![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 |
Junior Member
|
![]()
Ha ha dobre,to tak jak kiedys wygłądałam przez okno w zimie( co roku w okolicach BN, mamy na ogrodzie stada bażantów i kuropatw) a moje koty ( 8 ) siedza na schodkach i nic , siedza i patrza , to ja w strachu że zaczna sobie polowanko,i przez okno wołam po cichu , nic , z balkonu z karma, nic tylko siedza a ptaki sobie po ogrodzie paradują.
![]() |
#122 |
Junior Member
|
![]()
sprobuj je nie karmic i potem zobaczymy czy beda siedzieć
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |||||
VIP Member
|
![]() Quote:
Nie wiem co robię - ja z zasady nie maszeruję z bronią, moje ego tego nie potrzebuje. Quote:
Bo domyślam się, że z racji pełnionej funkcji jakieś posiadasz? Quote:
Quote:
Quote:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Junior Member
|
![]()
Yyy to chyba nie ten temat , bo nie rozmawiamy o smieciach tylko o zwierzetach no chyba ze właśnie je masz na myśli piszac ,,zbiera''i ,,śmieci''
![]() |
#125 |
Junior Member
|
![]()
Wiesz moje zwierzeta sa karmione, wiec zejdz im z goonów
![]()
![]() |
#126 |
Junior Member
|
![]()
no jak to nie rozmawiamy o śmieciach?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Junior Member
|
![]()
o wybacz że nadszarpnęłam twoja dumę ,ale Gaga pisała o mysliwych
![]() |
#128 |
VIP Member
|
![]()
Wilkot, jeszcze raz: leśniczy zapewne ma cała paletę możliwości i obowiązków, związanych w OCHRONĄ podległego mu służbowo lasu. I pewnie są takie rejony (i tacy leśniczy), gdzie wszystko odbywa się na piątkę z plusem. Rozmawiamy jednak o marginesie, który powoduje konflikt między psiarzami (wśród których mamy porządnych i także margines) a leśniczymi właśnie.
Koloryzując temat: mam pozwolenie na broń, noszę ją ze sobą. Ty mi strzelasz do psa a ja strzelam do Ciebie, nawet nie żeby zabić, wystarczy ranić (napadłeś mnie na przykład, no coś da się wymyślić) - to ten mechanizm właśnie. I moje nielubienie polowań nie ma tu nic do rzeczy. Nie kwestionuję Waszej pracy, kwestionuję obronę patologii w imię solidarności zawodowej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Junior Member
|
![]()
Bronie myśliwych bo o wiele trudniej dostać się do koła a potem uzyskać pozwolenie na broń niż zostać posiadaczem psa
Poczytaj czym zajmują się koła i dowiedz się ile polowań jest w roku Quote:
![]() Dominuje tu populacja Dzika i Lisa ktora musi byc kontrolowana bo nie ma zadnych drapieżników jakie mogły by to zrobić same . To jest proste i nie podważalne ... Każdy kto gada ze mysliwy to terminator zabijajacy biedne zwierzątka przedstawia po prostu swoja nie wiedzę o tym co ci ludzie robią przez cały rok od zimowego dokarmiania zaczynając na regulacji lisa ktory wpierdzielilby wszystko inne gdyby byl pozostawiony samopas Prezentujecie jak zawsze postawę skrajną bez konkretnych argumentów ... Poza tym ja siedząc w lasach całej polski od dziecka czy nawet teraz będąc na odłowach nietoperzy przez 2 tyg w rożnych częściach TPK nie natknolem sie na żadnego krwiożerczego myśliwego co świadczy samo o tym ze w ogole szansa spotkania myśliwego na drodze przypadku jest mała. Acha żeby jeszcze was rozpalić jaki czlowiek kochający przyrodę i zwierzęta nie mam żalu kiedy widzę rozjechane jenoty lisy szopy pracze norki koty kundle (puszczone samopas) gołębie Bo te gatunki tak popularne i ekspansywne zabijają to co tak kocham i staram sie chronic. edit nie mieszajcie leśniczych do mysliwch 0_o czesto są mysliwymi ale jednak zakres pracy a hobby to co innego |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Junior Member
|
![]()
to wszystko chyba raczej robią tylko w teorii, bo w praktyce raczej się tego nie widuje!! hmmm budują paśniki??? chyba raczej ambony żeby łatwiej strzelać i to jeszcze najlepiej w miejscu gdzie właśnie dokarmiacie te zwierzęta!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Junior Member
|
![]()
Acha żeby jeszcze was rozpalić jaki czlowiek kochający przyrodę i zwierzęta nie mam żalu kiedy widzę rozjechane jenoty lisy szopy pracze norki koty kundle (puszczone samopas) gołębie Bo te gatunki tak popularne i ekspansywne zabijają to co tak kocham i staram sie chronic.
