![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Taka dyskusja jest bez sensu bo jeśli sobie chcesz robić dalej zamieszanie na forum to je sobie rób. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Boszsz..Gia??
![]() Przy tak wysokim poziomie surrealizmu to ja EOT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
love and terror
|
![]()
Czy ja sie za bardzo zrelaksowalam po dzisiejszej maturze, czy te matury mozg mi wyzarly czy co, bo... O co tu chodzi w ogole?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Jak tam matura bo podobno cięzko było. ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
love and terror
|
![]()
No nie, matury proste.
Jeszcze "tylko" 4 egzaminy przede mna. Ale to nie temat maturalny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Myślę, że warto sobie opisaś co stoi przed taką grupą inicjatywną.
A więc po pierwsze zarysowanie koncepcji działania klubu. Jego celów i zadań, tak by były do zaakceptowania przez wszystkie strony. Po drugie przekonanie do niej pozostałych wilczakowców. Hodowców, właścicieli reproduktorów, zwykłych właścicieli wilczaków. Po trzecie zebranie conajmniej 100 deklaracji i przeprowadzenie rejestracji klubu przez Związek. Po czwarte przygotowanie Walnego Zgromadzenia Członków Klubu i wyboru władz klubu. I po piąte, chyba najwazniejsze, zagwarantowanie, że po powołaniu klubu wzajemne pretensje i uprzedzenia zejdą na plan dalszy i klub nie utonie we wzajemnych niechęciach. Jak z tego widać nie jest to Komitet Honorowy, ale poważne zobowiązanie wobec pozostałych, że podjęte działania zostaną doprowadzone do końca. Uważam, że powinniśmy tych śmiałków wesprzeć. Niech wiedzą, że mają nasze poparcie i jeśli poproszą o pomoc zrobimy co będzie w naszej mocy. Zaproponowany skład grupy uważam za interesujacy. Sądzę, że znakomicie dadzą sobie radę. Tadeusz Porada |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Popieram w 100% inicjatywę założenia klubu
![]() Co do wyboru hodowców - to powinny brać udział w spotkaniu wszystkie hodowle które miały mioty i mają choć jedna sukę hodowlaną.
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Wtedy będą hodowcy, będą Ci co mają sukę hodowlaną lub mają zamiar taka mieć, powinni być właściciele reproduktorów obecnych i przyszłych. Pytanie tylko po co ? Jeśli nie popierasz zbywania pytających i watpiących to ja zadam też do tych zainteresowanych kilka pytań. Tak aby nie było wątpliwości i zastrzeżen. 1. Po co zbiera się Grupa Inicjacyjna ? 2. Co jest celem takiego spotkania ? 3. Co ma taka grupa w odniesieniu do Klubu ? 4. Jakie daje jej to korzyści czy profity ? 5. Kto jest chętny zastąpić te osoby ? 6. Co ma być tematem takiego zebrania ? 7. Dlaczego są to właśnie te osoby ? 8. Czy nie powinny być to zupełnie inne osoby ? 9. Kto powinien odpowiadać na pytania. 10. Jakie to powinny być pytania. Jesli mamy się bawić w ten sposób to ja proszę o odpowiedz na zadane pytania. Ja wtedy też udzielę odpowiedzi na te same pytania. Bo ja cały czas mam wrażenie, ze pewne osoby pomyliły sobie funkcje i nie do końca wiedzą czego chcą i co jest ich zamiarem, lub co chcą w ten sposób osiągnąć. Nie ma sensu czekać, bo mozemy pytania zadawać już teraz, kwestia tylko do kogo i w jakim celu . Kto powinien na nie odpowiadać i kto jest do tego najbardziej uprawniony. Wiec zapraszam najbardziej zainteresowane osoby do dyskusji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]()
Napisał szasztin
![]() Popieram w 100% inicjatywę założenia klubu ![]() Co do wyboru hodowców - to powinny brać udział w spotkaniu wszystkie hodowle które miały mioty i mają choć jedna sukę hodowlaną. Quote:
![]() Po drugie - nigdzie nie napisłam że wszyscy mają wziąć udział w spotkaniu grupy Inicjatywnej ![]() Co do pytań: bez komentarza. Grupa ustalona a my czekamy na wyniki. Trzymamy kciuki!
![]() |
![]() |
#11 |
K-Lee Family
|
![]()
Proszę mnie nie mieszać w tą dyskusję, bo chyba można zauważyć, że nie odzywam się celowo. Wystarczy, że jak zawsze chciałam pomóc i zwróciłam Ci uwagę na gg (nie rozmawiałam wcześniej z Gagą i to przypadek, że zaczęło się od tego samego pytania... ale możesz szukać teorii spisku), w konsekwencji zostałam zablokowana i dowiedziałam się, że jestem "ograniczona intelektualnie". W ten sposób najłatwiej pozbyć się przyjaciół. Pokazałeś, że nie można mieć innego zdania niż Twoje nie awansując na Twojego wroga. Tyle miałam do powiedzenia i już mnie nie ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Bo jeśli przez nastepną godzinę tłumaczenia komuś i tak dalej się upiera, ze on widzi 5 wypisanych hodowli i zadaje pytanie z uporem maniaka dlaczego w spisie nie ma Daniela ( przepraszam ale nie ma to zwiazku ), do tego stanowczo twierdzi, ze dobrze widział i ja to napisałem to wybacz. To nie jest jak stwierdziłaś krytyka bo z nią nie ma nic wspólnego. To też nie jest pomoc bo nie ma z nią nic wspólnego. W takim przypadku to by nawet święta krowa nie wytrzymała. No i nie ma to nic wspólnego z moim zdaniem bo jesli miała byś racje to bym Ci je przyznał ale w takim wariancie nie pozwole sobie na to aby ktoś robił ze mnie wariata bo on widział lepiej co ja napisałem. Co do przyjaciół to coś ci zacytuje i to da Ci obraz co to jest przyjaźń. Przyjaciel jest nie po to aby pomagał, jest po to aby był i abyśmy czuli jego obecnosć i wsparcie. Przyjaciel nie krytykuje, jedynie czasami zwraca uwage. Przyjaciel nie wdaje się w plotki i nie miesza sie w sprawy pieniędzy. Najważniejsze Przyjaciel zawsze wybacza. Na forum faktycznie się nie odzywasz zachowująć stronniczosć jednak poza nim już nie. Czy to jest Twoim zdaniem OK. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tmave Zlo
|
![]()
Czytam to sobie i czytam. Gratuluję, że wreszcie udało się jakoś utworzyć Grupę Inicjatywną.
Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego jak ognia unika się odpowiedzi na proste pytanie: jakie były kryteria wyboru członków grupy inicjatywnej? Odpowiedź nie wybaga, moim zdaniem, nadmiernego filozofowania. Czy Grzegorz - jako organizator spotkania i osoba najczęściej zabierająca głos - lub którykolwiek z członków Grupy Inicjatywnej byłby łaskaw na nie w końcu odpowiedzieć?
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nikt z członków na to pytanie nie odpowie bo nikt z nich nie ustalał takiego składu. Taki skład ustaliłem ja i tak jak napisałem nie muszę się z tego tłumaczyć. Nie muszę podawać kryteriów wyboru i co było powodem włąśnie doboru konkretnych osób do tego składu. Natomiast tak jak napisałem wcześniej i podałem 10 pytań. jesli uzyskam na nie odpowiedz to sam odpowiem na te same pytania. Dalsza zabawa pod kątem kto jest fajniejszy nie ma sensu bo to nie ma zadnego znaczenia i wpływu na dyskusję na temat klubu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Wydaje mi się że Grzegorz napisał.
Jako że on organizuje - nikt inny palcem nie kiwnął po za pisaniem na wolfdogu - on wybrał swoim zdaniem (bo jak chcecie zmierzyć i porównać - ilość szczeniaków na wiek hodowli, czy też procent championów? ) najważniejsze/największe polskie hodowle. Wszystko jest napisane w wątku, trzeba tylko wyjść z własnego tyłka. I też uważam większość pytań o krycia, reproduktorów na tym etapie za głupie. Na to przyjdzie czas przy faktycznym organizowaniu klubu a nie teraz przy omawianiu spotkania na którym będą rozmowy czy da się w ogóle założyć klub. No ale chyba kogoś wybitnie ubodło że może (wg swojej wyobraźni, bo dla mnie za wcześnie na obrażanie się) stracić na ważności w światku wilczakowym.
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Tmave Zlo
|
![]()
Dziękuję za wyjaśnienie. Nie dziw się proszę, że skoro napisałeś:
Quote:
Twoje pierwsze słowa naprawdę nijak się mają do stwierdzenia: Quote:
Nie mam więcej pytań dot. Grupy Inicjatywnej.
![]() |
![]() |
|
|