Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 17-05-2011, 19:29   #17
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
To ja jeszcze raz zacytuję i wytluszczę Twój tekst - czyżbyś sądziła, że zaliczam się do statystycznej większości, która nie rozumie tego, co czyta ?
Dzieki za wytluszczenie - jedyne nieporozumienie to skrot myslowy...

Quote:
Nie, nie uważam że zwycięzca świata nie może mieć defektów, bo takich psów nie ma nawet w Twojej hodowli, o czym mogłam przekonać się na "własnej skórze" , kiedy i Euryś i Eliś przegrali z Amore Mio na światówce w Bratysławie.
Jasne - w championach Elis przegral tez z Blue, ktory zachowywal sie calkiem jak nie z tej bajki - to nie jest pies na klase championow i to nie tylko wygladem... Zdecydowanie odbiegal od reszty stawki takze charakterem - najpierw ogon na brzuchu, a pozniej start do sedziny... Nie przeszkodzilo to jadnak dac mu lokatowego miejsca i oceny doskonalej... Nie - nie uwazam, ze Eligo jest idealny (bo nie jest jak kazdy pies), ale tez nie zgadzam sie z kazda ocena... szczegolnie, gdy jest niesprawiedliwa - KAZDY inny pies z championow o wiele bardziej zaslugiwal na lokatowe miejsce niz Blue.....

Akurat ja nie bylam, nie jestem i nie bede osoba, ktora zachwyca sie psami jedynie dlatego, ze to CZEMPION, czy ZWYCIEZCA SWIATA... A jesli widze w psie zalety to dlatego, ze tam SA, a nie dlatego, ze ktos inny mi to wmowil...

Co do Amore - nie jest to pies w moim stylu... Wole zdecydowanie "ostrzejsze" w wyrazie (takie zle wilki)... ALE nie wmawiaj mi, ze uwazam go za "zle zbudowanego brzydala", bo tak nie jest. To PIEKNY czeski wilczak i widac to po jego wygranych...

Quote:
Aż tak intymnych kontaktów z hodowcą nie mam, aby zadawać niedyskkretne pytania... nie wykluczam jednak, że "DM" Ishtarki przyjdzie w tym samym czasie co wyniki Ibony...
Czyli (dopiero) bedzie badana u Danieli - mozna bylo napisac spokojnie wprost bez "ozdobnikow"...
W sumie nie rozumiem, co to za "INTYMNA" tajemnica? Pytanie od DM ma byc czyms niedyskretnym?!?!? Przeciez nawet jak bedzie DM/DM to nic sie nie stanie... Oj, chyba obracamy sie w innych kregach jesli chodzi o podejscie do publikowania wynikow badan DM....

Wynik Ibony nie jest tajemnica (choc nie watpie, ze w ekipie Grzesia & co. juz wrze od teorii spiskowych ) .... Tak samo jak Botisa i Jaud.... Cala trojka moze byc albo N/N, albo N/DM....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Last edited by z Peronówki; 17-05-2011 at 19:40.
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Posting Rules