![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Młody wilk
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
K-Lee Family
|
![]()
Podczas SVP możecie się zatrzymywać ile tylko chcecie
![]() W Samorinie, cały czas biegnie się wzdłuż Dunaju, więc pies sam Wam pokaże jeśli będzie się chciał napić. Biegniecie 20 km w jedną stronę, odbijacie kartę na punkcie kontrolnym, tam czeka micha z wodą dla psa i wracacie kolejne 20 km. Trenując najlepiej stopniowo przyzwyczajać psa, zaczynając od 5 km, a kończąc na 20 km - podobno na treningach biega się maksymalnie połowę dystansu który trzeba zrobić docelowo. No nie wiem co jeszcze, jak macie pytania to piszcie. Mam czas, to odpowiem. Zdjęcia gdzieś mam, u mamy napewno, a na swoim kompie nie mogę ich znaleźć... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ewuś dzięki - jeszcze jakbyś mogła podać czasy pod konkretne oceny.
No i napisać jak się ma czas do oceny ![]() Dzięki ![]() P.S. U mnie, to akurat o siku chodzi co do Unki, ona musi się zatrzymać na siku. A rower uwielbia, wyrywa zanim ja go dosiądę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Młody wilk
|
![]() Quote:
Rozumiem , że trenując z Namtarem i chcąc przejechać 100km najpierw trzeba zaliczyć te krótsze 40km/60km czy można bez problemu wybrać 100km ? Jakie są przedziały czasowe na ocene doskonałą oraz w jakim wieku można z wilczakiem rozpocząc trening (info dla początkujących). My spokojnie po asfalcie mamy za sobą 40km ale pogoda była chłodna więc było ok. Jak jest z upałami ? Rezygnuje się czy może jedzie ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
love and terror
|
![]() Quote:
Po kolei trzeba robic. Zatrzymywac sie mozesz, nie musisz. Ja z Garuda sie nie zatrzymywalam, oprocz tego, ze zwiala mi z obrozy - ale suka biegala wtedy po lace, nie odpoczywala... http://antyliga.wolfdog.org/svp1.html - moja relacja z mojego biegu. Wczesniej, jeszcze jak nie bylo Garudy, zdawalam z Amberem SVP1. Pies wtedy byl przygotowany, ja rowniez. Ale... trasa fatalna i zamiast zrobic 40km, zrobilam 50 ![]() ![]() (byla inna niz ta co jest teraz, ciagle prosto) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() W upały trzeba uważać, choć pamiętam jak w Lazne robiliśmy 20 km w 30 stopniowym upale-ale to był idiotyzm. Czasy w SVP1: < 3h 20min - ocena doskonała 2h 20 min - 3h 40 min - ocena bardzo dobra 3h 40min - 4h - ocena dobra Pamiętać warto, że bure startują jak z katapulty, ale jak dobiją do psów z przodu to potrafią tworzyć grupę i za diabła nie chcą się oderwać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|