Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2011, 23:21   #1
Irmina
Junior Member

Irmina's Avatar

Witam! Twoja wypowiedź Rona:
Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Widzę, że to Ty dyskutujesz nieuczciwie. Ciągle podajesz najwyższe wskaźniki wzrostu wilków i ubolewasz, że wilczaki nie są równie duże. Szkoda, że nie spytałaś profesora jaki jest średni wzrost wilków które widział w naturze.

Wyjaśnij nam z jakiego powodu i w jaki magiczny sposób wilczaki, Twoim zdaniem, miałyby być większe od średniej populacji wilków karpackich z których się wywodzą. Bo jeśli wyłącznie dlatego, że Tobie się takie podobają....
ad. 1 - mogę odesłać Cię do mojej wypowiedzi z 07.11.2011 z godz. 21.33:
"PS I - dalej nurtuje mnie pytanie, skąd biorą się rozbiezności w podawanych danych o wzroście wilka - spróbuję to wyjaśnić, tak jak obiecałam"
Czytaj, proszę, dokładnie to co jest napisane - Autor.
Na pytanie o średni wzrost otrzymałam odpowiedź, którą już znasz.

ad. 2 - Zwróć, proszę, uwagę na drobny szczegół - dane pochodzą od osobników martwych = sztywnych = nie stojących samodzielnie. Nie ma możliwości podania średniej, bo nikt nie przeprowadził takich badań. Dlatego też P. Profesor nie mógł podać dolnej granicy, a górną z obserwacji wzrokowych, określił na 75 cm. Zaznaczył, że jak to w populacji - może być niższy, ale czasmi i większy się trafi.
Proszę czytaj, moje wypowiedzi dokładnie - jeśli czegoś nie zrozumiałaś - zadaj pytanie.

IS
Old 11-11-2011, 09:45   #2
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Irmina View Post
ad. 1 - mogę odesłać Cię do mojej wypowiedzi z 07.11.2011 z godz. 21.33:
"PS I - dalej nurtuje mnie pytanie, skąd biorą się rozbiezności w podawanych danych o wzroście wilka - spróbuję to wyjaśnić, tak jak obiecałam"
Czytaj, proszę, dokładnie to co jest napisane - Autor.
Na pytanie o średni wzrost otrzymałam odpowiedź, którą już znasz.
1. Gdybyś uważnie i dokładnie czytała posty Margo nie musiałabyś próbować wyjaśniać skąd biorą się rozbieżności w podawanych danych, ponieważ ona to bardzo dokładnie i wyczerpująco wyjaśniła powołując się na rzetelne źródła naukowe, czyli nomen omen, m.in. publikacje prof. O.

Quote:
Originally Posted by Irmina View Post
ad. 2 - Zwróć, proszę, uwagę na drobny szczegół - dane pochodzą od osobników martwych = sztywnych = nie stojących samodzielnie.
2. Naprawdę? Myślałam, że wcześniej właśnie o tym pisała Margo, Grin i inni. Czyżbyś nie czytała uważnie ich postów?

Szkoda czasu na jałowe dysputy, bo o prywatnych gustach nie ma sensu dyskutować. Choćby sam twórca rasy stwierdził, że wielkie jest piękne, dla mnie i tak najpiękniejsza ze wszystkich wilczaków które znam będzie Garuda. (No i Lorcia, ma się rozumieć )

Rona jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules