![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
K-Lee Family
|
![]()
Irmina, zejdź na ziemię
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ok, zartuje. Nie jest tak zle... Coraz wiecej sedziow sprawdza charakterki - za cos te kolejne dyskwy jednak sa....
![]() |
![]() |
#83 | |
VIP Member
|
![]()
Jedno nie wyklucza drugiego... Ja moglabym sedziowac wilczaki, ale ONkowcy znienawidziliby mnie po pierwszej ocenie ich psow...
![]() Wilczaki to rasa specyficzna... Jest w pierwszej grupie, ale rzadzi sie innymi prawami niz reszta "owczarkow".... Co innego sie ceni... a raczej ceni sie cos odwrotnego niz u innych ras... U w ta pupapke wpadaja sedziowie - oceniaja Bure albo jak ONki, albo jak owczarki... Quote:
A ta podsumowujac... Jezdzimy po sedziach, a powiedzmy szczerze: ilu hodowcow zna wzorzec i wie co dobre? Ilu wlascicieli wie o co chodzi? Bo skads sie jednak biora te psy strasznie odbiegajace od wzorca... I osoby chwalace sie...wadami swoich CzW... ![]()
Last edited by z Peronówki; 16-05-2011 at 22:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
K-Lee Family
|
![]()
Pijesz do mnie? Za dobre charaktery mają moje szczeniaki?
![]() Miałam na myśli to, że nikt nie obniża ocen psom, które kładą się na ringu, uciekają, czy ogonami wiercą sobie dziury w brzuchach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
VIP Member
|
![]()
A to ja o niczym nie wiem.... chyba wypadlam z obiegu.... Bo ich glowna wada jaka ja znam osobiscie to to, ze to Iranowce.....
![]() ![]() ![]() Quote:
Wystawa w miescie XXX.... W ringu staje piesek - ogon na brzuchu, smiga po ringu jak cichociemny...z panika zerkajac, czy nikt nie wzroci na niego uwagi... Piesek jak piesek - budowa i ruchem dobry bylby z niego owczarek ... no gdyby nie ten spanikowany charakter... (wilczak z niego jest mocno przecietny - wiecej wad, zero porzadnych zalet) Ale wygrywa - wady sie nie licza. Fatalna prezentacja tez nie... Spanikowany charakter ani troche - jest CWC, CACIB i BOB... My schodzimy z tekstem sedziny "pieknego ma pani psa, ale przeciez zna pani jego wade - ten ogon nosi tak wysoko"..... ![]() ![]() ![]() ALE... sa tez wystawy jak ta z pania Lubaszka.... Wystawialam wtedy Bola... wystawa w Jeleniej... Przyjezdzamy i widze stawke -coz, nie mamy szans... sa dwie fajne suki z Czech.... Ale...do domu wrocilismy z BOBem... ![]() Jedna suka strachliwoscia chciala pobic dzikiego wilka... druga wystartowala do sedziny z zebami.... a Bolo... jak w przypadku, gdy sedziowala kobieta "gentleman w kazdym calu" ![]()
Last edited by z Peronówki; 16-05-2011 at 23:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
K-Lee Family
|
![]()
Margo... no to oprócz tego są pozbawione genu strachu
![]() Ehhh gdyby tak częściej sędziowała p. Lubaszka.... już daaaawno nie widziałam, żeby sędziowała wilczaki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Junior Member
|
![]()
Warto pisać - fora czytują również sędziowie...
Mam taką nadzieję ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Senior Member
|
![]()
Ci co chcą to czytają
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
nie genu, bo to nie geny tylko brak socjalizacji i nie strachu tylko odczuwania dyskomfortu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
K-Lee Family
|
![]()
Jefta, znasz coś takiego jak "żart"?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
VIP Member
|
![]()
Oj, chyba czas na koszulki.... Znak zakazu z wilczakiem z podkulonym ogonem.... I wykrzykniki przy wilczaki z kita w gorze....
+ tekst: PO OGONACH NAS POZNACIE.... ![]() ![]()
![]() |
#93 |
VIP Member
|
![]()
Tylko ile osób założy je na wystawy? Z obserwacji ostatnich kilkunastu miesięcy - żadna hodowla nie ośmieli się, chyba, że będzie się przebierać, w zalezności od wystawianego psa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jasne, ze kazdy hodowca pojawil sie, pojawia, czy pojawi kiedys z psem, ktory da ogon na brzuch... Pytanie tylko, czy uzna to za normalke, ktora trzeba promowac i tlumaczyc, ze "wilczaki tak maja, bo pochodza od wilkow". Czy tez mimo wszystko bedzie sie trzymal wytycznych dla rasy jesli chodzi o charakter i wyprowadzi takiego psa na prosta... Jak pies na normalna psychike to sie da.... Poza tym posiadanie psa, ktory da na wystawie ogon na brzuch nie oznacza holdowania strachliwym charakterom.... ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Ardal Conall
|
![]()
zamawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#96 |
VIP Member
|
![]()
Pytanie z którymi psami?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#98 |
VIP Member
|
![]()
taak?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Junior Member
|
![]()
Co do socjalizacji i zachowania psa w ringu - z tego samego miotu bracia mogą zachowywać skrajnie różnie: jeden osłania brzuch ogonem a drugi dumnie kroczy. To podkreśla, jaki wpływ mogą mieć właściciele psa - czy czuje się pewnie, bezpiecznie, czy też jest "stłamszony".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
VIP Member
|
![]()
To akurat prawda stara jak świat
![]() Czasem sprzymierzeńcem hodowcy (lub wrogiem ![]() ![]() ![]() Ja "podziwiam" sumienie hodowców takich psów, bo to ludzie są odpowiedzialni za jakość psiego życia. Że oni potrafią spać spokojnie....no duża rzecz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|