![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#20 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nemám v úmysl něco opakovat, ale na chov a způsob chovu mám názor pořád stejný! Nikdy jsme nikoho takhle dlouho a nesmyslně za nic nepopotahovali! Pan Hartl spíš " žehlil " resty chovatelů, než by se někdo perzekuoval! " Tak to bylo od dob, kdy jsem vstoupila do klubu což bylo v roce 1986, takže si historii a způsob komunikace s chovateli pamatuji velmi dobře. Můj vrh D " je taky jedno " žehlení. " Při kontrole vrhu a tetování u jisté paní se zjistilo, že si o chovatelskou stanici ani nezažádala a nehodlala tak učinit a tak jsem vrh zapsala na sebe, byť jsem se zvířaty ani s paní neměla nic společného, bylo by nesmyslné nechat štěňata bez p.p. Poradce chovu ručí za dokumentaci k vydání p.p. a bez toho, že ji podepíše a je kompletní ji na plemenou knihu nepošle! V našem klubu neexistuje možnost, aby si chovatel zaslal přihlášku k zápisu štěňat a bez podpisu poradce sám na plemenou knihu. V jiných zemích je to samozřejmostí, tam poradci nejsou. U nás ji skutečně podepsat musí a ručí za správnost údajů v ní uvedených! Ty jsi viděl chovný plán?? Cca 2 roky čekáme jen na rozdělení psů do chovných skupin a fen podle rodin :0( Poradce chovu radí - nenařizuje a bylo to tak VŽDY! Z výše uvedených důvodů na to nemá žádné právo. Veterinář ručí za správnost posudku konkrétního zvířete, ne za jeho chovnou hodnotu!!! Naprosto vše bylo řečeno v předchozích příspěvcích a na tom si trvám. Speciálně ty jsi demagog, žádný chovatel a ni žádný výcvikář... a po čase jsi schopen barvitě líčit a přesvědčovat o tom, že barva trávy je vlastně modrá.... a proč.. ![]() Monika
http://zmolu.vlcak.cz/ Last edited by Monika; 10-01-2010 at 20:06. |
|
![]() |
![]() |
|
|