Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Spotkania i podróże

Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2012, 08:28   #1
pawmagdul
Junior Member

pawmagdul's Avatar

Send a message via Skype™ to pawmagdul

Quote:
Originally Posted by milvuc View Post
jeszcze nie wiem jak moje życie będzie w Gorlicach wyglądać, i muszę poczekać... :-(
To raczej Ty musisz dostosować swoje życie do wilczaka i chyba warto dokładnie przyglądnąć się jak żyją inni przewodnicy wilczaków.

Wilczaki na spacerze to "statki pod pełnymi żaglami"

Ponawiam zaproszenie do nas do domu ....
Old 24-10-2012, 09:58   #2
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Na razie milvuc ma pewnie zamęt w duszy bo my mu szczerze jak na spowiedzi opowiadamy do czego wilczaki są zdolne, a tymczasem oba bure takie mega demo włączyły, że aż trudno uwierzyć! Lor zaprezentowała się jako oaza spokoju , Cresilek buziaki rozdawał na prawo i lewo i na rączkach pozował.

Perfidne te nasze potwory, skąd one wiedzą, kiedy trzeba kogoś "uwodzić"?

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 24-10-2012, 10:22   #3
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Quote:
Originally Posted by pawmagdul View Post
To raczej Ty musisz dostosować swoje życie do wilczaka i chyba warto dokładnie przyglądnąć się jak żyją inni przewodnicy wilczaków.

Wilczaki na spacerze to "statki pod pełnymi żaglami"

Ponawiam zaproszenie do nas do domu ....
Z jednej strony zgadzam sie bo wilczak ma swoje potrzeby i nie mozna ich ignorowac, ale mozna z psem tak pracowac by dostosowac go troche do siebie
Old 24-10-2012, 10:46   #4
milvuc
Junior Member

No zamęt jest...
Jednak prawda jest taka że po jednym spotkaniu na prawdę nic nie można ocenić, ale opowieści właścicieli dużą dają i bardzo za nie dziękuje :-)
Ale Lora mi strasznie zaimponowała rozdzielając psiaki jak się zrobiło nie miło, oprócz tego ten spokój i opanowanie...Cresilek, no właśnie, młody, lata wszędzie, wesoły, no i te uszy :-)
Szkoda że się przeprowadzam bo bym jeszcze się wprosił na jakiś spacerek, może się uda bo do następnej środy jestem jeszcze, chociaż z czasem kiepsko.
pawmagdul dziekuje za zaproszenie, napiszę na pm. jak się uda to chętnie.
Ale jedno zrozumiałem po tym spotkaniu, Wilczaki to jednak niezwykle stworzenia :-)
milvuc jest offline   Reply With Quote
Old 24-10-2012, 11:01   #5
Bajka
'Wilk z baśni' :)

Bajka's Avatar

Quote:
No zamęt jest...
[...] opowieści właścicieli dużą dają i bardzo za nie dziękuje :-)
hehehehehe nastraszyły Cię Rona i Makota skutecznie? Czym więcej teraz posłuchasz, poczytasz i zobaczysz, tym łatwiej Ci będzie, gdy maluch zamieszka z Tobą Chociaż chociażby nie wiem ile człowiek wiedział i się przygotowywał, to maluszek "na żywo" w nowym domu i tak swoje "odpali"

www.wilkzbasni.pl
Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni
Bajka jest offline   Reply With Quote
Old 24-10-2012, 14:02   #6
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Ale Lora mi strasznie zaimponowała rozdzielając psiaki jak się zrobiło nie miło...
To nie było niemiło tylko Niteczka powiedziała Czesiowi, żeby jej patyka nie zabierał

Mam nadzieję, że będziesz jeszcze miał okazję zobaczyć na żywo komunikowanie się wilczaków! Im lepiej poznasz ich mowę, tym łatwiej potem zniesiesz zabawy, które nieraz zapierają dech w piersiach, a także miłe i niemiłe "wilczakowe pogawędki", które mogą laika nieźle wystraszyć

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 24-10-2012, 19:48   #7
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
To nie było niemiło tylko Niteczka powiedziała Czesiowi, żeby jej patyka nie zabierał

Mam nadzieję, że będziesz jeszcze miał okazję zobaczyć na żywo komunikowanie się wilczaków! Im lepiej poznasz ich mowę, tym łatwiej potem zniesiesz zabawy, które nieraz zapierają dech w piersiach, a także miłe i niemiłe "wilczakowe pogawędki", które mogą laika nieźle wystraszyć
Niteczka jest nie w sosie ostatnio
Poza tym chyba wzięła sobie za punkt honoru, że jak wilczaki prezentują demo, to ona się czymś wyróżni i napyskuje na gówniarza... popisówka jak nic, bo godzinę później nieśli sobie wspólnie jednego patyka i już wszystko było cacy
Old 09-12-2012, 18:52   #8
Gutek
Junior Member

Gutek's Avatar

Pierwsze spotkanie Hooxie (Awaria Spiderwolf) z wilczakami
Attached Images
File Type: jpg IMG_0167.jpg (85.7 KB, 40 views)
File Type: jpg IMG_0169.jpg (82.3 KB, 39 views)
File Type: jpg IMG_0172.jpg (83.6 KB, 37 views)
File Type: jpg IMG_0173.jpg (84.0 KB, 40 views)
File Type: jpg IMG_0176.jpg (89.1 KB, 40 views)
Gutek jest offline   Reply With Quote
Old 23-03-2013, 01:22   #9
Xandros
Junior Member

Na początek zapewne wypadałoby się przywitać...
Zatem - witam wszystkich serdecznie!

Rasą zainteresowałem się ponad 2 lata temu i od tego czasu regularnie czytam wypowiedzi na forum, obserwuję kolejne mioty i poszerzam swoją wiedzę ogólną.
Niestety do tej pory wilczaka na żywo udało mi się zobaczyć raz i tylko przez chwilę. Piszę tutaj, ponieważ zorientowałem się, że takie "błądzenie w ciemności" i szukanie na ślepo nic mi nie da.
Akurat od niedzieli (24. marca) do środy albo czwartku będę w Krakowie. Jako że nie mam raczej zaplanowanych żadnych konkretnych zajęć, jestem dyspozycyjny od godz. 6 rano przez cały dzień.
Mam nadzieję, że ktoś - mimo wszystko - będzie skłonny opowiadać na spacerze marudnemu-zainteresowanemu o życiu z wilczakiem. Będę wdzięczny za każdą poświęconą mi chwilę.

Pozdrawiam,
Xandros
Xandros jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules