Regresar   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Responder

Herramientas Estilo
Anterior 12-Sep-2008, 01:22 PM   #1
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por AngelsDream Ver post
Skoro tyle wypowiedzi jest cytowanych, to i ja coś zacytuję. Posty ociekające jadem - wypominające ludziom, że leczą swoje frustracje przez psy, są nieodpowiedzialni, zepsuci. Jak ktokolwiek może czuć się zachęcony do składania deklaracji, gdy osoba te deklaracje zbierająca wypowiada się w ten sposób? Rozumiem, że boli, gdy wysiłek nie jest doceniany, a wręcz krytykowany. Rozumiem aż za dobrze, ale wszystko powinno mieć swoje granice. To najwyraźniej granice zostały daleko w tyle za chęcią... no właśnie, czego?
Bardzo dziękuje, że zabrałas wreszczie głos w dyskusji.
jak wiesz to lubię z Tobą dyskutowac i wymieniać poglądy.

Powiem tylko tyle, ze jeśli masz wypełniac deklaracje przez pryzmat mojej osoby to chyba coś Ci sie pomyliło. Co do granic to nie ja je przekroczyłem i nie mam zamiaru siedzieć cicho jak inne osoby które sa tu obrażane i krytykowane przez tych co nie robią nic. Najpierw coś rób potem krytykuj. Najpierw popatrz na siebie potem na innych. Zadaj sobie pytanie co Ty zrobiłeś i jakim prawem mozesz krytykować innych.
wilczakrew no está en línea   Citar y responder
Anterior 12-Sep-2008, 01:29 PM   #2
AngelsDream
Wiewiórka Wredna

Send Message via Gadu Gadu to AngelsDream
Predeterminado

evikzegar, mam wrażenie, że nie zrozumiałeś moich intencji - mi osobiście chodzi tylko o to, żeby uciąć te głupie i dziecinne dogadywanki, żeby dyskusja weszła na odpowiedni tor i poziom. Ludziom nie chce się rozmawiać, gdy są obrażani - szczególnie w taki sposób. Moim zdaniem na Klub Rasy jest w Polsce o wiele za wcześnie dlatego nie wypowiadałam się wcześniej. Jak dotąd otoczka potwierdza, że się nie mylę.
AngelsDream no está en línea   Citar y responder
Anterior 12-Sep-2008, 01:34 PM   #3
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

Więc jesli chcemy to skończyć to nie róbmy głupich komentarzy do wycinków z postów. zacznijmy robić wszystko aby to co piszemy przełożyło się na konkretne efekty.
Anterior 12-Sep-2008, 02:08 PM   #4
btd
złośliwy krasnolud

Predeterminado

Złośliwie? Ok, może być.

Tak często zarzucasz innym wyładowywanie frustracji że zaczynam się zastanawiać co ciebie gryzie i czemu ty wyładowujesz swoje frustracje na innych?

Co z tego że wchodzisz na skrzynkę i krzyczysz naokoło 'ja zakładam klub', jakoś to będzie? W ZK było już wielu takich i nawet jak im się coś udało, to po roku upadało.

I napisz w końcu konkretnie - po co ci ten klub. W punktach, dla łatwiejszego zrozumienia twojego zwykle małoskładnego potoku słów. Może faktycznie będzie coś więcej niż 'ja chcę zabłysnąć'.
Anterior 12-Sep-2008, 02:17 PM   #5
Galicja
Galicyjski Wilk

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por btd Ver post
I napisz w końcu konkretnie - po co ci ten klub.
To chyba złe pytanie, bo to nie Grzesiek sam chce klubu tylko MY, kwestia teraz byśMY się dogadali.
Anterior 12-Sep-2008, 02:33 PM   #6
szasztin
Senior Member

Predeterminado

Cita:
I napisz w końcu konkretnie - po co ci ten klub. .
Ci...???? Chyba nam wszystkim !!
szasztin no está en línea   Citar y responder
Anterior 12-Sep-2008, 02:42 PM   #7
btd
złośliwy krasnolud

Predeterminado

Cita:
Ci...???? Chyba nam wszystkim !!
Nie, jemu. O co jemu chodzi.
Anterior 12-Sep-2008, 03:03 PM   #8
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

Cita:
Złośliwie? Ok, może być.

Tak często zarzucasz innym wyładowywanie frustracji że zaczynam się zastanawiać co ciebie gryzie i czemu ty wyładowujesz swoje frustracje na innych?

Co z tego że wchodzisz na skrzynkę i krzyczysz naokoło 'ja zakładam klub', jakoś to będzie? W ZK było już wielu takich i nawet jak im się coś udało, to po roku upadało.

