|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Właśnie największym problemem pewnych osób jest to, ze nie czują się winne bo przecież nic nie zrobiły.
Oczywiście jest im żal ale i tak w dalszym ciągu nie mają ochoty nic zrobić - bo to nie ich problem. Czy nic nie robienie nie jest winą. Czy jak ktoś będzie obijał staruszkę na przystanku, a my będziemy stać i się przyglądać bo to nie jest nasz problem jest OK. Czy naszym problemem będzie wtedy jak mu staruszka nie wystarczy i przyjdzie do nas. Taka sytuacja moze zdazyć się każdemu jaka zdarzyła się Florenie i to naszym obowiazkiem jest wyciągnąc rękę aby pomóc, a nie krytykować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A Florena nie chce pomocy.......
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
ktos tu mowi ze nie umiemi przyzna cie. a tylko chamic.
ok - ja jestem chamka, bardzo zle reaguje na te wszystkie psy bez rodowodu. ale chetnei jak i reszta pomoglismi jesli on o tym napisal przed.... 2 miesiace z pytaniem "zlapalam psy na goracym uczynku - bylo krycie co robic." mysle ze bylo calkiem inaczej rozwazywana cala sprawa. a teras jak mowia nie ktore- tez mozna pomoc ale ze nikt z strony pieskow bez rodowodu nie chce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Nie rozumiem dlaczego cały czas zestawia się rodowód z wystawami i prawami hodowlanymi. Dla mnie rodowód to dokument zaświadczający o przodkach mojego psa. Mozna mieć psa z rodowodem i nigdy nie byc na wystawie, nie robic praw hodowlanych.Decydujac się na psa z rodowodem decydujesz się na psa danej rasy i tyle.Fakt jest taki że to u Nas w środowisku "wilczakowców" kładzie się taki nacisk na wystawy, pomimo iż ta rasa do najliczniejszych w Polsce nie należy to na wystawach jest naszych psów stosunkowo dużo,z pewnością jest to wynik umów podpisywanych przez właścicieli z hodowcami.To dobrze, ale w innych rasach nie spotkałam się z takim zjawiskiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Ja chętnie wskoczę w to mrowisko
![]() Jak dla mnie wilczaków mogą być i setki tysiące, ale tylko z hodowli zarejestrowanych, po w miarę przyzwoitych kryciach i bardzo chciałabym, żeby ludzie prześwietlali swoje psy pod kątem dysplazji i z nimi pracowali, pokazując, że wilczak to rasa pracująca. A i nie napisałam tego, ale w domyśle było - żeby ludzie kochali swoje psy odpowiedzialnie! Tyle idylli.
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Last edited by AngelsDream; 05-11-2008 at 22:52. Reason: Dopisek. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|