|
|
|
|
#1 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Ja nie jestem fanką szczeniaków, nie ma z nimi takiego kontaktu jak z dorosłymi. Oczywiście są przesłodkie i kochane, ale głupiutkie- zawsze czekam aż pies dorośnie, bo wtedy z jego wyboru dzieją się różne, fajne rzeczy |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Sexy ma 2 lata 2 m-ce i walczy w niej szczeniak z dorosłą suka
ale jak na "nastolatka" zupelnie sie nie buntuje. Fajna taka wersja duo |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
'Wilk z baśni' :)
|
Nam wszyscy zawsze mówili o pierwszym roku. U Furii faktycznie tak było. Panna zaczęła dorastać mniej więcej w tym czasie. U rocznej Luny natomiast, siano we łbie po pierwszym roku jakby lekko się udeptało, ale szału nie było
Bardzo fajnie napisała Gaga powyżej, że wilczak to super czuły sejsmograf emocji...U mnie gorszy dzień i jak nic widzę to po sukach. Szczególnie po Lunie. Takie emocjonalne sprzężenie właściciel-pies też bardzo często widać na wystawach, gdzie psy są zupełnie inne przed wejściem na ring, gdzie właściciel jest na wyższych obrotach niż normalnie, a zupełnie inne przy zejściu z ringu gdzie już jest po ocenie i luz Quote:
|
|
|
|
#5 | |
|
Member
|
Quote:
Sygnały to takie psie "ABC" i dobrze je poznać zanim zaczniemy czytać o sprawach bardziej zawiłych. Ja po tej książce całkiem inaczej spoglądam na psy |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Moja sucz ma 2 lata i 2 mce i jest okres najgorszy - moim zdaniem, raz jestem dorosła, raz jestem dziecko. Od kilku dni mamy np. na spacerach regres...
Oprócz powyższych książek polecam też "Zapomniany język psów" Jan Fennell i... nie zapominając o dwunożnych - kieszonkowy instruktaż szybkich treningów relaksacyjnych na spacery z psem |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Quote:
Lepiej poświęcić przeznaczony na tę książkę czas na zapoznanie się z innymi pozycjami, które wniosą o wiele więcej wiedzy w głowę czytelnika, niż ta powiastka |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
Quote:
każdy ma "mojości" i "swojości" ale abstrahując "kto był pierwszy" trochę rzeczy w tej książce zbiera i mnie bynajmniej zachęciła do czytania "dalej". Promowanie to zbyt przesadzone słowo |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Ja Fennelowa odradzam. Najlepiej nie brac do reki i nie narobic sobie klopotow.
|
|
|
|
![]() |
|
|