Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 24-02-2010, 14:53   #33
AngelsDream
Wiewiórka Wredna

AngelsDream's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to AngelsDream

Margo, teraz to już przegięłaś kompletnie i poniżej pasa. Wiem, że na tym forum chamstwo jest normalną formą wypowiedzi, ale to, co zrobiłaś w swoim powyższym poście jest po prostu na poziomie dna, nie widzisz tego?

Kochałam Blitz jak swojego psa. Płakałam po niej, zresztą po Donie i Beau również, ale oczywiście Ty wiesz lepiej. Byłaś tu. Siedziałaś ze mną i Baajem na podłodze, wyjąc pod sufit... Widziałaś i wiesz. Bo Ty wiesz wszystko najlepiej. Dorosła osoba, podobno rozsądna, a zniżyła się do czegoś takiego - wstyd powinno Ci być, wiesz?

Natura zadecydowała tak, a nie inaczej. Nie wskrzeszę psów, ale rozumiem, że tak musiało się stać. Wierzę, że los wiedział, co robi. Może w ten sposób oszczędzono bólu innym ludziom. Nie jest to pierwsza "mała linia", która nagle wygasa.

I nie jestem za wyłączeniem wszystkich wnętrowskich linii z rozrodu - napisałam to bardzo wyraźnie. Nie twierdzę też, że rozmnożyłabym Alpestre...

Quote:
Jesli pies ma HD C od rodzicow HD B - co robic- kryc czy nie?
a jesli ma PRA choc rodzice sa zdrowe?
a karlowatosc- co w tym robic?
jesli juz zaczelas to wyjasni prosze piekne jak Ty widzis hodowle psow kedy to pokazuje sie, co zostawic, co nie podac hodowli, jak to eliminowac.
Nie rozmnażać psów z HD C - to moje stanowisko, jeśli chodzi o dysplazję. Krótko i konkretnie. Wiem, że u wilczaków czasem inaczej się nie da, ale wiem też, że są rasy, u których poniżej B się nie schodzi...

Na karłowatość i PRA można badać psy używane w hodowli. I decydować według współczesnej wiedzy i własnego osadu, licząc się z tym, że można się pomylić, a można mieć rację.

Last edited by AngelsDream; 24-02-2010 at 14:57. Reason: Odpowiedź na kolejny post.
AngelsDream jest offline  

Posting Rules