Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-06-2008, 23:06   #1
Hexeann
Junior Member

Hexeann's Avatar

To ja poproszę te niebieskie! Te moje białe już mnie nie kręcą! Taśmy się już naoglądałam na całe życie, ale zapewniam, że była jak kobra przed atakiem!! Nie miałam żadnych szans z germańskim, k...wa oprawcą (flexi niemiecka) a stare powiedzenie z pewnego czeskiego filmu o tym, że gdyby głupota mogła unosić to niektórzy(-re) lataliby(-łyby) jak gołębice nabrała dziś dla mnie nowego sensu!

skonfundowana
Hexeann (Mentall śpi)
Hexeann jest offline   Reply With Quote
Old 13-06-2008, 23:14   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

OKI wysylam, tylko pamietaj! Na ulotce napisane jest, ze po zazyciu nie wolno prowadzic (wilczakow, na flexi zwlaszcza
Wlasciwie to zdecydowanie fatalnie zes sie wpasowala czasowo/..gdyby bylqa to slotna jesein., moglabys nosa nie wysciubiac z domu, a w ulewe, zawieruche.. duzur przejalby Adam
A Ty przy goracej herbqatce.. laba No ale skoro juz sie tak nie ulozylo.. to moze MUSISZ siedziec w domu i jesc duze ilosci lodow (zimne usmierza bol) ?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 14-06-2008, 00:39   #3
Nemi
Junior Member

Nemi's Avatar

Czy flexi to taka smycz rozwijająca się z rolki ? Jeśli tak - to chyba tylko samobójcy jej używają Oczywiście, Hexeann - bez obrazy Ja nie musiałam liczyć jak zdolny fizyk - po prostu poczułam masę psa x przyspieszenie A mój pies ważył nieco więcej niż wilczak Nigdy więcej !
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i żeby niebieskie tabletki zadziałały

Małgosia i Okruszki
Nemi jest offline   Reply With Quote
Old 14-06-2008, 10:49   #4
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Ja też miałam taką smycz... miała móc utrzymać psa ważącego nawet do 50kg... Cora raz szarpnęła i smycz się rozpadła A Ona waży niecałe 23kg...

Louve jest offline   Reply With Quote
Old 14-06-2008, 10:57   #5
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

To już jesteś drugą osoba którą znam i która ma złamanie ręki przez wilczaka a ,ja będę chyba 1 osoba która będzie bez twarzy a moja ukochane Hera z lubością i uśmiechem się o to stara gdy jeździmy na rowerku
Aniu mam tylko nadzieję że ręka za bardzo nie boli i szybko wyzdrowiejesz

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 21:06   #6
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemi View Post
Czy flexi to taka smycz rozwijająca się z rolki ? Jeśli tak - to chyba tylko samobójcy jej używają
Flexi generalnie jest calkiem fajnym wynalazkiemTrzeba tylko poznac jej "ciemna strone" . Ja uzywam od zawsze dla Cheya flexi na spacery osiedlowe, takie gdzie nie ma biegania a puscic nie bardzo moge (koty, male psiaki, bliskosc ulicy itp). Nie musze deptac po trawnikach, mam te 8 metrow zapasu. Nie musze wlazic w kazda dziure za psem. Chey ma doskonale opanowana komende "cofnij" wiec nie musze tez latac naokolo drzew jak mi pies przejdzie druga strona generalnie calkiem uzyteczne 'ciagadło", choc jesli tylko moge, to biore normalna smycz:latwiej sie trzyma, latwo zapina na sobie gdy puszcza sie psa.
Uczac mlodego (za mlodu) kontrolowania tego co robi, uzyskalam przy okazji taki efekt, ze gdy przypadkiem wyrwie mi z reki kasete od flexi, albo ja ja przez nieuwage upuszcze- pies sie zatrzymuje. Wystarczy dzwiek upadajacego plastiku

Ale faktem jest, ze kontrolowanie psa za pomoca flexi jest malo efektywne :P

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 17-06-2008, 23:27   #7
Hexeann
Junior Member

Hexeann's Avatar

Oj tak Gaga! Święta racja i mogę teraz to powiedzieć jako Lord Vader „The Dark Side of The Flexi”! Ja wiem, że się człowiek na błędach uczy, więc ja się już nauczyłam, że potem boli jak s...syn i proszę kochani - czerpcie z tej mojej wiedzy, bo nikomu nie życzę! A że wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba mieć szacunek dla materii i psiego „perpetum”!

pozdrawiamy!
Hexeann & Mentall
Old 17-06-2008, 23:32   #8
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hexeann View Post
trzeba mieć szacunek dla materii i psiego „perpetum”!

pozdrawiamy!
Hexeann & Mentall
Ze o psich potrzebach nie wspomne ! Bo kto to widzial, zeby trzymac na smyczy psa, ktory KONIECZNIE MUSI NATYCHMIAST przywitac sie z innym psem?

チェイタン。
Old 17-06-2008, 23:40   #9
Hexeann
Junior Member

Hexeann's Avatar

Truth... truth...!

Hexeann
Reply

Posting Rules