![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Stále jsem přemýšlela, jestli se vyjádřit, nebo ne. Jak zmiňovala Jiřinka, tři holky od ArQeVy se na svodu ukázaly (Arya, Vita a Ronie), dvě se přímo zúčastnily a dopadly dobře ( povaha OF, standart P1). Obě jsou zdravé, sebevědomé, bez jediné fyzické či psychické vady.
Ještě se musím vyjádřit k Jeníkovu výroku: "U zvířete umím zátěž určit". Je-li mi známo, je Akaša Jeníkovo první ČSV a tudíž o nějakém "umění" nemůže být ani řeč. Jediný, kdo dokáže zvířeti správně určit zátěž je zvíře samo. Takže k tomuto jediné: Jeníku, obdivuji Tvůj um. Chovatelé, kteří za sebou mají již několik vrhů to neumí dodnes. Čtyři roky jsem studovala veterinu, měla množství praxí a v životě jsem neviděla psa, který by měl tolik problémů, jako Akaša (vycházím z telefonátů mým přátelům a známým, které Jeník uskutečnil). Nechci zpochybňovat kompetence pana Duchka, ale každý ví, že člověk je tvor sobecký a tudíž nejprve myslí na sebe a teprve potom možná na dobro ostatních. Není proto divu, že pan Duchek na Akaše problémy našel, ačkoli tam nebyly - nebo nebyly natolik vážné, aby se musely řešit a dříve nebo později by odezněly samy. Příroda si umí poradit sama. Čistě pro ilustraci - odčervení mě ve škole stálo 90,-Kč a v Praze jsem za identický lék platila 300,-. U očkování je to totéž atd atd atd. Skutečně by mne zajímalo, kolik neduhů Akaša skutečně má a odmítám tvrzení, že jsou dané genetikou - vždyť ostatní jedinci z vrhu jsou zdraví. Takže otázka zní, jestli volání po chybách plemene nejsou jen marná snaha zamaskovat vlastní chyby a odvrátit pohled ostatních od sebe. Já z toho tedy takový pocit mám. Další otázka je, kolik z těch "neduhů" je skutečně neduhy. A Lucko, já Tě mám ráda, ale aspoň se s Jeníkem shodněte, co budete prezentovat. Teď oba vypadáte jako chroničtí lháři. Tohle není myšleno ve zlém - i mě to mrzí, ale nic s tím neudělám. Navíc řeči o tom, že A ArQeVa je špatná (což se tu Jeník snaží prosadit) se dotýká úzce i mne a mého psa. Upřímně se mi nelíbí pomyšlení, že Jeníkovo volání všem kolem by nás mělo poškodit. Arya je pro mě ve všech ohledech dokonalá a proto nehledám problémy tam, kde nejsou. Mám ji ráda a odmítám, že by měla být špatná. A má snaha dokázat, že A ArQeVa je krásná, zdravá a vyrovnaná bude samozřejmě vyvracet Vaše tvrzení, protože já nehodlám zavřít psa doma a nikde se s ním neukazovat. K tomu, že jste se neobjevili na svodu a proč se vyjadřovat nebudu a jen se odkáži na příspěvek Pavla Hanušky. ![]() Last edited by sdivokoukrvi; 19-04-2010 at 12:31. Reason: gramatika |
![]() |
![]() |
|
|