Quote:
Originally Posted by alexa
Petro, absolutně v tomto s Tebou souhlasím až na tu poslední větu. Podle mě členská základna má právo a měla by být o takovýchto experimentech informována. Pravidla musí být jasně stanovena a výsledky transparentní. Nyní nejsou pravidla žádná, ta co kdysi byla nakonec zveřejněna se o prvopočátku nedodržují. K tomu by nemohlo dojít, kdyby se všechno nedělo potají, a myslím, že by kolem toho ani nebyl takový humbuk.
Mluvím teď o pokusu, tak jak byl deklarován v dopise ČMKU a jak ho v reakci na Pavlův písemný podnět výboru také posléze podrobněji popsal pan Hartl. Co se děje nyní je ale věc jiná. Bohužel to odnáší chovatelé - například většina současných italských chovatelů jistě nemá s kříženci nic společného, ale určitě budou lidé, kterým se nebude chtít dohledávat "podezřelé" předky v rodokmenech a prostě jejich důvěra v chov ČSV v Itálii klesne. To samé se může snadno stát těm chovatelům z ČR nebo SR, kteří nebudou litovat daleké cesty za "svým" krycím psem vhodným pro jejich fenu. Všechny tyto dohady jsou dány naprostou neprůhledností, tajením informací a dalšími - jak to říct - "podivnými okolnostmi" kolem kříženců. A proti tomu co se nyní děje není jen pár lidí, kteří tady podle Ing. Soukupové píší nesmysly - oficiálně proti tomu protestoval už německý klub, slovenský klub, proti se staví i SKJ (a pochybuju že pan Štefík čte diskuze na Wolfdogu...).
Karel
|
Nechte toho " slepičení " pane předsedo a radši se postarejte o to, ať se váš kamarád Hanuška Daniele omluví.
Pravidla Registrů jsou jasná, dána předpisy FCI, ČMKU a ENCI!
Zvířata zapsaná v registrech znáte, nejsou žádnou tajností. Tak co pořád řešíte? Jestli se zápisy do registrů na nějaké protesty zastaví, je opravdu na posouzení větších instancí, než jste vy nebo já a nebo toto forum....
....jo a " přesdržku" se mělo dát Hanuškovi už před jedenácti lety a to hned, když vlez ke mně na dvůr a pořádně, na takovýho demagoga čekal klub celejch 20 let!