Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2010, 19:28   #20
Monika
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Opět demagogicky vytrháváš ze souvislosti a pleteš jablka s hruškami.

Ano, ale to jsou podmínky chovnosti, to nemá s řízením chovu nic společného.

Stejně tak, jako Ti veterinář svým podpisem nezaručí, že zvíře, které nemá pozitivní nález DKK toto onemocnění pouze nepřenáší. Prosím Tě, neblbni lidem hlavy. Poradce chovu (a CHK) především sestavuje chovný plán a zajišťuje u tak malé populace, jakou ČsV jsou, kromě jiného i rovnoměrné využívání chovných fen a psů aby nakonec bylo vůbec koho kým krýt a přitom plnit ustanovení CHŘ o nepříbuznosti. Samozřejmě bere ohled i např. na to, že přestože je jedinec zdravý a chovný, v jeho blízkých předcích se vyskytly dědičné choroby nebo vady a tak se snaží nespojovat dva jedince s podobnou rodinou anamnézou. To jsou jen dva zásadní příklady. Moc dobře to víš a jen se za každou cenu snažíš řízení chovu "shodit". Je zajímavé, že když jsi byla poradkyní chovu, podobné výlevy jsme od Tebe nečetli ani neslyšeli.

Tohle je hodně směšné a myslím, že lidé nejsou tak pitomí, aby tomuhle věřili. Stačí si přečíst CHŘ. Poradce chovu neručí za žádnou kompletnost. V CHŘ je jasně řečeno, že přihlášku k zápisu může poslat poradce chovu nebo chovatel. Stačí si přečíst CHŘ a každý lehce zjistí, že opět píšeš nesmysly a polopravdy.

Jen jsem čekal, kdy opět tenhle nesmysl vytáhneš na světlo. "Pokud" a "kdyby" není argument. Jak víš, jak by soud rozhodl ? Žádný "soud na světě" nás nezajímá, tady rozhodují české soudy podle českých zákonů. Ano, v jednom máš pravdu, štěňatům musí být vydány PP, pokud jsou dodrženy podmínky, stanovené Klubem. A v nich je jasně stanoveno, že přihláška vrhu MUSÍ obsahovat, kromě dalšího, také podpis poradce chovu. Takže bez něj štěnata prostě PP dostat nemohou.

Nemám v úmysl něco opakovat, ale na chov a způsob chovu mám názor pořád stejný! Nikdy jsme nikoho takhle dlouho a nesmyslně za nic nepopotahovali! Pan Hartl spíš " žehlil " resty chovatelů, než by se někdo perzekuoval! " Tak to bylo od dob, kdy jsem vstoupila do klubu což bylo v roce 1986, takže si historii a způsob komunikace s chovateli pamatuji velmi dobře. Můj vrh D " je taky jedno " žehlení. " Při kontrole vrhu a tetování u jisté paní se zjistilo, že si o chovatelskou stanici ani nezažádala a nehodlala tak učinit a tak jsem vrh zapsala na sebe, byť jsem se zvířaty ani s paní neměla nic společného, bylo by nesmyslné nechat štěňata bez p.p.

Poradce chovu ručí za dokumentaci k vydání p.p. a bez toho, že ji podepíše a je kompletní ji na plemenou knihu nepošle!
V našem klubu neexistuje možnost, aby si chovatel zaslal přihlášku k zápisu štěňat a bez podpisu poradce sám na plemenou knihu.
V jiných zemích je to samozřejmostí, tam poradci nejsou. U nás ji skutečně podepsat musí a ručí za správnost údajů v ní uvedených!

Ty jsi viděl chovný plán?? Cca 2 roky čekáme jen na rozdělení psů do chovných skupin a fen podle rodin :0(

Poradce chovu radí - nenařizuje a bylo to tak VŽDY! Z výše uvedených důvodů na to nemá žádné právo.
Veterinář ručí za správnost posudku konkrétního zvířete, ne za jeho chovnou hodnotu!!!
Naprosto vše bylo řečeno v předchozích příspěvcích a na tom si trvám.

Speciálně ty jsi demagog, žádný chovatel a ni žádný výcvikář... a po čase jsi schopen barvitě líčit a přesvědčovat o tom, že barva trávy je vlastně modrá.... a proč..

Monika

Last edited by Monika; 10-01-2010 at 20:06.
Monika jest offline   Reply With Quote

Posting Rules