Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-02-2010, 17:48   #1
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Hm...
Jak ja bylam u dr Siembiedy, to zadnej narkozy nie bylo-zwykly glupi jasiek.
Za HD placilam 100zl (lub 150, juz teraz niestety nie pamietam) i tyle samo ze ED... Wiec jednak nie 500zl...

Last edited by Narvana; 21-02-2010 at 18:06.
Narvana jest offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 20:34   #2
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Nie mam zamiaru dyskutowac i robic przepychanek.... Sprawa rozbija sie o prosta sprawe - HD robi sie po to, aby MIMO braku takiego wymagania wpisac wynik na rodowodach szczeniakow. Ludzie z ZKwP maja prawo wpisac taki, ktory zostal wykonany regulaminowo po 15 miesiacu (czesc klubow ras podwyzyla to minimum na 18 mies, ale akurat to nas nie chwyta)... I ani dnia wczesniej.

Czyli wynik Gisotsu pewnie admin nawet doda do bazy, ale FIZYCZNIE wedlug naszych polskich wymagan nie pojawi sie w rodowodach jego szczeniat, bo wedlug naszych przepisow byl za mlody, aby takie badanie zrobic (obojetne, czy u nas, czy w Burkina Faso).

To jak z hodowlanka - OBOJETNE w jakim kraju robi sie wystawy. Obowiazuje JEDYNIE te wyniki, ktore zostaly uzyskane po ukonczeniu 15 mies. I ani DNIA wczesniej.

I to nie moje widzimiesie... jesli sie z tym nie zgadzasz...trudno.... Ale jesli chesz, aby Twoj pies mial wpisane W POLSCE na RODOWODACH wynik badania to bedziesz zmuszona rentgen powtorzyc, czy u nas, czy na Madagaskarze (o ile maja tam oficjalnego weta FCI)...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 20:44   #3
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Narvana View Post
Hm...
Jak ja bylam u dr Siembiedy, to zadnej narkozy nie bylo-zwykly glupi jasiek.
Za HD placilam 100zl (lub 150, juz teraz niestety nie pamietam) i tyle samo ze ED... Wiec jednak nie 500zl...
Gdy robilismy HD Vargusiowy w Biaymstoku, to nawet glupiego jasia nie bylo... wet najpierw sprawdzil, czy pies pozwoli sie sam ulozyc. I Varg pozwolil. Takze...
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 20:46   #4
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

To ja zadzwoniłam do Shaluki gdy przeczytałam na jej blogu że Gisa jedzie prześwietlać na Słowację bo tam jest taniej,sama będę teraz prześwietlać Inti, i byłam ciekawa jaka jest różnica.I to ja powiedziałam cenę 500 zł, bo ta suma dzwięczała mi w głowie gdy dowiedziałam się że mniej więcej tyle zostawiła u weterynarza znajoma, ale ona robila jeszcze badania krwi, nie wiedziałam jaki procet tej ceny to te badania, wiem że ta suma zrobiła na mnie duże wrażenie, bo ja ostatnio psu prześwietlenie robiłam 4 lata temu i wtedy zapłaciłam 80 zł plus koszt dr. Siembiedy, i powiem że różnica w cenach zrobiła na mnie naprawdę wrażenie. Jeśli Cię wprowadziłam w błąd to przepraszam.
Old 21-02-2010, 21:29   #5
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Galicja View Post
I to ja powiedziałam cenę 500 zł, bo ta suma dzwięczała mi w głowie gdy dowiedziałam się że mniej więcej tyle zostawiła u weterynarza znajoma, ale ona robila jeszcze badania krwi.
No tak, w sumie wyszło ok. 500, ale w tym było jeszcze standardowe badanie krwi, żeby sprawdzić, czy sucz dobrze karmimy + balsam na łapki + pasta do zębów o mięsnym smaku + wielka butla tranu, itp... Krakvet ma w lecznicy znakomity sklepik

Rona jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules