Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-05-2014, 23:57   #1
emka
Junior Member

Wracając do tematu...
Po wielu rozmowach, analizie faktów, przestudiowaniu kilku scenariuszy na najbliższe lata niestety zmuszeni jesteśmy podjąć bardzo dla nas trudna decyzje. Nie jesteśmy w stanie zapewnić naszemu psu przyszłości na jaką zasługuje. Nie możemy się dalej oszukiwać a tym bardziej żyć w taki sposób, bo nas na to nie stać. Nie wpłynie to dobrze na nas a tym samym na Astro.

Szukamy mu kogoś dla kogo będzie on partnerem, a nie jednym z wielu psów do wykarmienia.
Wszelkie informacje prosimy kierować na priv.
emka jest offline   Reply With Quote
Old 21-05-2014, 01:05   #2
Predator
Junior Member

Predator's Avatar

Quote:
Originally Posted by emka View Post
bardzo dla nas trudna decyzje
prawie się zadławiłem... dla was trudna? dajcie spokój... spójrzcie na Astro i konsekwencje psychiczne tego że dwójce niby dorosłym ludziom po podjęciu zobowiązań nie chciało się postarać aby jakoś dać radę... życie to nie bajka a gówno zawsze spływa w dół łańcucha pokarmowego szkoda zapewne fajnego szczeniaka.

z dwojga złego dobre jest to że decyzja jest teraz a nie po jakimś nieszczęściu....
Old 21-05-2014, 07:53   #3
netah
ngi dhla

netah's Avatar

Quote:
Originally Posted by Predator View Post
z dwojga złego dobre jest to że decyzja jest teraz a nie po jakimś nieszczęściu....
To naprawdę dużo mądrzejsza decyzja niż ta o wzięciu wilczaka. Oby szybko znalazł nowy, dobry dom. W wypadku tej rasy nie jest to niestety takie proste. Niech każdy rozpuści wici...
Old 21-05-2014, 09:36   #4
Elentia
Junior Member

Elentia's Avatar

Quote:
Originally Posted by emka View Post
Wracając do tematu...
Po wielu rozmowach, analizie faktów, przestudiowaniu kilku scenariuszy na najbliższe lata niestety zmuszeni jesteśmy podjąć bardzo dla nas trudna decyzje. Nie jesteśmy w stanie zapewnić naszemu psu przyszłości na jaką zasługuje. Nie możemy się dalej oszukiwać a tym bardziej żyć w taki sposób, bo nas na to nie stać. Nie wpłynie to dobrze na nas a tym samym na Astro.

Szukamy mu kogoś dla kogo będzie on partnerem, a nie jednym z wielu psów do wykarmienia.
Wszelkie informacje prosimy kierować na priv.
Na Waszym miejscu przygryzłabym wargi i odezwała sie do hodowcy mimo jakiś tam zgrzytów. Taka ich rola żeby pomagać w znajdywaniu nowego domu, a nie będzie tak łatwo, więc im więcej informacji z różnych stron tym lepiej dla psa, bo czas płynie a pies wchodzi w "gorący" wiek.
Elentia jest offline   Reply With Quote
Old 21-05-2014, 10:42   #5
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Elentia View Post
odezwała sie do hodowcy mimo jakiś tam zgrzytów. Taka ich rola żeby pomagać w znajdywaniu nowego domu
Ale rozmawiamy o jednym i tym samym konkretnym hodowcy?
Jakoś jestem spokojna, że wie o sprawie....
Netah, ech Ty ryzykancie.... ja wici słać już nie będę /oświeciło mnie/. Jakoś dziwnie ostatnie adopcje /z naciskiem na dwie/ udostępniane na FB za mocno "śmierdzą". No chyba, że to u mnie problem z powonieniem...