I napisz w końcu konkretnie - po co ci ten klub. W punktach, dla łatwiejszego zrozumienia twojego zwykle małoskładnego potoku słów. Może faktycznie będzie coś więcej niż 'ja chcę zabłysnąć'.
1. Mnie klub do niczego nie jest potrzebny.
2. Nie mam zamiaru tworzyć hodowli.
3. Nie potrzebuje błyszczeć bo to jest mi do życia zupełnie niepotrzebne.
Anterior 12-Sep-2008, 04:51 PM   #9
DanielZ
Wilczasty : Foto

Enviar un mensaje por Skype™ a DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ
Predeterminado

evikzegra była rozmowa na spotkaniu na temat powstaniu klubu.Kto ją rozpoczoł niemam pojecia bo dołaczyłem w jej trakcie.
Więc mam pytanie dlaczego przy tak dużej ilości osób na spotkaniu nie zostali oni zaproszeni do wspólnego stołu aby porozmawiać o klubie.(a to juz daje sporo do myslenia)
Dostałem od ciebie wizytówke tak to prawda i myślisz ze przez 4-dni uda się cos dowiedzieć jak w oddziale Łódź trwaja przygotowania do wystaw i nikt niema czsu żeby się zajmować problemami założenia klubu.
Kolejne pytanie ilu osoba wysłałeś projekt strony , a ilu osób zapytałeś jak ma strona wygladać i kogo poprosiłeś o pomoc w jej realizacji. Podjołeś sm inicjatywe i postawiłeś wszystkich przed faktem dokonanym, a teraz masz pretensje.

DanielZ no está en línea   Citar y responder
Anterior 12-Sep-2008, 05:50 PM   #10
wolfin
Moderator

Enviar un mensaje por ICQ a wolfin Enviar un mensaje por Skype™ a wolfin
Predeterminado

narazie zgadzam sie z Gaga- nie macie jescze liudzi ani mozliwosc miec klub. muszi cie poczekac, bo widzi cie same jakie dyskusje i zarzuty sa tu podawane.

p.s.
Cita:
Originalmente publicado por DanielZ Ver post
piszesz że powinniśmy brać przykład z miedzy innymi daivy ,
tylko zapytaj sie dzieki komu i jakiemu oddziałowi w polsce
została sędzia kynologicznym bo na litwie to bujała by sie jeszcze
ładnych kilka lat z uprawnieniami sędziowskimi.
to DanielZ: no comments, prosbe o zdawaniu egzaminow i tylko na wilczaki (inne rasy zdawalam na LT), dal nasz zwiazek - byla oficialna prosba, podpisana p. R. Kazlauskaite, oraz i innymi razami (bo byli potrzebne 3 razowe egzaminy), odzialy ZKwP dostawali ofcialny faks z Litwy z LKD. i odzialy ZKwP dali odpowiedzi nie mnie a naszemu zwiazku o mozliwosc zdawania egzaminu.
Jasne ze sa 2 wersii calej tej "hystorii" i kazdy bedzie mial swoja opinie.

Serdecznie moge podziekowac o rodzinne przyjecie w te terminy, Mame Daniela, p. Beate, oraz p.J.Niciewic za mozliwosc poznania jak pracuje system polskej systemy, ale wieciej.... sorry nie mam wieciej za co dziekowac.
Anterior 05-May-2009, 09:29 PM   #11
GRABA
Senior Member

Predeterminado

Grzesiek, ale my te cele dobrze znamy........ i omawiamy sobie
Tylko wiesz, dzwoniłeś do mnie prosiłeś o to żebym wykasowała post, który nie pasował do Twoich planów, bo mogło by to wywołać burzę na forum i takie tam..... Ok. post wykasowałam, ale teraz zaczynam żałować, bo byłby ów post dobrą argumentacją do tego jak to nazwałeś nie czytania ze zrozumieniem..... Zwracam tu uwagę na to, że swoimi słowami sam prowokujesz do tej burzy.....
A przecież przyświeca Ci wzniosły cel, więc nie marnuj sam tego
co zorganizowałeś. To, że ktoś (w tym także i ja) na dzień dzisiejszy nie popiera sposobu pewnych działań niestety nie zmienisz. Ale zmienić możesz efektem działań sposób myślenia

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA no está en línea   Citar y responder
Anterior 05-May-2009, 09:52 PM   #12
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por GRABA Ver post
Tylko wiesz, dzwoniłeś do mnie prosiłeś o to żebym wykasowała post, który nie pasował do Twoich planów, bo mogło by to wywołać burzę na forum i takie tam..... Ok. post wykasowałam, ale teraz zaczynam żałować, bo byłby ów post dobrą argumentacją do tego jak to nazwałeś nie czytania ze zrozumieniem..... Zwracam tu uwagę na to, że swoimi słowami sam prowokujesz do tej burzy.....
A przecież przyświeca Ci wzniosły cel, więc nie marnuj sam tego
co zorganizowałeś. To, że ktoś (w tym także i ja) na dzień dzisiejszy nie popiera sposobu pewnych działań niestety nie zmienisz. Ale zmienić możesz efektem działań sposób myślenia
Wybacz ale to nie były moje plany i post nie miał z nimi nic wspólnego.

