Quote:
Problemem u nas jest to, że nie mogę się dogadać w pełni z Przemkiem. On jest mało konsekwentny i choćby nie wiem co się działo, nie potrafi się zezłościć, więc nigdy nie pokazuje psu swojego prawdziwego niezadowolenia...
|
Pisałam nawet o tym kiedyś artykuł. Dwie osoby, dwa spojrzenia, dwie metody, dwie racje i jeden pies. To zawsze może skończyć się problemem. My też miewamy dni odmiennego poglądu - szczególnie na problemowe zachowania psa, ale ogólnie jest lepiej niż było.
Quote:
Żaneta, K-lee wcale nie jest tak wyszkolona jakbym chciała. Zostań ma zrobione dość dobrze, ale jej cierpliwość też ma granice i zdarzają się sytuacje, że wyłamuje się z komendy. Chodzenia przy nodze też nie mamy takiego jak Baaj Ale bawimy się dalej, co by się nie działo.
|
Każdy psiak ma coś zrobione lepiej, a coś gorzej. Ja nie umiem dobrze uwarunkować aportu. Baaj go ma, ale bardzo łatwo się 'psuje' i nie daję sobie sama z tym rady, a na nasze szkolenie nie zebrała się grupa.

Kolczatki w życiu nie użyłabym bez porady kogoś, kto zna się lepiej - mieliśmy normalną obrożę, zaciskową, łańcuszek w końcu kolce. Halterek wzbudzał w Baaju uczucia dość histeryczne, a nie o to nam chodziło - kaganiec swój za to lubi i nie ma z nim kłopotu. Co nie znaczy, że nie kombinuje czasem, żeby go zdjąć, ale na to już ja mam metodę.
Co do równania - dziś się rozhulał na psie, który podleciał do Celara i go wystraszył. Dobrze, że wymieniliśmy smycze na podwójne. W każdym razie dałam mu szansę dotarcia samą pracą, nie poskutkowało. Podniosłam głos i dopóki nie uważał, dotąd głos był ostry - bez przesady, ale jednak. Kiedy się włączył, to prawie usłyszałam pyknięcie w jego głowie. Minął psa siedzącego na ławce, minął dwa psy idące na niego na wprost. Miły szok, ale na razie uzyskaliśmy to tylko z klikerem. Kiedy idzie z Michałem nie podnosi głowy tak ładnie jak ze mną, a M. klikać nie bardzo...