![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zanim Baszti zamieszkała z nami nie zdawałam sobie sprawy ile skomplikowanych decyzji musi podjac świeżoupieczony właściciel psa
![]() Mam kolejny dylemat. Mała była szczepiona w 6 tygodni nobivac puppy, w 9 tygodniu, szczepionką, której nazwy nie pamiętam (mogę jutro napisać) ale zawierała parwo, nosówke, lepto i cos jeszcze no i termin kolejnej mamy na 21 czerwca czyli w 12-stym togodniu. Gdyby można było zaszczepic teraz kombajnem z wścieklizną moglibyśmy pojechać na słowację na obóz. Niestety weterynarz, u ktorej byłam, bardzo stanowczo sprzeciwiła się szczepieniem kombajnem z wscieklizną u szczeniaka. Oczywiście nie będę tej decyzji podważała, bo się na tym nie znam, ale widzę, że sporo osób tak szczepi/szczepiło. Myślicie, że jest sens porozmawiać z innym weterynarzem czy może lepiej odpścić wyjazd i nie ryzykować? Nie spodziewam się tutaj od kogoś gotowej recepty na cykl szczepień, wiem, ze decyzję będę musiała pdjąć sama, ale jestem ciekawa Waszych opinii. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Kilka postów wyżej (nr1
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
wiem
![]() czytałam, czytałam. Po prostu liczę na jeszcze ![]() Pomyslałam sobie, ze może kogoś jeszcze zachęcę do wypowiedzi i bedzie mi łatwiej podjąć decyzje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Rybka jest praktykującym lekarzem weterynarii, ma wilczaka, zna wilczaki...co jeszcze mogłaby napisać? Dala naprawdę szerokie spektrum możliwości. W gabinecie tego nie usłyszysz
![]() Odpowiedzialność za życie i zdrowie naszych psów spoczywa tylko i wyłącznie na nas ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
W zasadzie racja. Cofam pytanie
![]() Zarówno Rybka jak i moja Pani weterynarz odradzają kombajny. W takim razie poczekamy i wstrzymamy się z wścieklizną. Dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
lepiej kończcie kwarantannę (ale o czasie! o czasie!) i zacznijcie się socjalizować z warszawskim stadem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Myślicie, że 2 tygodnie to wystarczający odstęp na zrobienie wscieklizny po ostatnich wirusówkach ? Wiem, że im pózniej tym lepiej, ale wolałabym mieć to już z głowy -tym bardziej, że zamierzamy dużo łazić po łąkach i kniejach
![]() Pies miałby dokładnie 16 tygodni w momencie szczepienia. No i jest w trakcie wymiany zębów... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|