Quote:
Originariamente inviata da avgrunn
Ja tak jak Ania wybralam raczej przypadkowo, tzn moje serce podbil ojciec mej mendy, ale oprocz tego nic wiecej nie wiedzialam  nie zaluje ani ciut ciut menda jest wspaniala, idealna dla mnie
Tak jak Makota, radze sie nie zastanawiac ktora hodowla jest najlepsza, bo z miotami bywa roznie, raczej wybrac suke lub samca ktory sie podoba i sledzic plany z nimi, i tyle
Pytanie tez czego oczekujesz od wilczaka.
|
Właśnie - bardzo dobre pytanie. I to od tego właśnie pytania zadanemu samemu sobie powinieneś zacząć poszukiwania swojego idealnego wilczaka
Jak chcesz psa o określonych cechach eksterieru - szukaj rodziców o takich cechach, oglądaj ich przodków, rodzeństwo, potomków... im bardziej ujednoliconą "rodzinkę" znajdziesz, tym większe prawdopodobieństwo, że szczeniak będzie podobny.
Jak chcesz psa o określonym charakterze, to porozglądaj się za odpowiadającym Ci charakterem wśród psów hodowlanych - a w tym celu niewątpliwie najlepsze byłoby po prostu spotkanie jak największej ilości wilczaków i poobserwowanie ich.
A jak chcesz psa do wystaw, który zostanie multichampionem... to w zasadzie bez różnicy co kupisz - wystarczy odpowiednia ilość samozaparcia w jeżdżeniu na wystawy
A teraz mały off top...
avgrunn wcale nie dziwię się, że Belke zdobył Twoje serce, bo i ja jestem w nim od dawna zakochana, to przepiękny pies!