...
"Emki" -w zasadzie to >szacun<. Stanąć w dojrzałej konfrontacji z samym sobą pozbywając się w końcu egoizmu nie bywa proste. O psie nie mówię, bo.... po co?... "mleko się rozlało". Psu mogę życzyć tylko jednego: by szybko o Was zapomniał w szczęśliwym i dobrym domu.
No to "niech Wam ziemia lekką będzie", "au revoir" czy co tam się mruczy na pożegnanie...
/Tylko nie opowiadajcie więcej o radości Astro na widok pańci, bo jednak niesmak jest oceniając całokształt.../

Last edited by Puchatek; 21-05-2014 at 11:03.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 20:51   #6
leski
Junior Member

Astro niestety nie możemy Cię przyjąć pod nasz dach :/ mam jednak nadzieję że wszystko co Cię spotka w Twoim psim życiu będzie lepsze od tego co już przeżyłeś.

ps.
do przyszłych opiekunów Astro:
ja kompletny laik i ignorant potrzebowałem 20min na zmęczenie wilczaka i położenie go spać jeśli macie serce to na pewno dacie radę

...
Na wilczaka zdecydowałem się po tym jak przeżyłem rok z dwójką małych dzieci (sam bez pomocy ) ... czy zdecydował bym się na dzieci po roku z wilczakiem ... hmmm nie wiem ja na szczęście nie muszę się tym już martwić

Astro powodzenia
Old 04-06-2014, 17:11   #7
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by leski View Post
ps.
do przyszłych opiekunów Astro:
ja kompletny laik i ignorant potrzebowałem 20min na zmęczenie wilczaka i położenie go spać jeśli macie serce to na pewno dacie radę

Mówisz tak mając pierwszego wilczaka, który jest jeszcze szczenięciem*.
Pogratulować.

Uwielbiam takie stwierdzenia "psu wystarczy dużo miłości". Dziwić się, że potem jest tyle psów w schroniskach...

Całe stadko: 2011 2012 2013
makota jest offline   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 23:13   #8
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by makota View Post
Uwielbiam takie stwierdzenia "psu wystarczy dużo miłości". Dziwić się, że potem jest tyle psów w schroniskach...
Ja to bym zrobiła podział między sercem a miłością...a Leski coś zarzucił o sercu....
Quote:
ten szczeniak to w dodatku suczka!
Przyjedź, to Ci pokażę nie dość że wilczaka, to w dodatku "suczkę"...
Ja już wiem, co znaczy rzucenie inwektywy: "wredna suka"...
Bo samiec mój, to taki raczej "flimonowaty maślak" jest... w porównaniu z suczką, oczywiście...
Quote:
Masz jakiekolwiek pojęcie jakie problemy może sprawiać taki pies? Jakiekolwiek?
Tak sobie myślę, że "Emki" zachowają się uczciwie względem potencjalnego opiekuna, gdy każą /!!!/ Mu najpierw przeczytać "od deski do deski" tematy "wychowawczo-charakterologiczne" na WD....i ten też.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 01:58   #9
makota
Member

makota's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
Przyjedź, to Ci pokażę nie dość że wilczaka, to w dodatku "suczkę"...
Ja już wiem, co znaczy rzucenie inwektywy: "wredna suka"...
Bo samiec mój, to taki raczej "flimonowaty maślak" jest... w porównaniu z suczką, oczywiście...
Nie chodzi o to, że suczki są "lepsze"... że suki są "wredne" niezależnie od rasy, to zauważył chyba każdy kto miał okazję porównać obie płci Ale problemy są nieco inne jednak... no i kaliber nie ten.
No i roczna suczka rzadko kiedy ma testosteron zamiast mózgu. A tu mowa o rocznym samcu, który w każdej chwili może pokazać rogi i to na poważnie.

Ale ok, słódźmy tak dalej, że duże serce, miłość, dobre chęci i inne takie tam - Astro na pewno znajdzie w ten sposób odpowiedzialnych ludzi gotowych na jego wychowanie, jasne

Pojawiło się już ogłoszenie:
http://olx.pl/oferta/mlody-wilczak-c...tml#0b85bf6226

Zero informacji o trudności rasy, o tym, że z psem są problemy (choćby z zostawaniem), zero informacji o tym, że to dorastający pies, który problemów może mieć coraz więcej z każdym dniem... jest tylko dużo gadania o miłości, przywiązaniu, trudnych decyzjach... i na deser "nie mieliśmy problemów z agresją".

eMMki... a zamiast próbować zarobić na własnej porażce, to te 1000zł powinniście raczej zapłacić komuś, kto przygarnie rocznego samca wilczaka, będzie chciał i potrafił go jakoś okiełznać.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules