![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Mam w reku ksiazeczke Camio - ma on robione badanie na obecnosc przeciwcial, ktore pozwala m.in. na wjazd bez kwarantanny do Anglii... Ale to nic. Ciekawsze jest cos innego - okazuje sie, ze za ten test Peter zalacil w Danii mniej niz kosztuje on u nas w Polsce.....
![]() A potem tacy hodowcy zza granicy mowia, ze oni sprzedaja szczeniaki 2 razy drozej, bo u nich wszystko jest drozsze.... ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Tmave Zlo
|
![]()
Margo, wyjaśniej, proszę, niekumatej, co to za przeciwciała?
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() W sumie to taka kosztowna bzdura - pobierasz od psa krew, wysylasz u nas do Pulaw, placisz 230ZL (wazne przez pol roku). W super drogiej Danii koszt tego badania to 160ZL...
![]() |
![]() |
#4 | ||
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]() ![]() ![]() Ale jest tez w czym my jestesmy nr. jeden pod wzgledem glupoty... ![]() I tak sie zastanawiam, czy tlumaczenie przepisow obowiazujacych w Unii w Glownym Inspektoracie Weterynarii nie wyglada w ten sposob: - Ty, znasz to slowo....? - Nie... - Ja tez nie... - Ty, nie sadzisz, ze to pewnie znaczy "wymagane szczepienie"? - Pewnie tak, zreszta kogo to obchodzi... - Ok, no to tak pisze... Oczywiscie takze z paszportami ceny sa jak z badaniem krwi - paszport europejski kosztuje u nas tyle samo co w Niemczech (dziwne, ze Czesi i Slowacy mogli jakos ustalic normalna cene). Jak GIW to wylicza? Skad biora ceny za te swiadczenia? Mam wrazenie, ze zamiast cos policzyc, zwyczajnie rzucaja kostka... ![]()
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
W Poznaniu mozna dostac paszport dla szczeniaka bez szczepienia przeciw wsciekliznie. Nie spotkalam sie z takim ograniczeniem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Cuda, cudeńka, w Warszawce można dostać paszport bez szczepienia przeciw wściekliźnie, ale pies musi być czipowany??? ta dowolność interpretacji mnie osłabia
![]() ![]()
![]() |
#9 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
![]() |
|
|