![]() |
![]() |
|
Mimo téma O všem a o ničem - aneb jak příjemně strávit volný čas... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
I když tenhle případ byl hodně mediálně vděčný, utýraných nebo týraných psů je ohromné množství. Jak dneska uvedla ČT, našli kokršpaněly, uvázané v lese na ocas a krk drátem. Byli tetovaní, takže dohledali chovatelku. Ta řekla, že nemůže dohledat, komu psy prodala a protože psi byli v útulku, zcela evidentně se zřekla odpovědnosti za ně. Takových případů, kdy majitel týrá svého psa je mnohem více, než těch, kdy psa týrá někdo cizí. Hlavně bychom se měli podívat do vlastních řad - mezi chovatele. Když jsme budovali naši databázi, minimálně 60% chovatelů nedodala údaje o majitelích všech svých štěňat, protože prostě u některých nevěděli, komu je vůbec prodali. Za majitele psa odpovídá v prvním případě chovatel, protože ten si ho vybral a psa mu prodal. To je mé skálopevné přesvědčení. Pokud takový pes skončí v útulku a chovatel není schpen říci, komu psa prodal, tak by veškeré náklady s jeho pobytem v útulku měl nést on.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
REJPAL
|
![]() Quote:
Nevidím nic divného na tom, že chovatelé nechtějí poskytnout údaje do databáze - dnes nebo před x lety. Proč by to měli dělat ? Chovatel NIKDY nemůže vědět, jestli ten, komu psa prodá bude dobrý majitel, či psa za rok prodá někomu jinému (aniž by informoval chovatele). Jistě, dalo by se to dát do smlouvy, ale smluv je a nedodržují se, tak je to jen zbytečně popsaný papír..... Nikdo nikdy nemůže vědět co ho v životě potká, a když se prostě nemůže o psa postarat, nebo někdo z okruhu známých, útulek je nejlepší možnost. Když někdo odchová během 12 let 100 štěňat, těžko si každé může vzít zpátky k sobě.........Trochu reálný pohled. ČSV s PP je v útulku naštěstí mizivé množství. K tomu, že majitel spíše týrá svého psa mluvíš o sobě, viď. Tvůj "výcvik" aportu, jak jsi ho popisoval v létě 2002 na táboře v LB mám v živých vzpomínkách. "Aportem přes tlamu, až mu chcala krev. Hoky to pochopil rychleji než Nancy, té to trvalo o něco déle......" A večer u stolu jsi velmi barvitě vyprávěl "zaručeně pravdivé" výcvikové metody myslivců, velice jsi se tomu smál a spousta lidí si šla raději sednout ven, než aby tě musela poslouchat. Byly to opravdu humusárny. I když některé metody myslivců (a i "výcvikářů") jsou poněkud drastické, to co jsi tenkrát povídal sem raději psát nebudu. Stejně tento příspěvek opět vymažeš, či zcenzuruješ nebo napíšeš demagogickou stať o tom, jak jsi to nikdy nikde neřekl. A ještě bych zapomněla na tvé podivné hrátky s elektrikou....... Snad jsi své metody už změnil, nevím. Ale být tebou - o týrání raději mlčím. K tomuto případu jen to, že je to hnus a medializovaný. Bohužel, se takových věcí děje kolem nás plno. A většina lidí je k tomu slepá a pak to chce zachraňovat nějakou peticí, která už "po" celkem nic neřeší. Děti a zvířata týrají jen duševní mrzáci léčící si nějaké své komplexy. Morální úpadek lidstva je nechutný a nezastavitelný. Léčitelný jen dle receptu Sodoma a Gomora . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Na Eviny žvásty a osobní útoky snad nemá smysl reagovat. Kdo zná moje psy, ten ví, jak se k nim chovám a jsk jsem se k nim choval. To se nijak nezměnilo. A kdo mne nezná, ten si zcela jistě nebude dělat obrázek z nějakých osobních výpadů.
Chovatel je zodpovědný za majitele. Pes není auto nebo lednice. Chovatel prodává štěňata, to znamená živé tvory a měl by si tedy dostatečně prověřovat, kdo je budoucí majitel. Pokud je to smaozřejmě velkomnožitel, který množí psy ve velkém a prodává každému, kdo přijde a zaplatí, pak si jistě nepamatuje kdo je kdo. A co se týká Eviných poznámek k porušování smluv - ano, pokud jsem skutečný chovatel, mám vždy s majitelem smlouvu. A ta se dodržuje. Z Eviných řádků je vidět, jaký má vztah k dodržování smluv s dohod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
http://www.arqeva.cz/
|
![]() Quote:
Samozřejmě ti kotři byli štěňata , tam bych s panem Hanuškou souhlasila, že to má chovatel vědět. Taky je rozdíl, zda jsem odchovala 2 štěňata (tam si majitele asi budu pamatovat i po letech) nebo 200. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Samozřejmě chovatel nemusí mít žádnou smlouvu, ale pak to jasně svědčí o jeho serióznosti ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
http://www.arqeva.cz/
|
![]() Quote:
O daňovém přiznámí tady řeč snad nebyla. Pokud si koupíte např. auto nebo ho prodáte, do daňového přiznání to za zákonem uřčených podmínek taky nedáváte, což neznamená, že "šidíte stát" , nebo že na to musíte být OSVČ. I zájmová činnost má svůj paragraf v dani o přijmech. Nic nevylučuje , že si smlouvu , nebo jakékoliv složenky máte po dobu 5let schovat. Průkazní břemeno , je totiž na Vás, pokud budete řešit nějaký problém. PS aby jste mě zase nechytal za slovíčko, skartaci žádný zákon nenařizuje. Máte určenou dobu uchování dokumentů. Takže pokud máte místo, můžete schovávat vše celý život. Last edited by RadeKKK; 09-11-2007 at 15:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|