![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#27 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nie wiem czy ta wystawa jest powodem do dumy bo raczej nie mamy do tego powodu. Niestety przykład idzie z góry i własciwie to nowi własciciele wcale nie muszą pracowac ze swoimi pupilami, socjalizować ich i uczyć dobrego zachowania na wystawie. Nie wiem czy własnie takie zachowanie powinny prezentować championy i psy, które skończyły już 15 miesięcy. Margo bardzo ładnie napisała, " ONE WSZYSTKIE SA DO SIEBIE PODOBNE " Jednak ja nie wiem czy własnie o to podobieństwo z ogonami jej chodziło. Margo przecież to są Twoje słowa ( temat Łodzi z 2005 roku ): "Ruch jest oczywiscie wazny bo to on charakteryzuje ta rase, ale na mnie jak plachta na byka dziala cos innego. Po raz kolejny widze wpisy "zbyt wysoko noszony ogon". Dla odmiany mamy to tez u Ali - nieswiadomie sedzina zrobila nam ogromny komplement, ze Ali ze strachliwrgo suczyska stala sie pewna siebie lady... ![]() Ktoś inny też określił to inaczej : "Preferowanie psow z ogonem noszonym do dolu czy nawet pod soba nie jest typowe dla sedziow z krajow na poludnie od SK i Cz .Jeszce nietak dawno bylo tak i w Polsce i niewydaje mi sie ze to wina tlumaczenia wzorcow lecz promowanie psow z duzych hodowli gdzie psy poza kratami swojego kojca niec innego nie widza " Takich cytatów można dać wiele, a z tego co wiem to wzorzec się nie zmienił . |
|
![]() |
![]() |
|
|