Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Off topic

Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2012, 00:07   #121
maria
Junior Member

maria's Avatar

Quote:
Originally Posted by God Of War View Post
super teraz ich wizerunki tak będziemy przedstawiać by nie łamać prawa sami się o to prosili
maria jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 00:20   #122
spadzista
the Bright Side of Wild

spadzista's Avatar

Send a message via Skype™ to spadzista

i żadnego ksero do żadnego urzędu - ZERO - bo jakim prawem?? jeżeli mam przynieść ksero czegośtam żeby dostać zasiłek - to kopiuje dla zysku - NIEWOLNO!
spadzista jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 02:06   #123
God Of War
Kawał ch*ja

God Of War's Avatar

Send a message via Skype™ to God Of War

BARDZO mnie cieszy, ze jest mozliwosc wyjazdu za granice i podjecia legalnej pracy tam, moze i tez maja restrykcje zakazujace pewnych zreczy w internecie, ale przynajmniej legalne kupienie czegokolwiek nie uderza az tak po kieszeni jak u nas... Dlatego dziekuje tym, ktorzy sa za granica i oferuja swoja pomoc w wydostaniu sie stad, przynajmniej na jakis czas
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek.
God Of War jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 05:01   #124
God Of War
Kawał ch*ja

God Of War's Avatar

https://www.laquadrature.net/wiki/Ja...y%C4%87_z_ACTA Taka ciekawostka, jakby ktoś nie trafił jeszcze na to
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek.
Old 27-01-2012, 12:44   #125
maria
Junior Member

maria's Avatar

wieść niesie, że USA nie wprowadzi u siebie w życie spisku ACTA
http://www.internetblackout.org/usa-...ac-acta,0.html
natomiast nasi zdrajcy wciąż podkreślają, że nie ma takiej opcji, by postanowienia spisku nie weszły w życie... to oznacza, że Amerykanie będą nadal mieć dostęp do tanich leków, będą mogli rozmnażać europejskie odmiany, będą mogli korzystać z naszych zasobów sieciowych, a my nie...
sprzedali nas i tyle.
Old 27-01-2012, 13:37   #126
spadzista
the Bright Side of Wild

spadzista's Avatar

bo jeżeli by chodziło tylko o filmy to
1. cieszyłabym się, że bronią moje dzieci przed oglądaniem masowo szmiry :-)

2. USA nie wejdzie w ACTA ponieważ 99,9% amerykańskiej produkcji filmowej jest jak wielka pełnometrażowa reklama USA - najlepszego kraju na świecie - i jak tu zabronić dostępu do darmowej reklamy - za to można zbanować reklamę z europy :-) no i do tego pokazać jaka europa jest antydemokratyczna
Old 27-01-2012, 13:47   #127
spadzista
the Bright Side of Wild

spadzista's Avatar

"SEKCJA 5: ARTYKUŁ 27 PUNKT 3
Każda Strona dąży do wspierania wspólnych wysiłków przedsiębiorców na rzecz skutecznego zwalczania naruszeń praw związanych ze znakami towarowymi, praw autorskich lub pokrewnych...."

ale dlaczego przedsiębiorców a nie twórców? albo jednych i drugich?

no i ta odpowiedzialność dostawców internetowych i hosterów(?) za treść w sieci
- po prostu wykończy małe firmy, które nie będzie stać na ewentualne procesy ani na zatrudnienie sztabu szpiegów :-(
choć mam nadzieję że prawdą jest nielegalność tej ustawy

Last edited by spadzista; 27-01-2012 at 13:54.
Old 27-01-2012, 14:12   #128
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by maria View Post
wieść niesie, że USA nie wprowadzi u siebie w życie spisku ACTA
A to ciekawe biorąc pod uwagę, że cały ten pomysł od nich wyszedł...
Czyżby wyszli z założenia, że chronić trzeba najwspanialsze ichniejsze produkty (produkcje) przed resztą świata, a całego świata przed Stanami nie trzeba, bo przecież w Stanach jest wszystko najwspanialsze.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 14:21   #129
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Quote:
Originally Posted by spadzista View Post
"SEKCJA 5: ARTYKUŁ 27 PUNKT 3

ale dlaczego przedsiębiorców a nie twórców? albo jednych i drugich?
Dlatego, że twórców chroni prawo patentowe. Ale duuuużo krócej.
Old 27-01-2012, 15:47   #130
spadzista
the Bright Side of Wild

spadzista's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
Dlatego, że twórców chroni prawo patentowe. Ale duuuużo krócej.
ale nie chodzi o ochronę a o wspieranie w egzekwowaniu
Old 27-01-2012, 16:12   #131
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Quote:
Originally Posted by spadzista View Post
ale nie chodzi o ochronę a o wspieranie w egzekwowaniu
Ale twórcy, którzy mają swoje patenty są naprawdę dobrze chronieni. Jasno i przejrzyście. I dość łatwo mogą wyegzekwować swoje prawa (odszkodowania). Na podstawie ROZPRAWY sądowej a nie jakiegoś podejrzenia czy plam na słońcu.
Old 27-01-2012, 20:57   #132
maria
Junior Member

maria's Avatar

Quote:
Originally Posted by Puchatek View Post
A Wiecie co?! To byłaby "jazda", gdyby rzeczywiście ujawniono parę dokumentów. Nawet może niekoniecznie o te "smoleńskie" mi chodzi... ale dot. afer zamiatanych pod dywan czy dot. grup "wzajemnej adoracji" /rząd<->biznes/...
a jednak to była ściema... brakiem zapowiedzianych dokumentów udowadniają, że Tusk miał rację, że to tylko zwykły szantaż, a przez to jego "nie ulegniemy" wzmocnił sobie pozycję na zasadzie "nie zadzierajcie ze mną bo się nie uginam", oraz "nie boję się", "jesteśmy czyści, bo żadnego strasznego dokumentu nie pokazaliście, bo go nie ma" i pokazał przy okazji, że internet to wielkie zagrożenie dla władzy.
Teksty Anonymusa "my wam pokażemy jak tylko podpiszecie" okazały się mżonką. nic nie pokazali. gdyby mieli te dokumenty udostepnić, już by udostepnili. Gdyby mieli coś zrobić, już by zrobili, zgodnie z zapowiedziami.
w międzyczasie złapano 2 chłopaków ze Śląska, którzy podmienili zawartość stron rządowych, oceniających Anonymus jako dzieci używające zapychaczy serwerów. Policja stwierdziła, że namiary o tych młodzieńcach przekazał im Anonymus.
Anonymus nie pokazał obiecanych dokumentów. Pomimo zapowiedzi nie zrobił nic wielkiego, a wręcz nic nie zrobił, nagle zamilkł, zniknął, gdy ludzie oczekują ruchu z jego strony. Zdąrzył jeszcze rzekomo wsypać 2 hakerów. Strony rządowe działają i reklamują słowa Tuska: "podpisując ACTA robimy to w imię wolności". A może polski Anonymus to tylko zwykła prowokacja?
Old 27-01-2012, 22:33   #133
God Of War
Kawał ch*ja

God Of War's Avatar

nie od razu Rzym zbudowano - poczekajcie, póki co wszystkie zapowiedziane akcje prędzej czy później się odbyły... nie podmienili zadnej zawartosci, tylko napredce zrobili nowe strony o adresach podobnych do rzadowych jak biuro-gov.cba.pl czy jakos tak, sam sie na to nabralem.
Old 27-01-2012, 23:09   #134
maria
Junior Member

maria's Avatar

Quote:
nie od razu Rzym zbudowano - poczekajcie, póki co wszystkie zapowiedziane akcje prędzej czy później się odbyły... nie podmienili zadnej zawartosci, tylko napredce zrobili nowe strony o adresach podobnych do rzadowych jak biuro-gov.cba.pl czy jakos tak, sam sie na to nabralem.
zobacz tutaj:
http://technologie.gazeta.pl/interne...premiera_.html

Anonymus Polska przyznał się do przeciążania serwerów, natomiast inni hakerzy podmienili zawartość witryny na jakiś czas.

I tak sobie przeglądam teraz stronę Anonymus Polska na FB... 23.01 ktoś opublikował na Twitterze mail między Tuskiem a jakimś Rosjaninem z treścią o planowanym wypadku, przetłumaczoną na angielski, i Anonymus Polska odżegnuje się od tego, sugerując, że to fake. Oczywiście ludzie przytakują i dziękują, za wyprowadzenie ich z błędu. Ludzie piszą, pytają, ale Anonymus Polska nigdy nie odpowiada, nigdy nie komentuje, jakby był administrowany bez emocji, bez własnego zdania, jakby tylko co jakiś czas ktoś niezaangażowany podsyłał informacje i czekał na reakcje ludzi. nie udostęonia też tablicy. Sztuczne to strasznie.

Anonymous Polska Nie mam pojęcia skąd ta notatka, prawdopodobnie jakiś fake, ktoś wrzucił dla zamieszania - http://pastebin.com/Ngv3CEJn

Jedyna atrakcja została zdementowana jako oszustwo podane dla zamieszania... Dlaczego ten fałszywy wg Anonymus Polska dokument został przetłumacozny na angielski, a nie polski? Może został faktycznie znaleziony przez prawdziwego Anonymusa, który jest anglojęzyczny? Przecież gdyby ktoś z Polski robił taki fake, zrobiłby go po Polsku, przetłumaczyłby sobie na Polski... A teraz pojawił się Anonymus Polska, niemy wybawca narodu, który dementuje znalezione dokumenty o zorganizowaniu wypadku, określając jako fake?
Pisanie maili o organizowaniu wypadków oczywiście jest nieprawdopodobną dziecinadą, ale jeśli ktoś pisze sobie login i hasło do laptopa na laptopie, to wszystko możliwe, że i w innych zakresach nie zachowuje żadnego bezpieczeństwa
to tylko moja teoria spiskowa, w kazdym razie wg mnie podający się za Anonymus Polska nie jest tym, za kogo się podaje. ten profil jest fałszywy. Może istnieje inny Anonymus, ale ten podający się za Anonymus Polska powstał w innym celu.

Nie wydaje Ci się, że tekst dodany przez Anonymus Polska:

Anonymous Polska: Internauci budowali internet latami, mogą go również zniszczyć w kilka dni.

to nie straszenie rządu, tylko społeczeństwa?
podobnie jak zapowiedź, że znikną wszystkie strony z końcówką pl.
Anonymus by takich błędów nie popełnił, nie ma w tym interesu, natomiast rząd ma w tym interes, by przestraszyć wszystkich bezwzględnymi hakerami, którzy poblokują wszystkim strony, ba, a nawet zniszczą internet, aby mieć uzasadnienie dla obrony przed nimi i większej kontroli w sieci.

coraz bardziej się zastanawiam czy Anonymus Polska nie powstał po to, by obronić się przed prawdziwym Anonymus. Anonymus cos opublikuje, a Anonymus Polska, którego słuchają rzesze powie "nie wierzcie, to spreparowany dokumnet" i po sprawie... Tak jak to miało miejsce w przytoczonym wyżej przykładzie.

sama niewiem, ale mnie się wydaje, że część to fałszywe profile, które mają za zadanie jakiś inny cel...

Last edited by maria; 27-01-2012 at 23:14.
Old 27-01-2012, 23:21   #135
God Of War
Kawał ch*ja

God Of War's Avatar

jest JEDEN profil Anonymous, AnonymousWiki na twitterze, jak dotad informacje znalezione tam ZAWSZE sie sprawdzaly, tak samo jak domniemane zniszczenie facebooka - ktos sie podszyl, na tym profilu pisali pozniej wyjasnienie "Możecie być spokojni, nie zabijamy informatora", do tej pory o każdym ataku na rzadowe strony czy inne tego typu akcje zawsze informowali jakis czas wczesniej, teraz zaczeli najpierw dzialac a potem pisac w niektorych przypadkach, dlatego tez mam niemal 100% pewnosc, ze wszystko co pisza jest prawda. I masz racje, czesc to falszywe profile "fanow" chcacych zablysnac, a nie wiedza oni ze takie dzialania tylko denerwuja prawdziwie zaangazowanych. Albo wiedza i robia to celowo. Pamiętaj, najwyższa doskonałość polega na złamaniu oporu przeciwnika bez walki. A to wychodzi jak dotad dosc dobrze, czekajcie na efekty.
Old 27-01-2012, 23:50   #136
maria
Junior Member

maria's Avatar

Quote:
jest JEDEN profil Anonymous, AnonymousWiki na twitterze, jak dotad informacje znalezione tam ZAWSZE sie sprawdzaly, tak samo jak domniemane zniszczenie facebooka - ktos sie podszyl, na tym profilu pisali pozniej wyjasnienie "Możecie być spokojni, nie zabijamy informatora", do tej pory o każdym ataku na rzadowe strony czy inne tego typu akcje zawsze informowali jakis czas wczesniej, teraz zaczeli najpierw dzialac a potem pisac w niektorych przypadkach, dlatego tez mam niemal 100% pewnosc, ze wszystko co pisza jest prawda. I masz racje, czesc to falszywe profile "fanow" chcacych zablysnac, a nie wiedza oni ze takie dzialania tylko denerwuja prawdziwie zaangazowanych. Albo wiedza i robia to celowo. Pamiętaj, najwyższa doskonałość polega na złamaniu oporu przeciwnika bez walki. A to wychodzi jak dotad dosc dobrze, czekajcie na efekty.
mam nadzieję, że to prawda. na profilu fejsbukowym Anonymus Polska nie ma ani jednego linku do petycji... nie ułatwiają podpisywania sprzeciwów przeciw rządowi i ACTA, które są tak powszechne na innych kontach antyacta... to jest typowe fałszywe konto, które ma pod kontrolą 45tys osób...
Old 27-01-2012, 23:56   #137
God Of War
Kawał ch*ja

God Of War's Avatar

na facebooku nie ma prawdziwego konta dla Anonymous, oni korzystaja tylko z Twittera oficjalnie - oczywiscie prywatnie wiekszosc osob ma tam konto
Old 28-01-2012, 00:10   #138
spadzista
the Bright Side of Wild

spadzista's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
Ale twórcy, którzy mają swoje patenty są naprawdę dobrze chronieni. Jasno i przejrzyście. I dość łatwo mogą wyegzekwować swoje prawa (odszkodowania). Na podstawie ROZPRAWY sądowej a nie jakiegoś podejrzenia czy plam na słońcu.
jasne - tylko komu łatwiej dochodzić swoich praw - Cocacoli która chroni swojego logo czy projektantowi plakatu dla tejże, który został zlany po przedstawienie swoich pomysłów??
Old 28-01-2012, 00:32   #139
Puchatek
Senior Member

Ja się na tych wszystkich internetowych sprawach niekoniecznie znam, dlatego nawet nie będę szukać serwerów-bajerów, potwierdzać czy dementować i się denerwować. Mam tylko nadzieję, że cała akcja to nie odwrócenie uwagi /jak to często w polityce bywało/ od czegoś gorszego dla społeczeństwa. Mam nadzieję, że Anonymus rzeczywiście działają w słusznej sprawie. Mam nadzieję, że brak odzewu /zapowiadanego/, to nie podkupienie ich członków przez „rządowców”. Mam nadzieję, że jeśli coś zrobią, to nie będziemy mieć serii niewyjaśnionych śmierci....
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 00:42   #140
God Of War
Kawał ch*ja

God Of War's Avatar

Wierz mi, nie przekupią, tu gra toczy się o wyższą stawkę niż kasa.
Mały off top: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...09962248_n.jpg
a dla zainteresowanych aktywnością Ann - https://twitter.com/#!/AnonymousWiki nie wiem czy się trzeba logować, to jest jedyny oficjalny ogólny profil Anonymous. Expect us.
Reply

Posting Rules