Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-04-2010, 16:40   #1
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Alissea View Post
Já to i s cizejma lidma trénuju od malička(poprvé měřidlo viděla ve 4 měsících) a stejně je schopná vyšilovat, co je nácvik chápu moc dobře.
Dneska je jí nějakejch 13měsíců. Takže o nácviku za jedno odpoledne se nedá mluvit
Pak je tam problém o kterém píše Karel. Pes prostě cítí z Tebe problém a tak se taky tak chová. Je to i o důvěře psa k majiteli. Já jsem s mými psy nikdy ani měření, ani kolík netrénoval. Ale protože mi věří (Dany až trochu slepě ), tak prostě stačilo v kruhu klidnáým hlasem říct "klid" a psi viděli, že přestože se kolem nich děje něco, co neznají, o nic se zřejmě nejedná, když já jsem klidný a uklidňuju je. Nebuď nervák a uvidíš, že se to zlepší
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 21-04-2010, 16:48   #2
sdivokoukrvi
Member

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Nebuď nervák a uvidíš, že se to zlepší
u nás je to trochu naopak, sem-li nervní, čuba sklidní až mě často svým jednáním překvapí
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 21-04-2010, 16:54   #3
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Terko a ostatní nic si z toho nedělejte.... Moje první fena párkrát měřidlo v Jevišovicích viděla a nic, střelbu taky zná a nic, lidi co byli u bonitace jí nevadili. Celý den na měření a střelbu koukala. Sotva jsme vešly na plac (a to jsem kupodivu ani nervózní nebyla), nechtěla se nechat změřit až po nějakém cukání a přidržení si i normálně stoupla - proto má i OH i když by možná dnes jelikož je rozumější měla OF. Také S2 reakce na střelbu se nám objevila v kódu, přitom se střelby nikdy nijak nebála až v tuto dobu a pak zase nic. Nic jiného jí nevytkly, ale nějak je mi to fuk, zapsaná je, chovná taky a štěňata jsem prodala bez ohledu na bonitační kód )) Takže to zas nemusíte tak hrotit nějak se to vyvine.
Ale je pravda, že má fena je dost vyrovnaná a sebevědomá i bez nácviku. Kolikrát jsem viděla zvířata co se u kolíku málem uškrtila, nebo utekla to je opravdu děs a hrůza. S takovými by se mělo pracovat a né s těmi co to v sobě mají Určitě bych se bonitace nebála.
Stela jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules