Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2009, 18:26   #1
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Dobre dobre.

Margo i Gaga zachłystnęły się z oburzenia co to za karta że ma w nagłówku klub, a tu okazuje się że tą kartę zrobiła sama Margo. Te same błędy ortograficzne w liczbie 4 to tylko potwierdzają.

No pięknie, tak pluć na samego siebie? Wychodzi na to że to Margo kręci jakiś klub od 2003 roku - data publikacji karty skopiowanej przez Grzegorza. Tak więc Kamoszka faktycznie, zalegasz, ale od 6 lat i nie Grzegorzowi a Margo.

Po prostu piękne.

ps. o idiotach było wcześniej. a co powiesz na słowo - odpis? Wydaje mi się że lepiej pasuje do opisania sytuacji.

Last edited by btd; 15-10-2009 at 18:28. Reason: dodany ps.
btd jest offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 18:36   #2
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Dobre dobre.
Margo i Gaga zachłystnęły się z oburzenia co to za karta że ma w nagłówku klub, a tu okazuje się że tą kartę zrobiła sama Margo. Te same błędy ortograficzne w liczbie 4 to tylko potwierdzają.
Btd nie przeginaj. W tamtym linku byla przykladowa karta. Nie wypelniona, a w naglowku bylo miejsce na wpisanie konkretnego klubu - zeby ludzie wiedzieli, gdzie co maja wpisane.
W momencie wypelniania karty pod konkretna bonitacje, w tym miejscu wpisuje sie klub, ktory ja organizuje. Ktos kto drukowal ta karte powinien to zmienic, a nie zostawic jak jest. Bledy tez moglby poprawic, bo to juz nie przyklad w internecie, ale rzeczywisty papier.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 18:37   #3
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Margo i Gaga zachłystnęły się z oburzenia co to za karta że ma w nagłówku klub, a tu okazuje się że tą kartę zrobiła sama Margo.
Karty nie robila Margo. To nic innego jak stare tlumaczenie jednego z artykulow Rosika. Opublikowana tam karta jest karta przykladowa, ktory NIE MA NIC WSPOLNEGO z tymi uzywanymi przez kluby na bonitacjach. Wiec bezsensem bylo jej kopiowanie. I kolejnym przykladem zwyklego braku przygotowania do tak "skomplikowanego" zajecia, jakim jest organizacja bonitacji....

Quote:
ps. o idiotach było wcześniej. a co powiesz na słowo - odpis? Wydaje mi się że lepiej pasuje do opisania sytuacji.
Wiesz, nie to wcale nie bawi... Teraz pewnie pewnie grzeja sie druty, ze sprawa sie "sypla" - leca emaile do Moniki, ta drukuje nowe wersje kart i wrzuca w nie nowe wersje kodow bonitacyjnych.
Ja swoje zdanie juz mam - jak bylo to dokladnie widac... Teraz tylko jest krecenie, krecenie i krecenie... Mi nie juz nic tlumaczyc nie musicie... Nawet dziecko widzi jaka byla rzeczywistosc... Dla mnie wiec EOT.....

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 19:03   #4
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Czyli co, teraz wg ciebie p. Monika fałszuje coś? Dobre, dobre.

A co do kart ze słowem KLUB zrobionych przez Margo - jakby chociaż trochę wysilić głowę to da się przeczytać że Grzegorz napisał ze skopiował ten wzór z wolfdoga dla zeby miec kopie wynikow dla siebie. Ale to by trzeba bylo zdjac klapki 'zniszczyc i dokopac Grzesiowi'
Old 15-10-2009, 19:16   #5
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
A co do kart ze słowem KLUB zrobionych przez Margo - jakby chociaż trochę wysilić głowę to da się przeczytać że Grzegorz napisał ze skopiował ten wzór z wolfdoga dla zeby miec kopie wynikow dla siebie. Ale to by trzeba bylo zdjac klapki 'zniszczyc i dokopac Grzesiowi'
Nadal nie rozumiesz.
Jest afera o Osieczna, wiec zamiast zrobic wszystko, zeby nie bylo sie o co czepnac, Grzes wrzuca na swoja publiczna strone wyniki z bonitacji przepisane i podpisane na przykladowa karte z wolfdoga.
Czemu nie wrzucil orginalu? Nie rozumiem takiego postepowania.

P.S. Pierwsza karta z Czech jest nieczytelna niestety :/

Last edited by sssmok; 15-10-2009 at 19:20. Reason: P.S.
Old 15-10-2009, 19:21   #6
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Na to pytanie odpowie pewnie Grzegorz, ale miło że ktoś zauważył że w sumie tutaj chodzi o to żeby się czepiać :-)
Old 15-10-2009, 19:27   #7
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Quote:
Na to pytanie odpowie pewnie Grzegorz, ale miło że ktoś zauważył że w sumie tutaj chodzi o to żeby się czepiać :-)
Grzes sie czepia, Margo sie czepia, Ty sie czepiasz, ja sie czepiam. We wszystkich dyskusjach zawsze o to chodzi. Inaczej nie byloby dyskusji. I poprawy tego o co sie czepiamy :P

A czepialstwo mamy po naszych przodkach - malpy zawsze lubily czepiac sie drzew

Old 15-10-2009, 19:32   #8
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Quote:
Originally Posted by sssmok View Post
Grzes sie czepia, Margo sie czepia, Ty sie czepiasz, ja sie czepiam.
Jak cos sie nie trzyma kupy to jest sie i czego czepiac... A tu nie trzymaja sie kupy nawet wersje poszczegolnych uczestnikow bonitacji...

Jedno jest pewne: efekty dzialania "niewiadomoco" to nic w porownaniu z tym, co czlowiek wyczyta w tym temacie....

PS. "Rusalki GORA!!!!"

Old 19-01-2010, 23:16   #9
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

A tak przy okazji mamy min. jednego klamce... Albo Monike, albo Grzeska...

Karty, ktore przekazano klubowi jakims cudem byly dokladnie takie, jak pisal Grzesiek - przekazano karty CZESKIE:
Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Karty z Osiecznej sa w języku czeskim, a ja poprosiłem aby mi to samo przepisano [do karty polskiej, przyp. Margo] na moją kartę jako kopia.
Tylko dlatego abym wiedział co jest na tej karcie co.
Ciekawa jestem w jakim jezyku maja karty inne osoby...

A nagle gdy wybucha afera okazuje sie, ze to byl zbiorowy omam... ze Grzeskowi jedynie sie wydawalo, ze w reku ma CZESKA karte... NIE, on mial POLSKA... wydana przez nasz NIEISTNIEJACY klub rasy...

Sorry, ale czeski klub nie powinien przeprosic, ale scignac za robienie z czlonkow zarzadu idiotow...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 19:28   #10
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Quote:
Grzegorz napisał ze skopiował ten wzór z wolfdoga dla zeby miec kopie wynikow dla siebie.
By miec kopie wynikow z karty, ktorej dostal ORYGINAL? Wrzucil na strone jako kopie cos co kopia nie bylo tylko niedokladnych przepisaniem informacji z karty? Monika (sedzina) podpisala cos co nie bylo karta bonitacji, tylko brudnopisem Grzeska? A wynik opublikowany na stronie Czambora to nie jest jego wynik bonitacji tylko cos co sobie Grzesiek niekompletnie przepisal...

Ludzie, jak Wam radze - ustalcie sobie wreszcie jedna wersje wydarzen...

Last edited by Margo; 15-10-2009 at 19:32.
Reply

Posting Rules