![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
View Poll Results: Wilczak czy Wilczur ??? | |||
Wolisz nazwe Wilczak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
35 | 100.00% |
Wolisz nazwe Wilczur |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Voters: 35. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ardal Conall
|
![]()
i znów tradycji stało się zadość...
z normalnego tematu na forum dla właścicieli wilczaków, na ktorym to mogą byc poruszane każde tematy zrobił się problem (choć myślę że sam się nie zrobil, tylko ktoś). Tylko patrzeć jak jeden drugiego zacznie obrażać i wyzywać że temat jest niepotrzebny i dyskusja jest bezpodstawna. Kurde ludzie na miłość boską-po to jest to forum żeby pisać na nim m.in. o takich rzeczach. A jak komuś się nie podoba temat to niech zwyczajnie nic nie pisze i nie zabiera głosu. Czy prowadzony jest jakiś ranking kto wiecej postów naisze czy co? Bo nie wiem jak inaczej to wyjaśnić. Przyznaję, że jestem świeżynka jeśli chodzi o CzW i cennych informacji o rasie szukałem właśnie tutaj (no bo gdzie indziej). Ale od pewnego czasu przestałem, bo z forum wilczakowego zrobił się internetowy ring na którym można bezkarnie obrazić i wyzwać kogo się chce. A to strasznie głupie jest i już. I jaką opinię o hodowcach budują sobie ludzie czytając te posty? Nie ma głupich tematów-są tylko głupie odpowiedzi! POwtarzam-jeśli ktoś nie chce brać udziału w dyskusji to niech sie nie zmusza. Niech nazywa swojego psa jak chce, byleby im z tym było dobrze. Aaaaaaa-i jeszcze jedno-CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM!!! To chyba 2 klasa szkoly podstawowej... A teraz coś w temacie ![]() Uważam za pomysł totalnie patologiczny zeby wilczaki okreslac mianem wilczurów. Z tego wychodzi ze jestesmy hodowcami "rasy" ktora posiada polowa mieszkanców Polski. Bo wilczuru mozna spotkac wszedzie, w schroniskach, uwiazane pod sklepem i czekajace az ich pan skonczy piwo z kolegami, uwiazane na lancuchu przy domowej budzie... Ja mam WILCZAKA, nie wilczura!!! i wszystkim bede to powtarzał, bo mi sie chce i jestem z tego dumny!!! Last edited by Kamoszka; 22-01-2009 at 20:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Rasa ma swoja nazwe w FCI i dodatkowa uzywana w polsce potocznie. Wiadomo mozna psa nazywac jak sie chce, ale ja osobiscie wole miec psy kojarzone z wilkami (wilczak), a nie z ONkami (wilczur). Dlatego jestem za wilczakiem. Oczywiscie dobrze byloby uzywac orginalnej nazwy, ale zauwazmy, ze czesc z nas uzywa czeskiej, a czesc slowackiej i tu tez jest zamieszanie. Ja jestem za ujednoliceniem i wprowadzeniem polskiej nazwy Czechoslowacki Wilczak na stale. Po pierwsze dla wygody (pismiennistwo), a po drugie, zeby nie bylo w przyszlosci takich problemow. Ja tez pisalam do PP, ale bez rezultatow. Moze teraz bedzie lepiej, jak wiecej osob sie odezwie. Zawsze jak widze jakies glupoty w internecie to staram sie reagowac. Ja nie rozumiem jednego. Skoro dla czesci osob z tego forum, nie sa wazne papiery, zwiazki, FCI, szkolenia, bonitacje, przeswietlenia, testy, zgodnosc ze wzorcem, a nawet nazwa rasy - to po co kupuja sobie psa rasowego, rozmnazaja go lub probuja to robic, a dodatkowo paraduja z nim na co drugiej wystawie??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Dziad Borowy
|
![]()
Jeśli już to zarobiłaś. Chyba, że jesteś lepiej poinformowany ode mnie, a moja małżowina planuje zmianę płci
![]()
![]() |
#5 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
ps. wow, ciężko trafić na kogoś cytującego diunę ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
love and terror
|
![]()
tez chce zarobic browara
![]() hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |