![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
a w UK tego nie ma. Wystarczy miec rodowod psa i zgloszyc miot kedy on urodzi sie.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
To świetnie, bierzmy z nich przykład bo przecież wiedzą co robią.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Baaj, Bej to inny pies.
Ale nie o to chodzi. Uważam, że rozmnażanie psów z linii, w których pojawiło się wnętrostwo jest ryzykowane i moralnie wątpliwe. To, co ja bym zrobiła, nie jest istotne, ponieważ wykonałam swoją część zadania i zabałam o swojego psa, a także wprost napisałam o wszystkim. Cenię linię Dony jak żadną inną - nie bez powodu uparłam się na ten miot i żaden inny, chociaż wtedy były dostępne szczeniaki nie tylko z Galicyjskiego Wilka, ale nie jestem zaślepiona. Genetyka to nie wyliczanka. Wystarczy poczekać na szczeniaki po szczeniakach Alpestre i będzie wiadomo bardzo dużo, o resztę zadbało życie. Pytanie brzmi: czy u innych szczeniąt Issara lub jego rodzeństwa pojawiło się wnętrostwo? Bo Dony już nie sprawdzimy, ale jeszcze można zerkać na jej rodzeństwo zawsze. Zerkać i wyciągać wnioski.
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Last edited by AngelsDream; 23-02-2010 at 22:57. |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
hmmm, ale to teras cale hodowanie zchodzi na ... "jajka"
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Nie jest, nie jest - macie jeszcze czas na rozsądne działanie.
A jeśli chodzi o masowanie, to zawsze jest ta zaleta, że pies się uczy dotyku i niesamowicie fajnie go kojarzy, jeśli tylko dobrze się ułoży posiłki i podejdzie do tego na luzie.
#9 |
Moderator
|
![]()
i odpowiedz
ale to znowu caly temat przeszedl na nic. Wedlug Ciebie nie ma co hodowac i trzeba wszystkie wilczaki podac kastracii bo kazdy z nich moze miec w sobie gen wnetrostwa. |
![]() |
![]() |
#10 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Daiva, nie wypowiadaj się za mnie, proszę, okej? Umiem sama pisać - nie potrzebuję adwokata.
Napisałam dokładnie, że rozmnażanie jest ryzykowne, czyli go nie wykluczam. I jest moralnie wątpliwe - tam samo, jak rozmnażanie psów z linii, w których wystąpiła jakakolwiek inna wada. Nadmienię jeszcze, że ja i Michał jesteśmy odrębnymi osobami i nasze zdanie może się w niektórych tematach diametralnie różnić, bo za moment się dowiem, że robimy zmasowany atak na hodowców. Oo"
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Last edited by AngelsDream; 24-02-2010 at 14:31. |
![]() |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() a co sa "wady" mozes wymienic ich? p.s. cala ta dyskusja idzie juz w ten sam kierunek " na nic". Fajne ze wykastrowalis cie psa i ze tak myszli cie. Ale gadanie o genetyke i hodowli moze lepej zostawic genetykom i hodowcom ![]() Ataku nie robi cie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Krotko mowiac: mieszasz... Quote:
A ciemnogrod - ciemnogrod sam sobie cos wymysli... Wymyslil 60% chorych psow, usmiercil troche moich, wiec i tu sobie poradzi.... ![]() Quote:
SLUCHAM?!?!? TO ZART?!?!?! Cieszysz sie, ze Beau i Blitz mialy wypadek? Ze nie zyja? Ze nie bedzie "zagrozenia, ze przeniosa wadliwe geny"... Wybacz, ale mnie zmrozilo... Widzialam radosc pewnych osob za kazdym razem ja umiera pies konkurencji. Teraz widze, ze to sie udziela... ![]()
![]() |
#13 |
Distinguished Member
|
![]()
Mnie się natomiast wydaje, że wielu hodowców nie informuje publicznie o problemach w swoich hodowlach, ukrywa informacje o wadach genetycznych i innych swoich psów właśnie przez ludzi takich jak Żaneta.
O ile zawsze byłam za otwartością - teraz zaczynam mieć wątpliwości czy warto być szczerym i wystawiać się na takie lub podobne ataki i komentarze. Praktycznie jedyne dwie hodowczynie, które upubliczniły informacje o wnętrach w swoich hodowlach zostały "skopane moralnie" (komentarz:"o resztę zadbało życie" jakby na to nie patrzeć, jest ciosem poniżej pasa; Magda, przykro mi, że musiałaś to przeczytać ![]() ![]() Przypuszczam, że teraz wielu hodowców nabierze wody w usta i będzie jeszcze bardziej ukrywać to i owo i trudno im się dziwić. Żaneta, nawet nie wiesz, ile złego tymi postami zrobiłaś dla hodowli wilczaków w Polsce... ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę moderatora o zamknięcie tego tematu, właśnie ze względu na Magdę |
![]() |
![]() |
#14 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
W UK to hodowca decyduje jakie psy rozmnażać , a jakie nie . Wystawy są tylko poto aby pokazać co się wyhodowało .
#15 |
VIP Member
|
![]()
Tak jak pisala Daiva - nie doceniamy Polskich regul, ale malo krajow ma tak dobra kontrole...
W UK, USA, Wloszech, Holandii, Finandii i wielu innych krajach nie potrzebne jest nic. Pies moze byc bezzebnym wnetrem, a i tam mozna uzyc go do hodowli... (przyjeli zasade, ze to hodowca "markuje" swoim nazwiskiem jakosc swoich psow i to on dba o to, aby nie zostalo ono "zszargane").
|
|