![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Plessowy wilczak
|
![]()
He, he, ja myślę, że to nie tylko motto Baja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Distinguished Member
|
![]()
Rewelacja!!!
![]() ![]() Odpukać, młoda po powakacyjnym kryzysie zaczyna z powrotem reagować na gwizdek. Mogę podzielić się naszą "osobistą" metodą, może komuś się przyda ![]() ![]() ![]() Kiedy jednak sucza zorientowała się, że psy pałaszują jej prywatne ciasteczka, zaczęła przybiegać je pilnować ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
My oboje nie umiemy gwizdać. A psi gwizdek kupiliśmy jakiś taki do luftu, zresztą obiecałam sobie, że na gwizd zrobię mu przywołanie bezwarunkowe.
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Plessowy wilczak
|
![]()
A ja powiem szczerze, że boję się fabrycznych gwizdków. Uczyliśmy Astarte przychodzenia na gwizdek (ale nie jako bezwarunkowe, tylko jako zwykłe "do mnie") i zdarzyło się tak na muchowcu, że ktoś z daleka zagwizdał swoim gwizdkiem fabrycznym i Astarte chciała do niego biec. Od tego czasu nie używam już gwizdka, tym bardziej jako bezwarunkowe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
My myśleliśmy już o głośnym, trenerskim, żeby gardła nie zdzierać, ale na razie to tylko plany. Jakby Baaj miał takie przywołanie jak ma Celar, to bym była szczęśliwa, ale pewnych rzeczy się chyba jednak nie przeskoczy.
![]() |
#7 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Gwizdek jest naszym zwykłym przywołaniem, bo Błonia są wielkie, psy biegając zataczają ogromne łuki, oddalają się na duże odległości i choć je widać w wirze zabawy mogą wołania po prostu nie usłyszeć. Kiedy akurat nie mamy gwizdka przy sobie, sygnalizujemy Lorce, że ma wracać poprzez rozpoczęcie biegu, najlepiej w przeciwnym kierunku. Wystarczy pobiec kilka metrów, żeby zaniepokojona przyleciała jak strzała sprawdzić co się dzieje... ![]() Mamy też przywołanie awaryjne o 100% skuteczności (od każdej zabawy, psa, nornicy itd.). Brzmi: "Lorka, pan/pani idzie" ![]() Last edited by Rona; 03-10-2009 at 15:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Oto ten wielki dzień - prosimy o kciuki!
*AngelsDream nie tak spokojna, jak być powinna*
![]() |
#9 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() Trzymamy mocno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|