Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Thread Tools Display Modes
Old 13-07-2005, 14:14   #3
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga
Wczoraj przyszedl na nasza lekcje golden- gruby jak kanapa i niezainteresowany niczym!!! Zarcie- zapomnij! Pilka? Eee tam...i tu ludzie maja dramat- na co tego psa zachecic....
U nas jest podobnie jak u tego goldenka, tzn.: na placu smakołyki odpadają, piłeczka - tak średnio, podczas gdy w domu piłka stanowczo bierze górę w ćwiczeniach, natomiast smakołyki... tak, ale po dłuższym czasie już nie... Zastanawiam się, czy to od kierunku szkolenia tak się u nas porobiło? może gdyby Varg od początku był nastawiony na Obedience, a nie to "stare" PT, to by było lepiej? Bo on wszystkie ćwiczenia wykona - tylko w bardzo różnym tempie i humorze :P.

Quote:
..i pojecia nie mam jak nam sie uda ale bedziemy walczyc !!
Hoh, żebyś wiedziała, ile ja starsznych rzeczy na początku naszego szkolenia widziałam , np.: "waruj" - przecież tego nie da się wykonać, to jest niemożliwe!!! Później aportowanie.... no żyły można bylo sobie wyprówać, a pies tego i tak za nic w świecie by nie zrobił... Ale jak widać jakoś się udało, poszliśmy na swego rodzaju kompromisy :P. A teraz chcę te komendy "doszlifować", dokładniej douczyć, pozbyć się błędów, zobaczymy, co z tego będzie. Jak widać, jest to też kwestia doświadczenia w moim przypadku
Agnieszka jest offline   Reply With Quote

Posting Rules