Zurück   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Antwort

Themen-Optionen Ansicht
Alt 03-02-2013, 02:08 PM   #1
Gaga
VIP Member

Benutzerbild von Gaga

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Standard

A nie pomyślałeś o tym, że wybieranie dróg na skróty, wobec świadomości tak wielkich (możliwych) rozczarowań, to po prostu źle obrana strategia? Może lepiej byś spożytkował energię na pojeżdżenie po wystawach, może okolicznych ćwiczakach, gdzie chadzają wilczaki, spróbował umówić się na jakiś spacer? Trochę chyba oczekujesz, że ktoś odrobi za Ciebie pracę domową, ale to będą Twoje decyzje i dziwi mnie, ze tak leniwie podchodzisz do tematu.
Rozpoczyna się sezon wystawowy, egzaminacyjny, szkoleniowy - wraz z nadchodzącą wiosną tu i ówdzie zaroi się od burych. Rusz tyłek i sam zacznij zdobywać wiedzę
Zwłaszcza, że zadajesz pytania, na które możesz otrzymać odpowiedzi bardzo subiektywne, a takie mają mierną wartość dla rzetelnej wiedzy.
Wilczaki to psy dla aktywnych, inteligentnych, ciekawych ludzi - postaw na odkopanie w sobie tych cech, a łatwiej będzie Ci znaleźć idealnie pasującego psa.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 03-02-2013, 04:39 PM   #2
avgrunn
Senior Member

Benutzerbild von avgrunn

Standard

Zitat:
Zitat von Gaga Beitrag anzeigen
A nie pomyślałeś o tym, że wybieranie dróg na skróty, wobec świadomości tak wielkich (możliwych) rozczarowań, to po prostu źle obrana strategia? Może lepiej byś spożytkował energię na pojeżdżenie po wystawach, może okolicznych ćwiczakach, gdzie chadzają wilczaki, spróbował umówić się na jakiś spacer? Trochę chyba oczekujesz, że ktoś odrobi za Ciebie pracę domową, ale to będą Twoje decyzje i dziwi mnie, ze tak leniwie podchodzisz do tematu.
Rozpoczyna się sezon wystawowy, egzaminacyjny, szkoleniowy - wraz z nadchodzącą wiosną tu i ówdzie zaroi się od burych. Rusz tyłek i sam zacznij zdobywać wiedzę
Zwłaszcza, że zadajesz pytania, na które możesz otrzymać odpowiedzi bardzo subiektywne, a takie mają mierną wartość dla rzetelnej wiedzy.
Wilczaki to psy dla aktywnych, inteligentnych, ciekawych ludzi - postaw na odkopanie w sobie tych cech, a łatwiej będzie Ci znaleźć idealnie pasującego psa.
Oprocz tego wszystkiego ja bym tu jeszcze dodala przesledzenie bazy bo jest bardzo pomocna.
Alt 03-02-2013, 09:45 PM   #3
Piter
Junior Member

Benutzerbild von Piter

Piter eine Nachricht über Yahoo! schicken
Standard

a ja wybrałem na żywioł.miałem podejscie tylko do jednej .ale się spoxniłem i skończyło sie na drugiej.
na żywiol,przez przypadek,bez wiekszych poszykiwań i nie żałuję ....
Piter jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 03-02-2013, 10:46 PM   #4
Grin
Wilkokłak

Benutzerbild von Grin

Standard

Bo prawda jest taka, że akurat mamy to szczęście, że w naszym kraju ostatnio przychodzi na świat całkiem sporo naprawdę fajnych miotów i nawet "biorąc w ciemno" jest bardzo duża szansa, że trafi się dobrze.
Grin jest offline   Mit Zitat antworten
Antwort

Themen-Optionen
Ansicht