Zadawanie dłupich pytań co z psami reproduktorami i ile razy kto nimi bedzie krył i jaka suke nie jest chyba dyskusją na temat.
Zadawanie pytań co ma zamiar z tym zrobić klub jak i z wieloma innymi sprawami jest troche nie na miejscu.
Ja niczego nie marnuje bo ja wiem czego chce i wiem jaki mam cel.
Przynajmniej nie jest nim by zabłyszczeć swoją mądrością .
Moim celem jest wyklarowanie jasnej i przejrzystej drogi , którą wy wszyscy będziecie mogli isć potem razem dla dobra rasy.
Nie robie tego dla siebie i nie robię tego też dla Ciebie. Robię to dla rasy bo nie chce jej zniszczyć i nie chce aby przez nieodpowiedzialnosć właścicieli ona znikła lub stała się zwyczajną bronia w rękach idiotów bo na to nie zasługuje.

Nie dyskutujemy na temat klubu bo go w tej chwili nie ma, a na wszelkie inne dyskusje będzie mase czasu. Będziesz mogła sobie do woli brać w nich udział.
W tej chwili na Twoje pytania nikt Tobie nie udzieli odpowiedzi.

Post mozesz zawsze wstawić ponownie bo w tej chwili nie ma to większego znaczenia kto będzie pierwszy. Nie byłaś to ty znalazł się ktoś inny.

Proszę Admina o wydzielenie postów z tematem spotkania Grupy Inicjatywnej do oddzielnego wątku.
Anterior 05-May-2009, 10:02 PM   #13
Gaga
VIP Member

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Predeterminado

Podział wątków faktycznie jest dobrym pomysłem .

Cita:
Originalmente publicado por wilczakrew Ver post
Zadawanie dłupich pytań co z psami reproduktorami i ile razy kto nimi bedzie krył i jaka suke nie jest chyba dyskusją na temat.
Zadawanie pytań co ma zamiar z tym zrobić klub jak i z wieloma innymi sprawami jest troche nie na miejscu.

Głupie pytania?? Żartujesz sobie? W końcu zaczęły się pojawiać pytania, które być może będzie umiał rozwiązać przyszły-potencjalny klub a Ty mówisz, że to są głupie pytania? Zajrzyj do starszych wątków na temat klubu i przeczytaj ile jest odpowiedzi na pytanie "po co nam właściwie klub"...
Żadne pytane, które nurtuje kogokolwiek z tego grona nie jest głupie!

Cita:
Moim celem jest wyklarowanie jasnej i przejrzystej drogi , którą wy wszyscy będziecie mogli isć potem razem dla dobra rasy.
Ale nie każesz wołać na siebie "Mesjaszu" ?

Cita:
Nie dyskutujemy na temat klubu bo go w tej chwili nie ma, a na wszelkie inne dyskusje będzie mase czasu. Będziesz mogła sobie do woli brać w nich udział.
W tej chwili na Twoje pytania nikt Tobie nie udzieli odpowiedzi.
Spokojnie, klub jeszcze nie powstal a Ty już rozstawiasz po kątach? A może właśnie należałoby zbierać pytania, bo to one będa w przyszłości tematem dyskusji.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga no está en línea   Citar y responder
Anterior 05-May-2009, 10:04 PM   #14
GRABA
Senior Member

Predeterminado

Cita:
Wybacz ale to nie były moje plany i post nie miał z nimi nic wspólnego.

