![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]()
Witam! Twoja wypowiedź Rona:
Quote:
"PS I - dalej nurtuje mnie pytanie, skąd biorą się rozbiezności w podawanych danych o wzroście wilka - spróbuję to wyjaśnić, tak jak obiecałam" Czytaj, proszę, dokładnie to co jest napisane - Autor. Na pytanie o średni wzrost otrzymałam odpowiedź, którą już znasz. ad. 2 - Zwróć, proszę, uwagę na drobny szczegół - dane pochodzą od osobników martwych = sztywnych = nie stojących samodzielnie. Nie ma możliwości podania średniej, bo nikt nie przeprowadził takich badań. Dlatego też P. Profesor nie mógł podać dolnej granicy, a górną z obserwacji wzrokowych, określił na 75 cm. Zaznaczył, że jak to w populacji - może być niższy, ale czasmi i większy się trafi. Proszę czytaj, moje wypowiedzi dokładnie - jeśli czegoś nie zrozumiałaś - zadaj pytanie. IS
![]() |
![]() |
#2 | ||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Szkoda czasu na jałowe dysputy, bo o prywatnych gustach nie ma sensu dyskutować. Choćby sam twórca rasy stwierdził, że wielkie jest piękne, dla mnie i tak najpiękniejsza ze wszystkich wilczaków które znam będzie Garuda. ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|