![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Wilczy Duch
|
![]()
Moje takie hałasy i maski maja juz za soba - spotkania rycerskie na naszym zameczku w Piotrkowie czy odgrywane bitwy na podklasztorzu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Junior Member
|
![]()
a takie rzeczy jak suszerki do włosów, odkurzacz, mikser?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() ![]() Co do reakcji na obcych. Jabber do większości ludzi podejdzie, jak się przekona to da się pogłaskać. Do niektórych obcych w ogóle nie przejawia zainteresowania, a za niektórymi wręcz biega i się łasi. Ostatnio podleciał do jakiegoś pijaczka siedzącego na chodniku - wylizał go i pobiegł dalej. Nie wiem na jakiej zasadzie wybiera sobie "ofiary". Zmora nie przepada za obcymi i raczej nie da się każdemu pogłaskać. Chociaż tez zdarza jej się miłość do kogoś od pierwszego wejrzenia. W skrajnej sytuacji oba psy raczej się cofną. Zmora czasami burknie. Ale na tym koniec. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
love and terror
|
![]()
suszarki i miksery wrazenia nie robia. Odkurzacz jest do zjedzenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Jabber jak słyszy suszarkę, to biegnie na "grzanie tyłka"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wilczy Duch
|
![]()
Odkurzacz to dla Kali najlepsza zabawka do scigania i polowania
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Suszarka - do obejrzenia. Mikser = żarcie. A odkurzacz?
![]() ![]() Tu doskonale widać, że działa. ![]() ![]() A na tych dwóch, że nie działa.
![]() |
#88 |
Wilczy Duch
|
![]()
A co do miksera to jest koczowanie blisko osoby ktora cos miksuje, bo a nuż widelec cos spadnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Junior Member
|
![]()
Zmiana tematu tego wątku chyba zdziałała cuda
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Trzeba te nasze biedne wilczaki przygotować na trudy życia!
![]()
![]() |
#91 |
Wilczy Duch
|
![]()
Lepiej teraz niz potem miec agresora
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Junior Member
|
![]()
agresora albo "strachajłe" który na dzwięk suszarki zmyka gdzie pieprz rosnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Junior Member
|
![]()
A propos dzwięków - burza, fajerwerki? Znam psy które nie boją się strzału z broni a chowają się na dzwiek piorunów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Burza - fascynujące widoki.
Fajerwerki, jak blisko, to uszy składa. Strzał - nic.
![]() |
#95 |
Wilczy Duch
|
![]()
Na zadne nie zwracja uwagi, kiedy np. jest sylwester lub rozne imprezy gdzie fajerwerki to nie odlaczna czesc imprezy, to one tylko na poczatku podniosa glowe, a potem ida dalej drzemac ( wiadomo, fajrwerki pozniejsza noca sa najczesciej) i to obojetne czy sa w domu czy na podworku. Jesli chodzi o burze to nwet lebka nie podnosza, no chyba ze jest tak jak ostatnio ze piorun trzasna tak blisko iz jego podmuch uruchomil alarmy w samochodach a czlowieka ciarki przeslzy, to fakt zwrocily uwage i na podroz samochodem nie mialy ochoty,ale jak juz wskoczyly to poszly normalnie spac. U nas nawet jak drzewo niedaleko padlo to zadnej paniki, ani wycia nie bylo, co najwyzej przyszly i sie blizej polozyly,ale to tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Junior Member
|
![]()
No nie mówcie mi że każdy wilczak spokojnie bez strachu reaguje na wszystko, na suszarki, miksery, maski, burze, pioruny, fajerwerki, pijaków bo z tego co piszecie wynika że albo wilczaki to urodzone pewnie siebie niczego nie bojące się psy, albo trafiłam na forum gdzie wszyscy właściciele wilczaków to rozumni ludzie i socjal i wychowanie szczeniaka przeprowadzili tak jak należy
![]() Nie musieliście odwrażliwiać wilczaka na coś? |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Ja nie mówię, że wszystkie. Ja mówię za siebie
![]() Baaj bał się śmieciarki, ale śmieciarze pomogli. I nie lubi, jak ktoś coś dużego niesie szurając po podłodze ![]() Jak był mały bawił się balonikami, waliłam w pokrywki, hałasy były codziennie różne, co nam do głowy przychodziło ![]()
![]() |
#98 |
Junior Member
|
![]()
Czyli nie było odwrażliwiania bo Baaj już od małego był przygotowywany na różne sytuacje.
![]() Wiem że nie mówisz za wszystkich ale jak dotąd obraz wilczaka maluje mi się jako obraz dzielnego zucha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Ale np. z końmi nas zaskoczył. Za pierwszym razem świetnie było. Potem nagle w Krakowie zobaczył dorożki, konie z piórami na głowach, upał, stukanie o bruk i panika! Taka z próbą ucieczki. Usiedliśmy, uzyskaliśmy spokojne warowanie, jak dorożki jechały. Potem konia widział za płotem u znajomych. Poszczekiwał, podskakiwał, koń podszedł, a ten idiota zaczął go zapraszać do zabawy, co najlepsze wczoraj potraktował tak samo doga. Widać rozmiar jednak ma znaczenie
![]()
![]() |
#100 |
Wilczy Duch
|
![]()
Ja odpowiadam na pytania. Jak wspomnialam Ish swego czasu bala sie wielkich , kapturów, szeleszczacych plaszczy przeciwdeszczowych. Kala np. zawsze obszczekuje kosz jak wyjezdza po kostce brukowej i tak dziwnie halasuje i telepoce(o ile tak to mozna nazwac). No i przy Kali musze jeszcze na wystawach odkrecac jej strach, ze znikamy z Ishtarka,a ona nie moze do nas pobiec.
Dodam tez ze obie na pijanych i mocno trenujacych swoje glosy-"spiewajac" ludzi nie zwracaja uwagi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|