Brawoooo, właśnie pokazałeś o co tu tak naprawdę chodzi, a nie uważam żeby to było akurat głupie pytanie odnośnie reproduktora:
"Ile razy będzie mógł być dopuszczony w Polsce żeby nie doszło
do "zasiedlenia" szczeniakami Polski?"
A Grzesiek zaraz do mnie zadzwonił z pretensjami, żebym wykasowała posta, bo zaraz się zaczną kłócić i nic z tego nie będzie
Chciałeś, to masz na własne życzenie jak nie umiesz odpuścić.
Pytanie było zadane grzecznie i w uprzejmym tonie. No ale skoro dbając
o dobro rasy nie umiesz odpowiedzieć grzecznie na zadane pytanie, tylko zaraz dzwonisz i mówisz co ja mam zrobić (wykasować post), żeby było tak jak Ty chcesz i jeszcze na mnie chcesz naskakiwać, no sorry.....
Przypominam, że ja też jestem głosem LUDU, a zadałam delikatne pytanie, a inni mają ich więcej. OT Co

Anterior 05-May-2009, 10:11 PM   #15
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

Cita:
Brawoooo, właśnie pokazałeś o co tu tak naprawdę chodzi, a nie uważam żeby to było akurat głupie pytanie odnośnie reproduktora:
"Ile razy będzie mógł być dopuszczony w Polsce żeby nie doszło
do "zasiedlenia" szczeniakami Polski?"
A Grzesiek zaraz do mnie zadzwonił z pretensjami, żebym wykasowała posta, bo zaraz się zaczną kłócić i nic z tego nie będzie
Chciałeś, to masz na własne życzenie jak nie umiesz odpuścić.
Pytanie było zadane grzecznie i w uprzejmym tonie. No ale skoro dbając
o dobro rasy nie umiesz odpowiedzieć grzecznie na zadane pytanie, tylko zaraz dzwonisz i mówisz co ja mam zrobić (wykasować post), żeby było tak jak Ty chcesz i jeszcze na mnie chcesz naskakiwać, no sorry.....
Przypominam, że ja też jestem głosem LUDU, a zadałam delikatne pytanie, a inni mają ich więcej. OT Co
Wstaw resztę bo to jest tylko wyrywek.

Dzwoniąc wyjasniłem Ci wszystko, tak samo jak i wyjaśniałem innym.
No wybacz ale co ja ma odpuszczać.
To, ze macie ochotę się trochę pokłucić bo dawno się nic interesującego na WD nie działo. Chciałaś masz nie sama to z pomocą i co mi z tego.

Zresztą nie wiem jakiej oczekiwałaś odpowiedzi na to pytanie i co ono miało na celu.
Co ma z tym zwiazane zasiedlenie polski.

Editado por wilczakrew en 05-May-2009 a las 10:15 PM
Anterior 05-May-2009, 10:13 PM   #16
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

Cita:
No i wybacz ale nie omawiasz tutaj , zadnego z tych celów o jakich pisze.
Może warto spróbować i wciągnąć reszte w dyskusje.
Anterior 05-May-2009, 10:16 PM   #17
GRABA
Senior Member

Predeterminado

Cita:
No i wybacz ale nie omawiasz tutaj , zadnego z tych celów o jakich pisze.
Może warto spróbować i wciągnąć reszte w dyskusje.
Dyskusja odbywa się za Twoimi plecami i niemożesz mieć o to żalu.
Już nie piszę w tym temacie, bo szydło z worka wyszło. I już wiemy jak jest.

Anterior 05-May-2009, 10:22 PM   #18
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

Cita:
Dyskusja odbywa się za Twoimi plecami i niemożesz mieć o to żalu.
Już nie piszę w tym temacie, bo szydło z worka wyszło. I już wiemy jak jest.
Bardzo mnie to cieszy, ze wiesz Ty wie to Gaga, która dała swój upust na skypie jak i wiele innych osób dzisiaj.( wszystkich nie będe wymieniał )
Mnie osobiście też dało to dużo do myślenia bo tak w zasadzie nie poruszył tego tematu nikt, kto go powiniem poruszyć.
Teraz przynajmniej z czystym sumieniem wiem na kogo mogę tak naprawdę liczyć i kto ma inny cel jak tylko ploty, awantury dla zabicia nudy.

Akurat wiem wiele co sie dzieje za moimi plecami i co sie mówi nawet na mój temat. Naprawdę bardzo bys się zdziwiła co wiem i wcale mnie to nie rusza.
Anterior 07-May-2009, 02:29 PM   #19
wilczakrew
Senior Member

Predeterminado

W chwili obecnej wchodzimy w istotną fazę tworzenia klubu.
Posiadamy juz zgodę ZG ZKwP.

Na tej podstawie możemy myśleć o wspólnej inicjatywie pod nazwą Klub.

Myśle, ze jest to dobry moment aby zacząć zastanawiać sie nad tym po co jest on nam potrzebny i jakie moze dać korzyści naszym psom.
Możemy zacząć zastanawiać się jakie powinny być jego założenia i co powinno być jego główną ideą no i w końcu jakie cele przewodnie w realizacji na przyszłość.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych do konstruktywnej dyskusji na ten temat.
Responder

Reglas del foro