš špatně. Kuřata jdou na porážku v 5-6 týdnech.

Kuřata jsou krmena "růstovými" granulemi jen malou část této doby. Poslední týdny naopak dostávají speciální granule, které mají za úkol všechny eventuální nežádoucí látky z těla dostat. O složení masa bych se tedy nebál. V jakých podmínkách kuřata rostou, to je jiná otázka.
..kdyby se mi podařilo ten článek najít...
Old 10-02-2011, 12:39   #7
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

[quote=mellorn;357752]u nas to urcite levneji vyjde. Prokrmim tak plus,minus 500 kc.Mam ale fenu,ktere musim hlidat vahu,takze kdyby to byl zdravy samec,prozere urcite vic. Ale porad nejsem na cene za ultrapremiove granule. Jine bych ji nekupovala.Minuly tyden jsem byla v kureci masne a za 6 velkych hrebtu,kilo srdicek a kruti krk jsem dala 160 kc a jeste v mrazaku maso mam.

No jo, když ona moje potvora má ráda hovězí přední s kostí, to se pak nesmim divit
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 13:17   #8
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Růstové stimulátory jsou ve všech třech směsích pro brojlery, jen v té poslední, která se krmí posledních 3-5 dní před porážkou je jich prý (!!) míň. Ale v dnešní době, kdy je humus ve všem, nejen v krmení pro zvířata, opravdu až zas tak nevěřím . Jako nevěřím, že to ve výkrmně vždycky vyjde tak, že jim BR2 (tedy ta předposlední směs) vyjde tak, aby se dokrmila 5 dní před porážkou.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 13:39   #9
mellorn
Member

mellorn's Avatar

nalezla jsem web barfujeme.cz,kde je nabidka bio skeletu apod....doma to prozkoumam,mozna to nebude zase tak hrozne drahy jako pro lidi.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 14:00   #10
SARKA
Arimminum Kennel

SARKA's Avatar

Send a message via Skype™ to SARKA

Ja krmim 2x denne,krmna davka je okolo 600gr,ale mam feny dost tluste hlavne Andromedu ,ktere je 6 let.Kolik vy toho davate?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules