Quote:
Originally Posted by Vlkodlak
To ale asi soudíš podle sebe, nebo nevim, ale mě nepřipadá vůbec divný, že někdo "zazdí" svoje odchovy, když usoudí, že jiný zvířata jsou prostě lepší.
|
Znám jediného v tomto směru na výstavách objektivního rozhodčího. A asi budeš překvapená, že to říkám zrovna já, ale je jím Jindra Jedlička. Ten nikdy své odchovy nepreferoval, spíše naopak. Drobné vady, které u jiných toleroval, jasně u Šedých eminencí vytkl. Monika Soukupová je známá tím, že není zcela objektivní. A co se týká účasti "Moláků" na výstavách, tak je také známo, že ona nemá ráda, když se vystavují psi, kteří nemají na výbornou. Pamatuji si, jak mi vytýkala, proč jezdím s Hokym po výstavách, když sklízím VD a D. A nedovedla pochopit, že na výstavy jezdím vystavovat, tedy ukazovat na veřejnosti své psy a nikoliv soutěžit v kráse. Jednou jsem jednomu zájemci o štěně ze zahraničí, který mi volal a chtěl doslova "jakékoliv štěně z Molu, protože ty jsou přece nejlepší" řekl, že takhle to nemůže brát, protože v každém odchovu jsou kvalitní i méně kvalitní psi. Když se to Monika dozvěděla, obvinila mne, že pomlouvám její chov.
Takže ještě jednou - své psy nepreferuje Jindřich Jedlička. Ten se bohužel s Klubem rozešel kvůli Mutarám a tak nezbývá než se smířit s realitou. Ale výstava je od slova "vystavovat" nikoliv od slova "soutěžit". Neslyšel jsem, žeby na výstavě obrazů v Národní galerii přidělovali nějaká hodnocení a dávali tituly. Své psy ukažte lidem, popovídejte si s ostatními a soutěž krásy berte jen jako takovou perličku na dortu s úsměvem. Tak jsem to tedy vždy bral já.