Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2009, 08:32   #1
alexa
Junior Member

Unkas má DKK A(0/0) - posuzovatel myslím MVDr. Jahoda (ČR). Já jsem nepsal o DKK Unkase, ale jeho mámy. Při sestavování páru je potřeba se dívat nejen na jedince samotného, ale taky na jeho rodiče, sourozence, příp. potomky sourozenců atd.
V určitém období bylo možné jet "přerentgenovat" psa do zahraničí a pro způsobilost k chovu byl pak uznáván lepší výsledek. Kdo si to pamatuje tak ví, že výsledky byly někdy (ne vždy) i diametrálně odlišné. Tzn. že pokud byl pes v ČR třeba D (tzn. byl by nechovný), tak někdy se stalo i to, že v zahraničí byl dokonce A (). Praktikovalo to celkem dost lidí a myslím, přesto že toto období bylo relativně krátké, že se s tím budeme vypořádávat ještě pěkných pár let.

Karel

Last edited by alexa; 04-03-2009 at 08:34.
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 08:36   #2
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Unkas má DKK A(0/0) - posuzovatel myslím MVDr. Jahoda (ČR). Já jsem nepsal o DKK Unkase, ale jeho mámy. Při sestavování páru je potřeba se dívat nejen na jedince samotného, ale taky na jeho rodiče, sourozence, příp. potomky sourozenců atd.
V určitém období bylo možné jet "přerentgenovat" psa do zahraničí a pro způsobilost k chovu byl pak uznáván lepší výsledek. Kdo si to pamatuje tak ví, že výsledky byly někdy (ne vždy) i diametrálně odlišné. Tzn. že pokud byl pes v ČR třeba D (tzn. byl by nechovný), tak někdy se stalo i to, že v zahraničí byl dokonce A (). Praktikovalo to celkem dost lidí a myslím, přesto že toto období bylo relativně krátké, že se s tím budeme vypořádávat ještě pěkných pár let.

Karel
Aha, děkuji za osvětlení
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 11:44   #3
Edenseveru
Junior Member

Zdravím, prosím Vás nezavádějte to zase jinam.
K tomu DKK - já jsem za to období,kdy se mohlo jet kamkoli na RTG DKK ráda, protože jinak by jsme nikdy nezjistili jak je MVDR. Šterc přehnaně přísný a diametrální rozdíli jsou pouze v jeho hodnocení a v hodnocení jiných(i zahraničních). V hodnocení ostatních našich posuzovatelů a zahraničních zase takové nejsou - ale všichni jsou jenom lidi a každý má ten svůj "lidský faktor".
Matka Unkase a i ostaně jiní měli jen tu smůlu ,že do toho období zapadli a tím pádem mají více výsledků. Ale jak se psalo oficiálně prostě PLATÍ ten NEJLEPŠÍ !!!
Ale když už tu diskuzi tady Daniela otevřela - tak odpověd Karla jako CELEK je správná !!
Žádné vytrhování vět a důvodů !

Takže ještě jednou si přečtěte odpověď Karla a to je správná odpověď !
Vžádném případě nikdo nezakazuje aby Unkas kryl a vžádném případě nikdo nepreferuje názor,že už nikdy krýt nebude.
Jen z důvodů uvedených se nyní doporučuje pauza.

Ohledně jeho bonitace a jeho "divných" nohách.
(já jsem na stránkách Evy byla četla to )
Holky doprčic - zase se to přehnaně řeší !!
To že tak nějak "divně " chodí vidíme všichni, nechte toho.
Ale úplně stejně "divně" chodí třeba Dixon, Artex ... a jsou DKK negativní taky.
Já tomu říkám "přeúhlené" - opakuji ,že já - nevím jestli to tak je.
Každopádně nikdo se nebojí s nimi krýt,ale hlídat si výběr páru je víc jak jasné.
A k té bonitaci - no já jsem tam nebyla, ale mé úplně první info,ještě než Eva otevřela diskuzi na svých stránkách jsem měla úplně jiné !!
A rozhodně Dana M. nebyla ten, kdo ho chtěl neuchovnit.
Nebudu to tady rozebírat,páč už je to zbytečné !!

Lucie Novoveská

(ps: omlouvám se za chyby,píšu ve spěchu a s pauzami, páč vedle mě rodí fenka)
Edenseveru jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 12:47   #4
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Ahoj Danielo, majitel které feny žádal o KL na Unkase a nebylo mu vyhověno? A co mu bylo řečeno? Dík Hanka
Hanka jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules