![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Być może mam za mało doświadczenia, ale mi się wydaje, że w psich relacjach kolor, czy rasa jest ostatnią rzeczą, która ma znaczenie. Chyba bardziej istotne są zapachy, płeć, wysyłane sygnały i wreszcie zachowanie przewodnika, który spina się za każdym razem, kiedy widzi 'rasę nielubianą przez swojego pupila'.
Wydaje mi się, że pewnych rzeczy zmienić się nie da. Baszti jest suką wilczaka - wszyscy wiemy, jakie one są. Ja bym zastosował linkę, która daje Ci możliwość przytemperowania psa na odległość, kiedy przegina w zabawie.
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Zatem rzeczywiście osobiste doświadczenia wpływają na stosowane przez nas metody, a w każdym razie dobrze mieć świadomość, że takie niepożądane przez nas sytuacje, mogą się zdarzyć Last edited by Grin; 22-05-2012 at 14:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Podobnie jak Kuba uważam, że kolor może nie mieć tu znaczenia.
Przynajmniej w przypadku mojej Sukkuleski nie ma. Ona z kolei jest cięta (pomijam szczeniaki płci męskiej ![]() Dorotka - suka to zło ![]() ![]() Ja się w takich sytuacjach staram nie odpuszczać, tylko linka przypięta i ćwiczymy. Nie zawsze się udaje, ale... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tyle się pisze o sygnałach uspokajających, ale mój pies chyba zapomniał przeczytać tej lektury ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
może to nowa jednostka - syndrom warszawski
![]() |
![]() |
![]() |