Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2009, 13:27   #61
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Inkontinenční podložky používáme od odběru, tj. od 6ti týdnů a jen párkrát se stalo, že je chtěl Dakouš v zápalu hry cupovat a většinou s tim začal jen když se mu připletla do huby třeba s kostí nebo jinou hračkou. Nicméně je fakt, že asi máme kliku na štěndo, protože zatim nezničil nic důležitýho a hlavně se snaží "ničit" jen pokud jsme doma a nevšímáme si ho když si myslí že bychom měli :-). To pak provokativně hryže nábytek, pantofle, zkrátka věci, kterých si sám jinak nevšimne. V tomhle směru se mi osvědčilo rozložit po bytě plyšáky a věci u kterých zničení nevadí tak, aby na ně v případě roupů dosáhl, ale obtížně. Stáhne si z komody plyšáka místo kytky a je to vpohodě.... Samozřejmě jsme odstranili z dosahu věci které nesmí zničit, jako dálkáče atd. :-) i když vlastně on spíš nadělá bordel a věci roztahá, než aby je vážně poničil (zatim). Asi je to i tim, že po ranních 4km v poklusu a žrádle chrápe až do odpoledního venčení :-)
jerabekj jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 13:45   #62
mellorn
Member

mellorn's Avatar

když jsme ty plínky měli,tak arwen byla v tom věku,kdy nic moc neničila, i boty jen ožužlávala,takže pleny nechala na pokoji,ani ji to nenapadlo. kdyby je měla třeba teď,tak by si jich určitě už všimla a rozcupovala.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 14:13   #63
Janiz
Junior Member

Janiz's Avatar

Pro jerabekj
Zkus si můj příspěvek přečíst ještě jednou, nemluvila jsem o ničení věcí! Pouze o podložkách, který musí být na zemi, pokud chci aby na ně někdo čural, spolu s hračkama, samozřejmě. Ale čsv jsou hold zvídaví, kor v hejnu (měli jsme štěňata) A jestli ti štěně prospí celej den je to docela divný ..
Janiz jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 15:56   #64
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Je fakt, že Sofča i při téměř celodopolední vycházce ani ne 1hodinu spí a je zase fit. Pravda, nešli jsme v poklusu, ale zato v neznámém terénu a v hlubokém sněhu a s překážkama (tedy na její úrovni, ne na mojí).
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 16:09   #65
mellorn
Member

mellorn's Avatar

arwen nikdy nebyla hyperaktivni,takze ji stacilo malo,neprepinala jsem ji. dnes ji staci hodina se psama,kdy se vylita,nebo neco kolem dvou hodin prochazky a je vcelku hodna.po free sobote u rudy desenskeho ,kdy je tam cely vikend,je po prijezdu do prahy mrtva dobrejch 24 hodin,kdy se jen naji a vyvenci. psychicka unava .
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 16:39   #66
Undertaker
Member

Tak to ti závidim Ten můj hajzlik se po tom, co se prospal ve vlaku stále dožaduje pozornosti a nějakých aktivit. To je potom sranda se mu přes den věnovat a přes noc se učit na zkoušky. Ale nemůžu si stěžovat Přes den tak 3h času na vyspání našetřim a příští týden bude klídek, tak to doženu a i Akkon mě bude mít plný zuby (snad ne doslova)
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2009, 20:10   #67
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Pro: Janiz
jo omlouvam se, trochu jsem se rozepsal a bylo to offtopic.
Jinak myslim že 4 hodiny spanku, kdyz nema co jinyho na praci jsou v norme. Kdyz jsme doma, je to tak hodinka nebo dve, ale pokud ho nezamestname, tak si treba hodinu neco hryze a pak zase chrni ... ostatne proc ne, je to selma. Nicmene mam to stesti, ze mi rozlisuje mezi hrackama a podlozkama na curani - ty si jen obcas splete s podlozkama na lezeni (pokud nejsou pocurany).
Old 28-01-2009, 11:00   #68
Janiz
Junior Member

Janiz's Avatar

pro Jerabekj:
Tak to třeba jo, nedorozumění teda asi vzniklo tím, že mám ranní a odpolední procházku od sebe daleko vzdalenejsi nez 4 hodiny. Bud jde o rozložení v čase (ranni mám možná dřív a odpoledni pozdeji) nebo o názvosloví..
Janiz jest offline   Reply With Quote
Old 11-02-2009, 13:56   #69
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Hmmm, tak Vanish docela funguje, zbylé věci nefungují:-( Ani odpuzovač psů:-(.
Old 12-02-2009, 00:49   #70
Mackie
Junior Member

Mackie's Avatar

tak ja by som navrhla zrusit pristup do postele, kym si pes nezvykne, ze ostava sam doma a kym ten truc a curanie vseobecne neopadne
Mackie jest offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 07:53   #71
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mackie View Post
tak ja by som navrhla zrusit pristup do postele, kym si pes nezvykne, ze ostava sam doma a kym ten truc a curanie vseobecne neopadne
Přístup do postele jsem zakázala jako první-poté, co s tím čůráním začla (dřív tam mohla, ale to tam nečůrala). Háček je v tom, že v mojí přítomnosti se chová vzorově a dokonce ani v zápalu hry na postel nevyskočí. Ale když nejsem doma, tak tam chodí čůrat...a vůbec dělá všechny ty nezbednosti, co by neměla..ale oproti posteli už jsou to drobnosti. Bohužel, nemám možnost přemístit psa nebo postel-aby nebyly v jedné místnosti.
Taky jsem napřed myslela, že když tam načůrá a zároveň tam bude moct být, tak toho nechá...nenechala. Takže jsem zvolila totální zákaz..a nic.
Old 12-02-2009, 11:02   #72
Mackie
Junior Member

Mackie's Avatar

ta postel je tazka? ak nie, stacilo by opriet ju o stenu.. ak ano, davat prec madrace
Mackie jest offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 11:43   #73
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mackie View Post
ta postel je tazka? ak nie, stacilo by opriet ju o stenu.. ak ano, davat prec madrace
Upřímně-stavět min. 2x denně postel na bok-na to nemam fyzicky ani psychicky (pravda-to už je můj problém). A dát matrace pryč-to mě napadlo, ale jde o klasickou starou postel-dřevěná konstrukce s dřevěnou podlážkou. Mám obavu, že když se byť jednou vyčůrá na to dřevo, tak se to vsákne a už to z tama nedostanu. Z těch matrací to jde aspoň trochu vysát papírovýma utěrkama..no, zatim cítit nejsou. Ty matrace.
Včera jsem koupila jiný sajrajt-aplikovala jsem ho na postel a ten "pach" byl fakt síla..pak jsem se dočetla, že je pro použití JEN v exteriéru. Sofi před tím utíkala-když jsem jí dala čuchnout k lahvičce. Pak jsem ji nechala cca 20min samotnou-s postříkanou postelí. Přijdu a louže na posteli. Je to prostě naschvál, za každou cenu. O víkendu hold asi nepůjdem ven, a budu ji šmírovat přes dveře abych ji přistihla.
Old 12-02-2009, 11:47   #74
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

..tak trochu taky doufám, že to bude lepší, až budem chodit na cvičák..že bude utahanější a vyblbnutější. Přes víkend-když jsem doma..nebo zkrátka nemusim do práce, tak je v naprosté pohodě. A já taky. Vše nám jde líp.
Old 04-06-2009, 19:55   #75
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Default Omyl

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
Inkontinenční podložky používáme od odběru, tj. od 6ti týdnů a jen párkrát se stalo, že je chtěl Dakouš v zápalu hry cupovat a většinou s tim začal jen když se mu připletla do huby třeba s kostí nebo jinou hračkou. Nicméně je fakt, že asi máme kliku na štěndo, protože zatim nezničil nic důležitýho a hlavně se snaží "ničit" jen pokud jsme doma a nevšímáme si ho když si myslí že bychom měli :-). To pak provokativně hryže nábytek, pantofle, zkrátka věci, kterých si sám jinak nevšimne. V tomhle směru se mi osvědčilo rozložit po bytě plyšáky a věci u kterých zničení nevadí tak, aby na ně v případě roupů dosáhl, ale obtížně. Stáhne si z komody plyšáka místo kytky a je to vpohodě.... Samozřejmě jsme odstranili z dosahu věci které nesmí zničit, jako dálkáče atd. :-) i když vlastně on spíš nadělá bordel a věci roztahá, než aby je vážně poničil (zatim). Asi je to i tim, že po ranních 4km v poklusu a žrádle chrápe až do odpoledního venčení :-)
Jo, tak po nějaký době můžu říct, že Dakouš je normální a to co jsem psal minule tak už neplatí. V osmi měsících dosahne prakticky tam co já, má plno energie a začal si ji vybíjet nevhodným způsobem a to i na věcech na kterých záleží a nejsou tak zcela v dosahu. Pár dnů zpátky jsem přišel domu a našel jsem utržený a rozkousaný sluchátko domácího telefonu, rozlousknutou webkameru, co byla na knihovně nad pracovním stolem, zlikvidované žaluzie, v kuchyni se válely 4 sklenice s marmeládama a pátou rouzkousnul a pak "několik málo" nedůležitých drobností. Webku jsem spravil, domácí telefon taky, ale ten jsem spravoval i včera a dnes jsem rezignoval a opět urvané sluchátko jsem vyhodil. ... a to měl ráno 5km v poklusu u kola.
Old 18-06-2009, 12:56   #76
wolf
Junior Member

Taky mě čeká doma nemilé překvapení v této podobě a mokrých peřin. Ale jeho osobní rekord je stržená bunda mámy a v ní krásně schováné lejno.
wolf jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 18:19   #77
Drummer
Junior Member

Drummer's Avatar

Send a message via ICQ to Drummer Send a message via Skype™ to Drummer
Default pro ty co mají ČSV doma

Mám dotázek. Zajímalo by mě jak dlouho Vášemu šťendu trvalo naučit se hygienickým návykům? Tedy že doma prostě EE? Zaajímá mě to pouze informativně. Jestli mám doma extra prasátko , když se občas ještě nezadaří
Drummer jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 18:21   #78
Drummer
Junior Member

Drummer's Avatar

Send a message via ICQ to Drummer Send a message via Skype™ to Drummer

Děkuji předem za odpovědi.
Drummer jest offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 20:50   #79
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Drummer View Post
Mám dotázek. Zajímalo by mě jak dlouho Vášemu šťendu trvalo naučit se hygienickým návykům? Tedy že doma prostě EE? Zaajímá mě to pouze informativně. Jestli mám doma extra prasátko , když se občas ještě nezadaří
Já už si to moc nepamatuju, ale myslim že Dakouš definitivně přestal kolem cca 6 měsíce.
Old 18-10-2010, 20:54   #80
sdivokoukrvi
Member

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
Já už si to moc nepamatuju, ale myslim že Dakouš definitivně přestal kolem cca 6 měsíce.
Taky tak nějak
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules