|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Unkas má DKK A(0/0) - posuzovatel myslím MVDr. Jahoda (ČR). Já jsem nepsal o DKK Unkase, ale jeho mámy. Při sestavování páru je potřeba se dívat nejen na jedince samotného, ale taky na jeho rodiče, sourozence, příp. potomky sourozenců atd.
V určitém období bylo možné jet "přerentgenovat" psa do zahraničí a pro způsobilost k chovu byl pak uznáván lepší výsledek. Kdo si to pamatuje tak ví, že výsledky byly někdy (ne vždy) i diametrálně odlišné. Tzn. že pokud byl pes v ČR třeba D (tzn. byl by nechovný), tak někdy se stalo i to, že v zahraničí byl dokonce A ( ![]() Karel Last edited by alexa; 04-03-2009 at 08:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Zdravím, prosím Vás nezavádějte to zase jinam.
K tomu DKK - já jsem za to období,kdy se mohlo jet kamkoli na RTG DKK ráda, protože jinak by jsme nikdy nezjistili jak je MVDR. Šterc přehnaně přísný a diametrální rozdíli jsou pouze v jeho hodnocení a v hodnocení jiných(i zahraničních). V hodnocení ostatních našich posuzovatelů a zahraničních zase takové nejsou - ale všichni jsou jenom lidi a každý má ten svůj "lidský faktor". Matka Unkase a i ostaně jiní měli jen tu smůlu ,že do toho období zapadli a tím pádem mají více výsledků. Ale jak se psalo oficiálně prostě PLATÍ ten NEJLEPŠÍ !!! Ale když už tu diskuzi tady Daniela otevřela - tak odpověd Karla jako CELEK je správná !! Žádné vytrhování vět a důvodů ! Takže ještě jednou si přečtěte odpověď Karla a to je správná odpověď ! Vžádném případě nikdo nezakazuje aby Unkas kryl a vžádném případě nikdo nepreferuje názor,že už nikdy krýt nebude. Jen z důvodů uvedených se nyní doporučuje pauza. Ohledně jeho bonitace a jeho "divných" nohách. (já jsem na stránkách Evy byla četla to ![]() ![]() Holky doprčic - zase se to přehnaně řeší !! To že tak nějak "divně " chodí vidíme všichni, nechte toho. Ale úplně stejně "divně" chodí třeba Dixon, Artex ... a jsou DKK negativní taky. Já tomu říkám "přeúhlené" - opakuji ,že já - nevím jestli to tak je. Každopádně nikdo se nebojí s nimi krýt,ale hlídat si výběr páru je víc jak jasné. A k té bonitaci - no já jsem tam nebyla, ale mé úplně první info,ještě než Eva otevřela diskuzi na svých stránkách jsem měla úplně jiné !! A rozhodně Dana M. nebyla ten, kdo ho chtěl neuchovnit. Nebudu to tady rozebírat,páč už je to zbytečné !! Lucie Novoveská (ps: omlouvám se za chyby,píšu ve spěchu a s pauzami, páč vedle mě rodí fenka) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ahoj Danielo, majitel které feny žádal o KL na Unkase a nebylo mu vyhověno? A co mu bylo řečeno? Dík Hanka
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|