![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Jeszcze raz powiem ze zycie powodzenia i bede trzymala kciuki za swoje kumple
![]() i rob cie duuuuuuuuuuuuzo fotek - potem na Sk bedzie cie robic wywiad ![]() Shaluka, a kto mowil ze spec to ten ktory urodzony na SK czy CZ- ja mowilam o specie od rasy a nie od tych ktore maja jak ty mowis- pasport. - (mysle ze obie zrozumielis mi o co chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilczy Duch
|
![]()
No nie dokonca, bo co innego wywnioskowalam z twoich postow, no ale nie wazne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Member
|
![]()
Jak możesz w to wątpić !? Zrozumieliśmy, zrozumieliśmy...nawet bardzo dobrze rozumiemy kto, i o czym, pisze.
![]() W mojej ulubionej powieści "Chłopi" występuje karczmarz Jankiel, o którym w pewnym momencie pada taka opinia "Jankiel ta wie wszystko zaraz, a może i nieco przódzi ....". ![]() Do tej pory na tym forum padały często ostre słowa krytyki (pomijam fakt czy słuszne i "kto kogo") po wystawach. A teraz - proszę, proszę: jeszcze się impreza nie odbyła, a już można powiedzieć, że wóz poprzedza kobyłę ![]() ![]() Gdyby jednak założyć, że krytyka Sztokholmu "przed Sztokholmem" jest zasadna, to czy niżej wymienieni właściciele nie powinni zostać ostrzeżeni, aby jednak nie jechali ![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A czy kiedys nie pisalam juz o tym.... Tzn o sedziowaniu na Swiatowkach i Europejskich? ![]() ![]() A jesli jakis wygra? Oczywiscie to powod do dumy... ale nijak sie ma to do dumy z ZASLUZONEJ wygranej... Dlatego niestety jest jak jest (imbusow i innych to i tak nie zniecheci), ale jest gigantyczna przepasc miedzy tytulem Zwyciezca Swiata, a Zwyciezca Klubu u takiej Soni, Oskara, czy Moniki.... Bo jak pojedzie 1 pies na Swiatowke to zostawnie Zw. Swiata. A jak pojedzie jeden jedyny pies do Soni to nawet jak bedzie sam to moze zejsc z "db"... Lubie wystawy, ale darujcie, ze nie pieje z zachwytu, gdy sedzia sadzi takie byki w ocenie ze juz jak otwiera usta to widac, ze wzorca nie czytal... Meczace jest, gdy jade na wystawe i modle sie, zeby trafic na sedziego, ktory zna choc podstawy... ![]() Coz, nie bede brac przykladu z innych i rezygnowac z wystawiania tylko dlatego, ze ktos nie potrafi wykonac porzadnie swojej pracy...? Ale OBIECUJE jeszcze cos innego... zamiast gadac zagadkami o jakis wzorcach i preferencjach i jako odpowiedz dostawac sieczke o innych typach bede pisala o konkretach... Wtedy bedzei jasniej, mozna bedzie podyskutowac o konktretnych rzeczach i nie bedzie juz szansy na slowa "krytykuje, bo nie wygral jej pies"... Rzeczywiscie czas podyskutowac o konkretach i faktach... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
(o reszcie napisze w temacie o wystawach
![]()
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Margo, ja przypomnę tylko jedno z pierwszych zdań, jakie napisałam w tym temacie. Że inne jest podejście HODOWCY a inne własciciela (nie cieprie tego słowa dla "panów i władców" ale akurat tu pasuje) .
Co mi z tego czy mam lepszego czy gorszego psa? "Ponad wszelka watpliwość" udowodniono, żę i tak będzie najukochańszym. Prywatme fochy w przypadku raku wygranej są.. prywatnymi fochami ![]() Do dyskusji, do przedstawiania konretów powinnas zaprosic hodowców, nie włascicieli zarejestrowyanych przydomków bo tacy hodowcami JESZCZE nie są, ale hodowców. Takich, którzy maja doswiadczenie, bo maja przynajmmiej jeden miot i juz wiedza co było OK a co wyszło poniżej oczekiwań. Wtedy miałoby to sens. WYmiana - nawet twarda, argumentów między hodowcami cos wnosi. Prywatne ochy i achy " bo mój niunius jest przecież idealny" sa.. no powiedzmy sobie z lekka infantylne i zupełnie niemerytortyczne ![]() Żeby nie było całkiem off, to wracajjac do tematu głównego - dla hodowców wystawa jest wazna, bo to ocena ptracy hodowlanej i TU ma znaczenei kto ocenia.Dla pary człowiek-pies (po prostu) - powinna byc przyjemnościa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
hmm ja tak patrze ze juz sam czas zaciac wykorzystac dobre powiedzienia jednego szanowanego znajomego ze ...
"Gentelmens.... (eh, lepej to sproboje powiedziec po polsku- moze uda sie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
W takich chwilach to Hodowca może sobie strzelic duuużego drinia.. i mozna mu pozoazdrościc, bo jesli na koncie hodowli sa tytuły WJW i WW, w tym po wyhodowanych psach (Beau Isabeau i ELigo) to jest duuuża rzecz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Z tym się każdy zgodzi, ale Oskara D. musiało ostatnio zdrowo pokręcić, skoro do takich "Pcimów" (i "pcimskich" sędziów) jeździ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Problem w tym, że w gruncie rzeczy podzielamy większość Twoich i Przemka poglądów w sprawach merytorycznych. Nie po raz pierwszy jednak stwierdzamy, że nam pewne klimaty towarzyszące wymianie ... jakby to nazwać, bo nie "zdań", "ocen", "opinii" - po prostu nie odpowiadają. I przeciwstawiac się im będziemy siłom i godnościom osobistom. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
To jak z Porto - przejechalismy 2000km, zeby je kupic, a potem okazalo sie nie tylko dostalismy slabe, ale i takie same mozna dostac w niemieckim super markecie za kilka euro... Gdyby nie portugalskie plaze to wypad bylby strata kasy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Noo bo ALinki i Juzia to juz w ogóle nie liczycie ? ;D
(trza było te 2 tys km bo w Lidlu nei dawali? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Szkoda, bo jako osobe bardzo go lubie... ![]() Quote:
Za nami idzie niestety to co mialo miejsce przez te lata i czasem obrywa sie komus, bo w roku 1998 rzucil nam, ze CzW jest nie dla nas i mamy spadac... ![]() A potem reakcja jest jaka jest.... Tak BTW - znacie historie z Boltonem i jamnikiem... ? ![]() Bolton to byla sila spokoju... oj, trzeba bylo sie natrudzic, aby wyprowadzic go z rownowagi... szalenie natrudzic... Sasiedzi mieli jamnika - codziennie przychodzil pod furtke - skakal i szczekal, skakal i szczekal. Ujadal i ujadal... I tak co dnia... Ktoregos dnia Bolton nie wytrzymal, otworzyl furtke i dorwal jamnika... Jamnik przyparty do muru zaczac wyc, jakby go zarzynali "Wredny wilczak mnie morduje, ratujcie"... Dokladnie to samo pomyslala sasiadka - zobaczyla jedynie reakcje, nie widziala przyczyny... Bolton nic nie zrobil, jamnik zyje i ma sie dobrze. Ale pod furtka juz nigdy nie zaszczekal... ![]()
![]() |
![]() |
|
|