Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Thread Tools Display Modes
Old 29-01-2008, 19:31   #8
Romana Hajasova
Junior Member

Romana Hajasova's Avatar

Send a message via ICQ to Romana Hajasova Send a message via AIM to Romana Hajasova

K tomu výcviku,já mám 9měsíčního psa a druhého z útulku od 3let ,který nic neuměl a na cvyčáku cvyčí oba a chápou cvyky mnohdy líp jak ostatní psi.Tedy cvyčí se s nimi jinak,na mí psi se musí jemně za buřty a mají z toho obrovskou radost .Berou to jako hru a baví je to.Také s tím 9měs.začínám dělat záchranářinu.Tedy jsme úplní začátečníci,takže trénujem jen narážečky a základy poslušnosti . Ale dělá to rád.Jen to nesmím s výcvikem přehánět,trénuji tak 2krát 3krát týdně cca hoďku,pak by je to nebavilo a na vycházkách sem tam použiji jeden ze cvyků. Pokud se na čsv půjde tvrdě ,tak se vzepřou a nehneš s tím,to mám vyzkoušené .A co se týče toho králíka ,tak tady v tom je zvládnutý nemám a ani jsem to nezkoušela,ale znám čsv co si od mala zvykli na ovce ,koně...Co se zvěře týče tak ten z útulku loví a nic ho nezastaví a ten mladší jde odvolat od zvěře zatím,ale pokud zdrhne ten starší ,automaticky jde s ním. Tohle jsou mé zkušenosti s mími prvními čsv a jiné plemeno bych uš nechtěla. Je to úžasné inteligentní zvíře.
Romana Hajasova jest offline   Reply With Quote

Posting Rules