![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Popieram metodę Seckiego, co 24 godziny pies dostaje tylko suchą karmę, i na miesiąc zrezygnowałabym z wszystkich innych smaczków, serduszek, kości itp.
A jak dalej nie będzie chętnie jadł to można spróbować urozmaicić mu posiłek, na przykład rozbawić psa piłką i jak już się nakręci to zamiast piłki rzucić kulkę suchej karmy (może jak na nią "zapoluje" to i zje ? ). Albo pochować kulki po mieszkaniu i kazać mu szukać, tylko pokaż mu jak w to się bawi - najlepiej jak ktoś będzie trzymał psa a Ty sam chodź na czworaka i głośno wąchaj, znajduj kulkę i zjadaj ze smakiem, pies powinien zaciekawić się co ty robisz (tym bardziej że nie będzie mógł podejść i od razu sprawdzić ) i może będzie naśladował. Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
K-Lee Family
|
![]()
Ja bym powiedziała tak: czy serduszka to jedyne mięso jakie Namtar dostaje?? To nie jest dobre rozwiązanie, bardziej spróbowałabym korpusów drobiowych, szyj indyczych, kurzych łapek, czy kawałów mięsa wołowego z kością *do wyboru do koloru, na co kogo stać, prócz wieprzowiny
![]() Z karm smacznych mogę z czystym sumieniem polecić White Wolfa i Taste of the Wild. Przy okazji fajne jest to, że nie daje się jej pół kilo dziennie, więc tą jedną miskę pies powinien zjeść. U nas kiedy było grymaszenie przy jedzeniu była bardzo prosta zasada - żadnych dosmaczaczy, czy mięska w zastępstwie. Miskę dawałam psu w godzinach popołudniowo/wieczornych na pół godziny. Nie zje? Jego problem, następna porcja będzie jutro. I tak do skutku. Teraz Kali doskonale wie, w jakich godzinach się je i czeka z utęsknieniem na pełną michę. Rano nawet nie żebrze ![]() Teraz mam sukę, która za jedzenie zrobi wszystko, wiecznie głodna, a micha znika w 2 minuty dokładnie. Jako gratisy dostaje czasem właśnie coś mięsnego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() Ale swojego czasu zanosila Szynce ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Młody wilk
|
![]()
@ Gia
1kg Ariona 17zł 1kg serduszek 4,99zł 425g puszka wołowa 1,49zł 1kg korpus drobiowy 1,99zł 1kg szyjki indyczej 7,99zł 1kg kurzych łapek 2,99zł 1kg mięso wołowe z kością 17-20zł @ MagdaW lepiej niech nie siada zbyt blisko telewizorka bo oślepnie ![]() @ Gaga / jacekjg hmmm spróbuje @ z Peronówki Czy karma daje lepsze efekty (prawidłowa budowa, odpowiedni wzrost, właściwa tkanka mięśniowa) od mięsa ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() p.s. Chey kiedyś strzelił focha na wołowinę (dostaje karmę wymieszana z mielonym mięsem), przeszliśmy na mielone indycze i jest OK. Pozostałe mięsa są oczywiście jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że są aktualnie obrabiane na ludzki obiad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
K-Lee Family
|
![]()
Daniel, chodziło mi o to, że sucha karma jest najwygodniejsza, a że ja nie jestem dietetykiem, to bałabym się zaryzykować podawania posiłków przygotowywanych samemu, z prostej przyczyny - nie mam pewności czy zawartość minerałów, witamin itp byłaby odpowiednia. Ten problem załatwia sucha karma
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Distinguished Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|