no to co ty kochasz ? zwierzeta którymi żywia sie te gatunki które wymieniłeś? i ty mówisz ze kochasz przyrode? ![]()
![]() |
#133 |
Junior Member
|
![]()
gaga ale wybacz mówimy o czymś co jest regulowane prawnie
dziecko pozostawione bez opieki jest odbierane według regulacji prawnej rodzicom a no jest ? pies puszczony samopas najczęściej regularnie latający bez smyczy według prawa może zginać ? może Co wystarczy zrobić żeby ci nie zabili psa ? Stosować się do prawa . Miru: Widzisz po prostu nie rozumiesz że żeby chronić trzeba podejmować działania które zwykle budzą skrajne opinie. Ale po prostu tak trzeba bo już dawien dawna namieszaliśmy wycinając lasy budując bez ladu skladu i kontroli Trzeba dążyć do właściwego trofizmu selekcji pozwalającej utrzymać ta cienka granice a wszystkie nie rodzime gatunki musza być eksterminowane. Przytoczę ci np przykład z okolic Nowej Zelandii europejczycy przywieźli na wyspy kozy które rozmnażały się jak szalone obecnie likwiduje się obca populacje nie zgadniesz jak . Latając helikopterem i strzelając z karabinów maszynowych Hardcore ? co nie ale to wciaz ochrona przyrody Last edited by Salvator; 21-07-2010 at 00:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Junior Member
|
![]()
Nie gaga spokojnie to tylko powiazania skrajnie Lewicowe
![]() |
#135 |
Junior Member
|
![]()
Hola hola nie pisz takich pierdół , bo Ja obrażasz ,przeczytałes prawa jakie obowiazuja , czy mam ci to jakos przełozyć?
![]() |
#136 |
Junior Member
|
![]()
Co maja wspulnego kozły , czy króliki w Australii z polskimi realiami.Troche za daleko sie zagalopowałes.
![]() |
#137 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jenot Norka Szopy pracze Żółw czewonolicy to tylko kilku najeźdźców Widzisz mamy podobny problem jak przytoczone przyklady ale nieiwle osob o tym wie. Ale wracając do psów to są podobnie jak gatunki obce niebezpieczne łatwo i skutecznie się rozmnażają sa poza kontrolą i zagrażają rodzimej faunie. Postarajcie się to zrozumieć a nie kierujcie "ojej biedy piesek taki jak mój wilczak" trzeba odpowiadać za swoje zwierze, kiedy to robimy nie ma problemu. Jakoś nie ma na tym forum osób bezpośrednio poszkodowanych przez bezczelnych myśliwych. Czemu nie walczycie o całoroczne wprowadzanie psów na Plaże ? Czy o rozwiązanie sprawy odchodów ? To boli ale nie każdy zbiera, ost mialem dane na ten temat psie odchody w dużym mieście to nawet kilka ton zalegających uroczo na ulicy. Toczy się tu walka typowo polska bo z prawem juz dawno ustalonym. ? Czemu nie można poprostu wziaśc burego na smycz ? wtedy nikt go nie zastrzeli. i to jest chyba meritum zacznijmy stosować się do prawa a ubędzie nam problemów |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Junior Member
|
![]()
Mam pytanie do Salvator. Jeżeli zdaży sie że mój wilczak ucieknie mi bez smyczy za sarną, wbiegnie za nią do lasu, tam jakimś cudem ją złapie i zobaczy to myśliwy. Co w takiej sytuacji zrobi ten mysliwy??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Junior Member
|
![]()
Z regóły strzela się
1 kundle które maja widoczne cechy zdziczenia czyli uciekają od człowieka wykazują agresje ludzie alarmuja o psach wałęsających sie w lesie 2 Psy na gorącym uczynku czyli wpierdzielające zwierzynę osobiście jeżeli to byla by gonitwa bez chęci zabicia to starałbym się jej zaprzestać jeśli miała by cechy ataku na zwierzę na sarnę to bym strzelał 1 nie w cel (nie zabić) 2 w cel ( zabić ) dodatkowo z Wilczakiem na poludniu jest problem bo jest podobny do wilka i raczej myśliwy by go nie zabił wlasnie z tego powodu |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Junior Member
|
![]()
Ta jasne jakby mój pies cie zobaczył i zwiał ( a boi sie obcych) to co strzelił bys bo jest agresywny i dziki??
![]() |
|
|