Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-03-2010, 10:29   #1
Katka
Junior Member

Katka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gia View Post
A jak ktoś chce opisać jej wady i zalety to zapraszam, zdaję sobie z nich sprawę i chętnie dowiem się jeszcze czegoś nowego
Hmmm... ja za to mojego wilczaka nie pcham do oceny - coś mi się wydaje że i tak nasłucham się o niej kiedy ją gdzieś pokażę Dla mnie jest taka jaka ma być - duża i "wyblakła".

Quote:
Originally Posted by GRABA View Post
Ja lubię psy "duże" czyli lekko ponad wzorzec
Quote:
więc skoro jednak uznano, że należy obniżyć wielkość wilczaka, to dlaczego nie mielibyśmy zastosować się do powyższego
Quote:
miałam nadzieję, że sędziowie, którzy usłyszą o zmianie wzorca będą choć chcieli wczytać się w niego bardziej
Jaka zmiana wzorca? Wilczaki i tak są średnio niższe 10 cm od wilków. Robimy miniatury?

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
dopoki bedzie w bonitacii dopis P nic z tym nie zrobis. trzeba zostawic tylko sam kod wad i niedostatkow bez P. to bedzie info dla hodowcy bo bonitacii dla tego i sa robione.
Są chyba jeszcze podziały na grupy hodowlane? Czy to jest równoznaczne z oceną "P"?
Katka jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules