![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilkokłak
|
![]()
Zauważyłam, że w przypadku spotkań z psami starszymi i większymi od siebie, Łowca oprócz wysyłania szeregu typowych sygnałów, robi jeszcze prześmieszną (dla nas - ludzi) minę. Wygląda to jak coś w rodzaju "uśmiechu", a nam się to kojarzy z wyrazem "twarzy" mówiącym; "spójrz jestem taaakim malutkim ścieniaćkiem, nie rób mi nic złego.
![]() Zauważyliście podobne reakcje? Tutaj "normalna" mina Łowcy; ![]() A tutaj przy próbie "dostawiania" się do gałęzi, którą bawił się pies moich rodziców - stary i zmierzły (bo schorowany trochę) i w dodatku zazdrosny jeszcze o Łowcę. ![]() ![]() Kaczor Donald wysiada normalnie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
To charakterystyczna "mina", występująca właśnie a takich, jak opisałaś sytuacjach oraz jeszcze w paru innych. Samiec próbujący przypodobać się suce tez ma takie ściągnięte kąciki warg - zobaczysz to ona większości zdjęć ilustrujących randki
![]() Kolejna sytacja jest stres- tu akurat polecam obejrzeć zdjęcia z ringów wystawowych ![]() nie wiem czy zagląda tu jeszcze Maria- autorka etogramu psowatych ale chyba byłaby szczęsliwa z nowego, tak uważnego "dogobservera" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
[quote=Gaga;198204]To charakterystyczna "mina", występująca właśnie a takich, jak opisałaś sytuacjach oraz jeszcze w paru innych. Samiec próbujący przypodobać się suce tez ma takie ściągnięte kąciki warg - zobaczysz to ona większości zdjęć ilustrujących randki
![]() Poniżej Dingo uspakaja Rudą ![]() mumekiruda.JPG Last edited by atah; 06-09-2009 at 11:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|