Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Cluby & nařízení

Cluby & nařízení Informace o klubech pro ČSV v jiných zemích, nařízení týkající se ČSV a omezení britského Kennel Clubu...

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2011, 21:19   #18
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Vlkodlak View Post
To ale asi soudíš podle sebe, nebo nevim, ale mě nepřipadá vůbec divný, že někdo "zazdí" svoje odchovy, když usoudí, že jiný zvířata jsou prostě lepší.
Znám jediného v tomto směru na výstavách objektivního rozhodčího. A asi budeš překvapená, že to říkám zrovna já, ale je jím Jindra Jedlička. Ten nikdy své odchovy nepreferoval, spíše naopak. Drobné vady, které u jiných toleroval, jasně u Šedých eminencí vytkl. Monika Soukupová je známá tím, že není zcela objektivní. A co se týká účasti "Moláků" na výstavách, tak je také známo, že ona nemá ráda, když se vystavují psi, kteří nemají na výbornou. Pamatuji si, jak mi vytýkala, proč jezdím s Hokym po výstavách, když sklízím VD a D. A nedovedla pochopit, že na výstavy jezdím vystavovat, tedy ukazovat na veřejnosti své psy a nikoliv soutěžit v kráse. Jednou jsem jednomu zájemci o štěně ze zahraničí, který mi volal a chtěl doslova "jakékoliv štěně z Molu, protože ty jsou přece nejlepší" řekl, že takhle to nemůže brát, protože v každém odchovu jsou kvalitní i méně kvalitní psi. Když se to Monika dozvěděla, obvinila mne, že pomlouvám její chov.
Takže ještě jednou - své psy nepreferuje Jindřich Jedlička. Ten se bohužel s Klubem rozešel kvůli Mutarám a tak nezbývá než se smířit s realitou. Ale výstava je od slova "vystavovat" nikoliv od slova "soutěžit". Neslyšel jsem, žeby na výstavě obrazů v Národní galerii přidělovali nějaká hodnocení a dávali tituly. Své psy ukažte lidem, popovídejte si s ostatními a soutěž krásy berte jen jako takovou perličku na dortu s úsměvem. Tak jsem to tedy vždy bral já.
Pavel jest offline   Reply With Quote

Posting Rules