11-09-2008, 22:20
|
|
VIP Member
|
Przewędrowałam sie po kilku stronach klubowych różnych ras i powiem tak: darujmy sobie teraz zakładanie czegokolwiek.
Na dzień dzisiejszy cała "inicjatywa" nie jest w stanie wyjść poza etap " chcemy mieć". Pierwszy próg i totalna rozsypka Środowisko jest kompletnie niegotowe do założenia klubu. Nie istnieje żadna idea, żadna potrzeba wcielenia w życie czegokolwiek, czym ma zajmować się klub ( na kilkukrotnie zadane pytanie "czym" wypadałoby miec cakiempokaźna liste odpowiedzi a tymczasem? sami wiemy;/). Mowy nie ma o takich zjawiskach jak etyka, chęć dzielenia się doświadczeniem i wiedzą, integracja i wspólne działanie . Członkowie klubu powinni mieć coś, co chcieliby do tego klubu wnieść a tymczasem nie powstała żadna lista takich oczekiwań, propozycji. Poza oczywistymi hasłami o badaniu HD i chęcią organizowania spotkań...a to zdecydowanie za mało aby klub powstał i zdołał się utrzymać. Nikt nie zgłosił konkretnej chęci zajęcia się jakąś dziedzina działalności ( wydawanie biuletynów, gromadzenie danych, załatwianie formalności, przygotowywanie materiałów edukacyjnych, prowadzenei spraw finansowych etc).
Ososbiście marzy mi sie klub.. ale taki z prawdziwiego zdarzenia, z grupą entuzjastów, zapaleńców...
Na razie ja tego nie widzę a atmosfera, która sie stworzyła wokół takich drobiazgów jak wygląd strony - dobrze nie wróży całemu przedsięwzięciu.
Kiepski falstart.. dajmy sobie spokój na razie.
|
|